Diskusia - WINDSURF - oprava rahna
» steveirish
13.10.2010 17:00:04 |
oprava rahna Zdravim... mam starsie rahno Neil Pryde, na ktorom je poskodena hlava. Tuto chcem vymenit za hlavu ineho typu. Mam vsak problem s odmontovanim starej hlavy z rahna, na ktorej je 8 imbus. srubov. 4 sruby mozem vytocit, ale ostatne 4 na protilahlej strane nie a nie pohnut, ani vysrubovat, ani vytlacit. Prosim o radu -ak niekto vie ako s tym pohnut.Dakujem
|
bronek
19.10.2010 o 11:53 |
RE: oprava rahna Re: Asi je to zlepene a ja sa bojim, ze pri nasilnej demontazi trubky zdeformujem......Mas kopec casu, mozes sa bat celu zimu ....Vidim to tak ze doteraz si mal problemy len so skrutkou a vyrobit nejaky medzikus mi v tomto pripade pripada ako sci-fi.....hlavne ak na tom rahne chces aj jazdit a nie ho mat doma zavesene na stene.....Ak mas veci co do seba pasuju tak to zoskrutkuj, ale byt zavisly na vode od nejakeho medzikusu a pripadne prist o celu vybavu kvoli usetrenym 40€ za rahno ????
|
steveirish
15.10.2010 o 16:55 |
RE: oprava rahna dik Fony, mal si pravdu. Sice s namahou, ale druhu cast [vlastne to bola matica] som kladivom vyrazil. Stejne ale mam problem, pretoze hlavu stejne nemozem z trubiek rahna vytiahnut. Asi je to zlepene a ja sa bojim, ze pri nasilnej demontazi trubky zdeformujem. Viem, ze nova hlava nie je original, ale pokusil by som sa urobit presny medzikus, pomocou ktoreho by som novu hlavu namontoval na povodne rahno. Aj tak dik vsetkym za ochotu pomoct.
|
Wsurfer
15.10.2010 o 09:47 |
RE: oprava rahna neviem či sa to vôbec oplatí. Každý výrobca používa iné priemery a dokonca aj u jedného sa môžu od sezóny k sezóne meniť. Raz som sa pokúšal zameniť na dvoch rahnách zadnú výsuvnú časť. Na prvý pohľad vyzerali byť priemery identické ale pri praktickej realizácii nepasovali. Jedna prakticky nešla zasunúť a druhá bola voľná. Pri premeraní mikrometrom som zistil rozdiel asi 0,2 mm! Aby si narazil na hlavy identického priemeru musíš mať extra šťastie!
|
bronek
14.10.2010 o 08:17 |
RE: oprava rahna teraz som si to precital znovu a mam dojem ze vsetky skrutky sa ti podarilo vyskrutkovat, ale tie ''protikusy'' z opacnej strany ti tam ostali??....ak ano tak tam nadoraz nakrut nejaku dlhu skrutku a pomom im kladivom
|
bronek
14.10.2010 o 08:15 |
RE: oprava rahna Tie skrutky nejdu povolit lebo su zalepene....skus to niecim zohriat a povolis to bez problemov....a ked nie tak naozaj ostava uz len ta vrtacka
|
Fony
13.10.2010 o 19:30 |
RE: oprava rahna Steve!
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou