PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Kráľová - Šavelbej 16.4.2022

» Návrat

Uverejnenil: 19.4.2022 10:09
Autor: Oliver Pestún, nick: Olivet 
Počet zobrazení: 2648

Ako nazvať radostný pocit z blížiaceho sa silného vetra na obľúbenom domácom spote , ktorý vás zobudí o štvrť na štyri ráno a už vám nedá zaspať? Vášeň? Vychutnávam si horúcu rannú kávu a západ mesiaca doma z obývačky. Pripravujem jedlo na celý deň, horúci čaj do termosiek . Balím auto pri rozkvitnutej čerešni na dvore, ale je tak chladno, že vôňu nie je cítiť. Leon sa ku mne pridáva o šiestej a poháňa ma , aby sme už išli, sľúbil som mu, že si môže hrať hry na telefóne, keď ja budem na vode. Zapriaham vozík a zahľadím sa do vychádzajúceho slnka.

V týždni som sa dozvedel, že dedo Nezbeda končí s windsurfingom. Presne takto nejako pred ôsmymi rokmi ma zachraňoval na Kráľovej. Večne usmiaty a v dobrej nálade . Leon si od neho pred pár rokmi vypýtal guláš a on mu ho bez slova zohrial na variči vo svojom červenom aute . Mám v sebe aj obraz, keď ráno kráčal po hrádzi naobliekaný a na sebe župan a čapica, podali sme si ruky a prehodili pár slov. No veď hádam nás občas príde pozrieť .

Sto metrov pred spotom míňam chalanov, ktorí vykladajú ws dosky z auta, sú z CZ a nepoznajú lokálne pomery a tak ich nasmerujem na pohodlný vstup do vody . Sú neskúsení a stroja veľké plachty a dosky, ale povedali že zberajú skúsenosti, tak ich ani veľmi nestraším silným vetrom, pochopili to sami , rýchlo po vlezení do vody.

Môj plán je slalom tak tri hodiny a potom keď príde koniec sveta, tak sa rozbalí niečo menšie. Predpoveď vyšla do bodky a o tretej popoludní severák veselo ohýba stromy. Nechýba tradičné salutovanie s Robiakom, na chvíľu naháňanie sa s Michalom, riešenie zlomeného sťažňa a preprava Rikiho z druhého brehu a záverečné odprevádzanie severáka a slnka s Marcelom.

Dávam si dolu sedem milimetrový neoprén a vychutnávam ten pocit úplného zničenia sa . Balím dva sety, pohľadom sa rozlúčim s bielymi čapicami na hladine, zapnem vlečku plnú dreva a zamykám v sebe dnešný deň.
Venované dedovi Nezbedovi. Ďakujem Miro.
 


 

Oliver Pestún




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 3         Výpis:    


Roman Roman   27.04.2022 o 11:25
 
RE: Kráľová - Šavelbej 16.4.2022

Tipujem 68?


ceco ceco   24.04.2022 o 20:45
 
RE: Kráľová - Šavelbej 16.4.2022

16.4. som jazdil v Podersdorfe, koľko rokov má Miro? (starší)


Roman Roman   20.04.2022 o 11:17
 
RE: Kráľová - Šavelbej 16.4.2022

Pekne si to napísal, Oliver. Smútime za Mirom, že opúšťa naše rady :-( Ale želáme mu všetko dobré do ďalšej etapy života.


Facebook diskusia