PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Kde sa stratila serioznosť pri kupe a predaji surf.materialu ?

» Návrat na prehľad tém

» LOKAL   
LOKAL
22.09.2010 10:23:17
Kde sa stratila serioznosť pri kupe a predaji surf.materialu ?

Chcel by som vediet ake mate skusenosti pri predaji surf.materialu. Ja mám za túto sezonu take skusenosti dotyčný Vas oslový že chce kupit material,dohodnete sa na cene,material si zobere a povie Vam že teraz nemá a vyplati to v určitom termine čo samozrejme nespravý.Veci používa z časti poškodí a nakoniec odkaže že ich nechce a ma problemi aj z vratením.
Tuto skusenosti mám nezavisle na troch surfistoch z čoho si kvazi každy niečo ine kupoval.
Preto ma velmi zaujima kde sa stratila serioznost medzi našou surf.komunitou.
S Vetrom v srdci Slavo SVK 136

» Pridaj príspevok k téme

mafo mafo   07.10.2010 o 08:58

RE: Kde sa stratila serioznosť pri kupe a predaji surf.materialu ?

Pokial so roby obchod za viac penazy a hlavne veci na odskusanie aby nedoslo ku tomu co tu je pisane a ako citam.Tak treba napisat normalne kupno predajnu zmluvu,kde budu napisane vsetky podmienky a na com sa dohodly pred a kup.Viem znie to sprosto.Ale ako pise pedro dnes uz chlapske slovo,dzentlmenska dohoda sa stava coraz zriedkavejsov.A ked je napisane nieco na papiery a podpisane oboma stranamy je na com argumentovat.

pedro pedro   06.10.2010 o 21:52

Pan Malik tu nejde o kokotiny ktore tu trepete , Vy ste dal slovo ze beriete,,,teda kupujete,,,niekedy si pri obchodovani chlapi ''tlapli '' rukami a tym bol obchod uzavretý, Bolo to chlapske slovo, dzentlmenska dohoda,,,, nehovorí Vam to pane vsak nic ? Nenasiel ste sa medzi tými dvoma vyrazmi /chlap a dzentlmen /.

pedro pedro   06.10.2010 o 21:41

skus si ist kupit topanky a po mesiaci ich chod vratit ze nesedia na nohu, alebo si kup sleepy a vrat ich ze Ta režu v riti

Fony Fony   26.09.2010 o 19:45

Moje skúsenosti:
1. Dávnejšie som dal do inzerátu svoje veci - kompl. výbavu. Záujemca sa ozval mail-om, že má záujem o komplet. Poslal som mu fotky s krátkym popisom. Pekne ma prosil, aby som mu odniesol veci ku Cantine. Bol som taký ''seriózny'', naložil som veci na auto a išiel som tam. Záujemca prišiel, poskladal som mu všetko, aj sa mu páčilo a povedal, že ešte na druhý deň ide niekam sa pozrieť na ďalší komplet. Samozrejme už sa vôbec neozval, či už kúpil ten druhý komplet alebo nie.
2. V tomto roku cez leto sa mi tiež ozval záujemca na komplet pre začiatočníka. Všetko bolo u kamoša v zahraničí. Poslal som fotky s popisom, aby mal nejakú predstavu ako to všetko vyzerá. Nakoľko ešte v ten deň išiel na výlet a chcel výbavu zobrať so sebou, poprosil ma, aby som veci doviezol ak je to možné, a odniesol mu do BA. Hovorím OK, možno nestíhne prísť. Tak som sa vybral pre veci. Cestou naspäť som mu doniesol všetko až k domu. Tam, pri kompletizovaní mu napadlo, že možno tá 4,5-ka plachta by bola veľa na začiatku a že jazdec má iný systém ako on videl niekde pri mori. No čo k tomu pridať, dobre som sa nas...l, zbalil som veci a išiel domov.
Tak vážení budúci záujemcovia a kupujúci, bol to posledný prípad, že som išiel niekomu niečo odniesť, lebo nemá čas prísť. Ja tiež nemám čas na takýchto ľudí. Ja keď m§m o niečo vážny záujem, tak prídem pre to aj na koniec sveta. Nájdem na to čas. Ďakujem!

Roman Roman   24.09.2010 o 22:40

Citam tu, ze ste niektori slusne nazhaveni. Ano, som to ja, Roman Malik, kto si take nieco dovolil. Priznavam, slubil som Slavovi, ze ten material beriem a zaplatim po Peljesaci. Nezaplatil som, material idem vratit tento vikend a Slavovi som sa ospravedlnil. Na moju obranu aspon par slov.
Par krat som uz kupil material, tak, ze mi vobec nesadol (napr. doska mala 10,5 kg, co som zistil, az par dni potom, co som ju kupil, dotycny uz nesuhlasil so stornom) a stratil som na tom dost vela penazi. Myslel som ze Slavovu plachtu NS 11m ujazdim v pohode, ked jazdim Slim 10,5. Ale az pri napinani plachty a jazdeni s nou som zistil, ze moja subtilnejsia konstrukcia chrbta to dlho nevydrzi. Slavo by tiez vedel o tom nieco rozpravat.
A tak i napriek slubu Slavovi som sa rozhodol, ze mu ju vratim. Viem, nie je to bohvieco odo mna, ale povedal som si, ze uz nebudem kupovat material, ktory mi nesadne. Nabuduce si to najprv vyskusam a az potom moze dojst ku kupe. A kto nebude chciet dat vyskusat, od toho nekupim. Zdravie mam len jedno.
Dalej, vsetky vydavky spojene s touto plachtou znasam ja. Ja som sa trepal z Nitry na Ruzinu pre plachtu, ja pojdem z Nitry do Kremnice, aby som plachtu vratil, ja som opravil zlomenu spiru, ktora uz bola predtym zlomena a lepena. Okrem toho som Slavovi daroval 2 polamane carbon rahna, ktore, ked to niekto ovlada, si opravi za par eur a hodin prace. A este som Slavovi slubil nejaku satisfakciu, myslel som tym penaznu.
Este k tomu jazdeniu na preteku. Plachta bola jazdena 14 rozjazd x 20 min. + 2 hodiny trening = cca 7 hodin jazdenia + nejaka hodina na slnku medzi rozjazdami. Myslim si, ze to plachtu prilis nezdevastovalo.
Takze este raz sa Ti Slavo ospravedlnujem. Nebud uz taky nastvany. Bude dobre. Ved su to len medziludske vztahy. Nejde o zivot.

LOKAL LOKAL   23.09.2010 o 18:18

Miesto mna to už napisal IGNAC v odkazoch

Egos Egos   23.09.2010 o 18:03

ved uz napis, kto je ten chuj, nech mu nic nepredame

Slavmiro Slavmiro   22.09.2010 o 21:08

jedneho novica som tipoval spravne, hoc neviem o koho sa jedn, avsak nepoznam(e) okolnosti co viedli k danemu konaniu kupujicich, ja by som rozhodne nikoho verejne nepranieroval, cez web. Vybavte si to osobne, dohodnite splatky ked to inac nejde a basta. :)

Pablo, tuto jar, nieco sa odjazdilo v aprili, potom prsalo v maji 3 tyzdne v kuse, 1. majovy tyzden mozno pofuklo ale bol som mimo SR. V mesiaci jun bol jeden 2-3 event, v juli som tu 2 tyzdne nebol, prve 2 tyzdne tu nefukalo. Cely august stal za hovno a tradicne cela jesen je o nicom, okrem jedneho big day 1.9. co bol zatial. Jazdit v teplotach vyrazne pod 20st C ma uz nejako prestava bavit, tak ako vo vetre slabsom ako 8m/s. To je moj subjektivny pocit.

Ignác Ignác   22.09.2010 o 20:35

To Slavmiro::::tušíš správne že to nebol novic,lebo tiež okolo tohto požičania niečo viem,no najviac nikdy by som na tohto človeka nepovedal,že sa zachová tak ako sa zachoval!!!!!Len je mi ľúto Slava,že dvoveroval tomuto akože serioznemu človeku.Takže,na budúce, ak niečo chceš tak zaplať a potom choď pretekať,alebo si nič nekupuj(nepožičiavaj) a nepretekaj!!!!Veď s cudzieho krv netečie!!!!Asi tolko ku tej AKOŽE serioznosti!!!!!

LOKAL LOKAL   22.09.2010 o 15:07

Uvažoval som napisat aj konkretne mena, ešte počkam, najlepšie je na tom to že dotyčného Lokala z Kralovej poznám cca. 18 rokov a nakoniec sa takto zachová.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou