Diskusia - WINDSURF - problem s camberami
» steveirish
01.09.2010 21:53:47 |
problem s camberami Zdravim slovenskych windsurferov...Prvy krat som kupil plachtu s camberami [bohuzial neviem slov. nazov ] a pri navliekani stazna mi tieto robia velke problemy, pretoze sa priecia a stazen ide velmi tazko do kominka. Sam material plachty je dost tvrdy, takze musim vynalozit velku silu na posuvanie stazna a bojim sa, aby som nieco neposkodil. Ako ulahcit resp. akou technikou navliect stoziar ? Dakujem..Stefan
|
luker
02.09.2010 o 20:55 |
RE: problem s camberami mal by si napisat znacku a typ plachty, mozno ti potom niekto lepsie poradi, lebo sposobov je asi viac - zalezi od znacky. niektore navody najdes aj vo forme videa na oficialnych strankach. cital som navod na gunsails - kde cambery vraj jednoducho same naskocia na stazen. moju plachtu musim strojit 1.- vlozim stazen tak ze cambery su pod staznom, 2.-dotahujem az kym som schopny navliect rahno na stazen, 3.-rahno dotiahnem kolko to ide, 4.- na stazni musim naspat popustit asi tak o 20 cm, 5.- potom silou natlacit cambre na stazen,{pristup cez otvorene zipsy} 6.-znova dotiahnut na stazni a povolit na rahne. ajeto. bez original navodu mi to nijak neslo.
|
Wsurfer
02.09.2010 o 15:29 |
RE: problem s camberami slovensý názov pre cambery je.... cambery. Nie je na to ekvivalent. Problém s navliekaním komínka: musíš plachtu navliekať harmonikovým štýlom, tj plachtu nutne skrčiť a mať cambre čo najbližie jednu pri druhej pri navliekaní plachty na sťažeň. Nesnaž s plachtu navliekať krásne vystretú, nepôjde to. To všetko za predpokladu že máš štandardný moderný sťažeň pri pätke s priemerom nie väčším ako tuším 48 mm. Čo ešte cambre radi robia -odskakujú od sťažna. Niektoré sú konštrukčne tak riešené že ich môžeš rukou zatlačiť späť ( a vtedy ani nemusiš dávať pozor pri navliekaní plachty, stačí ak sťažeň navlečieš pomimo a potom pritlačíš cambre do správnej polohy na sťažeň), iné (horší prípad) musíš navliekať priamo na sťažeň a ak ti v procese navliekania vyskočia môžeš začať od znovu. Pri týchto je dôležité nenapnúť plachtu hneď celú lebo práve vtedy najradšej cambre odskakujú ale pri polovypnutej plachte dať rahno a vypnúť zadný lem najprv. Potom dotiahnuť zvyšok spodného lemu.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou