Diskusia - WINDSURF - Jazda v putkach
» Sato
01.10.2010 9:40:45 |
Jazda v putkach Mam taku jednu otazku. Zacinam poskulovat po putkach, tj. 4 stupen stupnice . Ked uz som zaveseny v trapeze, dostavam sa do sklzu a prednu hnatu pcham do predneho putka, tak zacinam vyostrovat, pretoze som s plachtou prilis vzadu. Tym padom musim tahat nohu von a idem cely blizsie ku staznu. Plachtu mam osadenu uplne vzadu - ako pri silnom vetre. A putka tak normalne, vpredu. Co robim zle?
|
Lego
08.10.2010 o 13:54 |
RE: Jazda v putkach mam ten isty problem co Sato, navyse je pre mna nepochopitelne zasuvat najprv prednu nohu. jazdim pri silnejsom vetre so zadnou nohou v putku a prednu mam tam kde to pasuje aby som udrzal smer. raz som zasunul aj prednu ale uplne som vyletel.
|
soske
05.10.2010 o 13:33 |
RE: Jazda v putkach Aloha, tak ako píše Maky, pokúšaj sa vložiť zatiaľ iba prednú nohu. Ak ťa začne vyostrovať skús zatlačiť viac prstami na nohách, resp. skús sa postaviť na špičky. Prenesieš tlak viac k ose plaváka. A potom platí vyklonenie sa nad vodu mimo plavák, čím dosku odľahčíš a tá poletí a poletí. . .
|
Maky
02.10.2010 o 10:36 |
RE: Jazda v putkach Sato, nesuhlasim celkom s Mafom. Nehladaj problem v nastaveni stazna, putok, finy alebo uvazkov . Stazen daj do stredu a hlavne skusaj jazdu v sklze a trapeze. Ak ides v sklze a nie si zaveseny na 100 v trapeze, t.j. stojis velmi na nohach a nevisis na trapeze, tak sa tam nedostanes. Skus vyklonit vrch tela viac nad vodu a snaz sa dostat nohy pred alebo na putka aj ked ich tam nezasunies. Nauc sa zasunut najpr prednu nohu a jazdi len s jednou. Ked drzis plachtu velmi v rukach, tak aj ked si v trapeze a posunies sa dozadu, tak to bude vzdy vyostrovat. To je moja skusenost.
|
mafo
02.10.2010 o 08:59 |
RE: Jazda v putkach Sato plachta na stred ked je vecia cca 6,5 a hore dopredu hlavne slabsi vietor.Pripadne posun zadne putka uplne dopredu pred finu alebo daj len jedno na stred.Presun tazisko viac dopredu,daj dlhsie trapezove uvazky ako pise Wsurfer plachta viac kolmo
|
Wsurfer
01.10.2010 o 16:34 |
RE: Jazda v putkach problém a jeho príčinu si si popísal sám - dávaš plachtu príliš dozadu. Snaž sa plachtu držať čo najkolmejšie t.j . vpredu a nezaklápaj ju zbytočne dozadu príliš skoro. A čo je možno ešte dôležitejšie maj ju pritiahnutú plachtovou rukou. Ak plachtu otvoríš a to sa stáva začiatočníkom keď sa koncentrujú na hľadanie pútok, zvyčajne automaticky otvoria plachtu a tým príde k vyostreniu proti vetru. Využívaj tiež v z výšenej miere zavesenie do trapézu. A posledná možná chyba - priveľké zaťaženie zadnej nohy vedie k vyostrovaniu. Ak máš relatívne moderný plavák (r.v.2000+) tak nie je dôvod dávať pätku sťažňa úplne dozadu pokiaľ nejazdíš na spodnom rozpätí veľkosti plachty určenej pre ten ktorý plavák.
|
Pedro35
01.10.2010 o 15:58 |
RE: Jazda v putkach http://www.windsurf.sk/online/diskusia/tema.asp?id=9796
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou