Diskusia - WINDSURF - Plavba na sirom mori
» i-Riki
28.11.2010 15:25:31 |
Plavba na sirom mori Mam taky sen, zajazdit si na sirom mori, resp. skoro na sirom mori, myslel som okolie Sibeniku asi start z Jadrije, az po ostrov Zirje cca 40km. Veterne podmienky pri 6-8m/s na velke veci. Ma niekto zaujem sa pridat na takuto ''moreplavbu''?
|
Pablo
16.12.2010 o 16:04 |
RE: Plavba na sirom mori Som naozaj rad, ze patrik zareagoval na moju vyzvu v istej velmi plamennej internetovej diskusi ( :) ) a prispel svojim komentarom. Nazor kazdeho, kto ma skusenosti s cruise windsurfingom sa ceni dvakrat. Inak, ten trimovaci system asi vyzaduje specialne rahno a aj plachtu, nie?
|
i-Riki
16.12.2010 o 09:30 |
RE: Plavba na sirom mori Patrik diki za rady, planujeme presurfovat tuto trasu na jugo cize jv vietor. Plan trasy je len priblizny, asi by mozno bolo ucelne presurfovat tuto trasu v malej skupinke a doladit ju . Mozno ze by sa dala spravit pauzcka na ostrove Zirje z juznej strany je tam zatoka s pristavom. Ak ma niekto poznatky napady vitam kazdy nazor. Diki.
|
flyin_Slovak
14.12.2010 o 18:41 |
RE: Plavba na sirom mori 40km v sklze znamena byt na vode zhruba 1,5 hodiny. Z mapy nieje jasny smer vetra ani smer oboplavania, čo je dolezita vec. Urcite je lepsie zacat proti vetru a končit po vetre. Vzhľadom na to ze to nieje plavba na otvorenom mori, ale medzi ostrovmi je doležite byť pripravený na to že sila vietra sa bude meniť. Trimovací systém na rahno je najjednoduchším riešním. Doležitejší než mobil alebo vysielačka je niekto na druhom konci s pristupom k motoráku v prípade, že to bude potrebné. Dlhšie kurzy ako 15 min jedným smerom možu byť pre mnohých problémom s ktorým je dobré rátať. Čím viac ľudí tým pomalší postup takže pri samoorganizovaní by bolo najlepšie ak by schopnosti jednotlivých členov výpravy boli aspoň približne rovnaké. Nehambil by som sa vziať si vestu ani 5m nahradnej šnúri ale hlavne by som nevyrazil z materiálom o ktorom niesom na 110percent presvedčený že na mori vydrží.
|
Jégé
11.12.2010 o 19:02 |
RE: Plavba na sirom mori Tak, už len objednať autobus so Štulom a na jar vyrážame
|
Milan
08.12.2010 o 20:21 |
RE: Plavba na sirom mori Aj ja by som išiel. Svojho času som urobil sólo plavbu okolo ostrova Veľký Drvenik, cca 23 km, bol som začiatočník na 160 l doske, ešte som ani nevedel, čo je to sklz, takže mi to trvalo celý deň. Mal som ruksak s vodou a nejakým jedlom a mobil v ľadvinke. Nesmejte sa mi, ale ľadvinka bola na suchý zips a mobil som samozrejme utopil. Našťastie som ho nepotreboval...
|
Zajo
08.12.2010 o 20:18 |
RE: Plavba na sirom mori Ano, ale v tomto podporujem myslienky Komenskeho: Od jednoduchsieho k zlozitejsiemu, od lahsieho k tazsiemu
|
RAMy
08.12.2010 o 15:28 |
RE: Plavba na sirom mori No do Talianska na jugo z Puly 100 max.120km ...so sprievodnou loďou realizovateľné
|
Rudla
07.12.2010 o 18:25 |
RE: Plavba na sirom mori až to vypukne rád sa pridám. Mimochodom jeden Chorvát mi rozprával o kamarátoch čo si to strihli až do Talianska...
|
Karol
06.12.2010 o 09:38 |
RE: Plavba na sirom mori Nuž mohol, ale chlapci sa už o tom nechcú baviť.
|
Zajo
04.12.2010 o 14:41 |
RE: Plavba na sirom mori Karol, vdaka za info, kazda skusenost dobra. Mohol bi si nam dat kontakt na kamaratov ?
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou