Diskusia - WINDSURF - Poškodený plavák, oprava plachty
» Sato
27.09.2010 14:53:21 |
Poškodený plavák, oprava plachty Nazdar surferi. Naposledy som spadol tak nestastne, ze som rahnom poskodil hranu plavaku na spici. Nie je z neho odbite, ale su tam trhliny. Provizorne som to zalepil pattex paskou (strieborna) ale chcem si to dat naporiadok. Ako sa to opravuje? A je niekto na SK, co zasiva plachty? Mam jednu, co nie je roztrhnuta, ale povolili mi svy - roztrhala sa tam nit. Dik za info.
|
Pedro35
29.09.2010 o 16:13 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty potom k sekunďáku odporúčam použiť aktivátor, v momente stuhne
|
Sato
29.09.2010 o 15:08 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty Dikes moc.
|
mafo
29.09.2010 o 11:06 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty Alebo Pattex Repair Extreme,Pattex Repair Epoxy,Pattex Repair Epoxy Ultra Quick 1 min,Pattex Repair Epoxy Universal nieco 2 v jednom minimum roboty a efektivnost.Pripadne sekundove lepidlo a posipat bielym praskom a nakvapkat pouzivaju modelary jeden mi tak opravyl finu a drzy dost pekne vyplny.
|
Pedro35
29.09.2010 o 10:41 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty odkaz neprešiel, takže je to EPOXY L285 100+40g cena cca 6€
|
Pedro35
29.09.2010 o 10:38 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty Skús pozrieť
|
Sato
29.09.2010 o 08:02 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty Dik za tipy. V Taliansku v obchode mi povedali, ze na to existuje nejaka ''naplast'', ale akurat ju nemali. Uz si nemapamtam, ako to nazvala. Ma to svoj odborny nazov.
|
jaskop
28.09.2010 o 15:09 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty praskliny zalej epoxidom s malo tvrdidlom. Ludia casto pouzivaju autotmel, ale ten praska ked je tenka vrstva a zle drzi po okrajoch ked nim tmelis dieru. Pouzivam iba epoxid(priehladny, na laminovanie), zatial drzi vsetko co som opravoval. Ak mas hlboku dieru, orez ju dogulata(nech nie su ostre rohy-kvoly rozkladu sil), vypln PU penou(vymiesaj v pohari nech strati plyn a tym zalej, ma to dobru pruznost, pevnost a prilnavost). Preloz igelitom a zataz zopar tehlami, po zaschnuti orez, preloz tkaninou a zalej epoxidom. Nakoniec(ked vytuhne) este raz pretri epoxidom a popras kremicitym pieskom, ziskas drsny povrch.
|
bronek
28.09.2010 o 13:37 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty tekuty epoxid je urceny aby spojil nejaky material....ale epoxid ako taky nic nevydrzi.....takze minimalne nejaku tkaninu do toho epoxidu by som dal
|
mafo
27.09.2010 o 20:55 |
RE: Poškodený plavák, oprava plachty skus to len zaliat s tekutym epoxidom alebo lakom ked neny vylupnute
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou