PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Test: JP SuperSport LXT

» Návrat

Uverejnenil: 12.7.2022 9:33
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: SURF magazine
Počet zobrazení: 1059

V júlovom čísle nemeckého SURF magazínu testovali 122 litrovú dosku JP SuperSport 122 vo verzii LXT. Táto Freeride / Freerace doska potvrdila svoje kvality vo svojej disciplíne. Exceluje v kategórii freerace, na druhej strane nestúpa tak dobre proti vetru. Pozrime si celý test:

So 122 litrami a šírkou 76 centimetrov je Super Sport papierovo najmenšou doskou vo svojej kategórii. My sme ju testovali s plachtou 7,8 a väčšia plachta 8,6 už predstavuje jej hornú hranicu. Aj štandartne dodávaná plutvička 44 cm výborne sedí na plachtu 7,8. 
 

Typický pre Super Sport je obzvlášť pohodlný postoj a veľmi dobrá ovládateľnosť. Fina o veľkosti 44 cm niekedy vyžaduje menšiu zuáťaž, takže musíš menej tlačiť na zadnú nohu. Doska surfuje takmer ako športová freeridová doska. Lieta voľne, ale nie vrtkavo a stále dobre reaguje na riadiace impulzy. Takže v prípade potreby je o niečo obratnejšia ako širšie a väčšie tvary od Goya či Starboardu.
 

Užší chvost s menším objemom pôsobí pozitívne najmä pri jibingu. Doska vyžaduje pomerne menší tlak chodidla a zatáča sa pomerne tesne. Prekĺzne v zákrute ľahko a pokojne, aj na záver v zákrute treba prekonávať menšie trhané vlny
 

Záver: Veľmi rýchla freerace doska s nízkou úrovňou stresu.

 





Aj túto dosku si môžeš predobjednať na SurfStar.sk >>

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia