PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Kitesurfing na olympiáde

» Návrat

Uverejnenil: 15.8.2024 12:38
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: Ikitesurfmag
Počet zobrazení: 519

Dostať kitesurfing na olympiádu bola dlhá cesta, ale nakoniec sa to podarilo a debutoval ako olympijský šport na letných hrách v Paríži 2024. Tu je niekoľko kľúčových vecí, ktoré by ste o tom mali vedieť! Kde sa koná olympijské podujatie v kitesurfingu v Paríži? Kitesurfingové podujatia na olympijských hrách v Paríži 2024 sa budú konať v prístave Marseille na pobreží Stredozemného mora, počas leta sa môže vietor pohybovať od 5 do 40 uzlov. Pobrežné mesto má obrovské námorné dedičstvo a poskytuje vhodné miesto pre kitesurfing vďaka svojim veterným podmienkam a zariadeniam na vodné športy.

Marseille ponúka zmes prírodných krás a praktických zariadení pre športovcov aj divákov, na podujatí sa tam zúčastní 330 jachtárov vrátane kitesurfistov.
 

 
Kite racing je tu už dlho a v priebehu rokov sa vyvinul do vysokorýchlostného adrenalínového športu, akým je dnes. Pretekári pretekajú po dráhe podobnej ako pri iných plachtárskych podujatiach so štartovou a cieľovou čiarou a traťou nastavenou podľa podmienok dňa. Zvyčajne ide o trať proti vetru po vetre, ale to, ako to funguje, skutočne závisí od riaditeľa pretekov a počasia v daný deň. Podujatia sa zúčastní 20 mužov a 20 žien, ktorí budú súťažiť v pretekoch až štyrikrát denne a budú bojovať s vetrom, ktorý sa bude pohybovať v rozmedzí od 5 do 40 uzlov v pretekoch, ktoré trvajú zhruba 10 minút. Sledujte taktiku štartovej čiary, keď sa jazdci snažia zasiahnuť čiaru v plnej rýchlosti. Na konci je jasný víťaz zvyčajne vpredu a za hranicou slávy. Po štyroch celých dňoch pretekania sa bude konať celá séria pretekov v štýle regaty, takže jazdci získajú veľa času na vode a môžu sa zotaviť z akýchkoľvek chýb, ale ako vždy, ak chcete vyhrať zlato, musíte byť dôslední. na vrchole v každom preteku.

Víťazom zlata na olympiáde v Paríži sa stal rakúšan Valentin Bontus, a tak získal pre Rakúsko prvé individuálne zlato na olympiáde. Bontus povedal: "Je to celkom neskutočné, myslím, že budem potrebovať nejaký čas, aby som si to uvedomil," povedal Bontus. "Som šialene šťastný. Už teraz je pre Rakúsko úžasné, že sme včera vyhrali zlato, ale mať na hrách dvojité zlato je šialené.“

Medailové preteky brzdili odklady kvôli slabému vetru, ale keď sa preteky konečne obnovili, 23-ročný pretekár letel rýchlosťou viac ako 30 uzlov (55 kilometrov) za hodinu.
"Určite to bolo rýchle, najmä keď mi všetci títo chlapci vo finále dýchali na krk," povedal. "Snažím sa zachovať pokoj, sústrediť sa na seba, vždy mám v hlave nejaké pesničky, len som sa snažil zostať pokojný."
Medzi prenasledovateľmi bol aj Toni Vodisek zo Slovinska, ktorý získal striebro a stal sa prvým námorníkom, ktorý vyhral medailu pre krajinu od Ria 2016 , zatiaľ čo 17-ročný Max Maeder získal Singapur prvú medailu po ôsmich rokoch historickým bronzom .
 

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia