PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Co treba vedieť pred kupou Windsurfing-u?

» Návrat na prehľad tém

» pedros   
pedros
01.09.2010 16:37:50
Co treba vedieť pred kupou Windsurfing-u?

Ake su dolezite rady pri kupe? Napr. ako sa kupuje plavak ak mam 88 kg a vysku 188 cm? Ake su pouzitelne plachty v nasich koncinach? Skratka aby som nesiel do obchodu ako blby... Dik moc. p.

» Pridaj príspevok k téme

flikflak flikflak   03.09.2010 o 13:41

RE: Co treba vedieť pred kupou Windsurfing-u?

Môj druhý plavák bol Fantaic Shark. už je dávno preč, no sem-tam sa mi ešte o ňom sníva :-) Ak sa nevieš rozhodnuť, Shark je absolutne ideálnym partnerom na freeride. Aktuálne vidím na obzore: Fanatic Shark 148 L, ročník 2006, za 480 €. hm?

pedros pedros   03.09.2010 o 09:46

Caute. Dakujem za rady uz mi je to jasnejsie. Kedze som zacinajuci surfista, kupil som asi 10 rocny surf aj s plachtou za par korun. Uz teraz viem ze je to hovadina a trapil by som sa na dlhej a uzkej doske... Velmi ma to chytilo a chcem sa v tom zlepsovat a bez dobrej vybavy to nepojde.
Flikflak dal otazku o financiach.. moja predstava je ist do 1.000 Eur za kompletnu (nie novu ale max 2 rocnu) vybavu. Hovorim uz aj o trapeze a obaloch na jednotlivých veciach. Neopren som si uz kupil. Neviem ci je to vela alebo dost na to aby som si vybavicku zadovazil... Este neviem kde budem nakupovat ale skor mi islo o informacie, ktore by som mal mat pre kupou.
Chalani dakujem a keby ste este mali nejake info pre mna - rad sa necham poucit

flikflak flikflak   02.09.2010 o 14:43

Pre začiatočníka, resp. pre agilného surfera na prvé sezóny je dôležitá kvalita najmä plaváka. Ostatná výbava až tak neovplyvní postup vo výkonnosti. Stručné údaje: šírka cca 70 cm a +, dĺžka pod 3m, výtlak od 140, ročník od 2005, typ: freeride.. nech sú smerodajné-výnimka možná, no len minimálne.. No, a hlavná položka: peniaze. Ak ti to nie je nepríjemné, napíš sem, alebo do sukromnej pošty, koľko penazí si ochotný investovať do výbavy..uvidíš, že reakcie budú hneď jesnejšie, konkrétnejšie.

steveirish steveirish   01.09.2010 o 22:02

Vela zavisi 0d toho ci si zaciatocnik alebo skuseny windsurfista. Ak to prve, tak urcite plavak okolo 140 l a plachta 6 - 7 m2. Nema zmysel kupovat vybavu novu ak zacinas, pretoze ceny su vysoke a postupom zistis, ze potrebujes aspon 2 boardy a 3 plachty a o dalsom vybaveni [ finy, oblecenie, stoziare, rahna ] ani nehovorim..vela stastia a nechaj si najprv vela poradit

RAMy RAMy   01.09.2010 o 20:13

V kazdom surfshope ti poradia,ale aby si tam nešiel ako blbý pýtaj si niečo pre zač. - familyboard so stredovou plutvou a mäkkou palubou a ľahkú plachtu cca 5,5 - 6m /ak sa ti chce do ZA pošli mail,niečo mám na sklade/

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou