Diskusia - WINDSURF - Plavba na sirom mori
» i-Riki
28.11.2010 15:25:31 |
Plavba na sirom mori Mam taky sen, zajazdit si na sirom mori, resp. skoro na sirom mori, myslel som okolie Sibeniku asi start z Jadrije, az po ostrov Zirje cca 40km. Veterne podmienky pri 6-8m/s na velke veci. Ma niekto zaujem sa pridat na takuto ''moreplavbu''?
|
Slavmiro
01.12.2010 o 10:27 |
RE: Plavba na sirom mori termin sire more by som asi vypustil, Riki ta trasa co si navrhol je relativne dobra ale extra pocit open sea to asi nebude. Nalepis orientacny mechanicky kompas na predok dosky, v zalohe mas presny GPS vo vaku a ides. Idealne s podporou kajutoveho plavidla. Jar je daleko, pred nami zima, mozno sa neskor pridam ako skipper s lodou. :)
|
i-Riki
30.11.2010 o 21:33 |
RE: Plavba na sirom mori RAMy, casto jazdievam na Premanturu, vlasntne z tejto lokality prisla tato myslienka, ked som zazil ten pocit pri surfovani okolo tretieho ostrova, ta nadherna sloboda, a ten pocit maleho cloviecika vo velkej vode. Ale uprime mam trocha obavy z toho, ze pri bore by to nemuselo dopadnut celkom fajn a hlavne pri mensom materiali. Vietor pri pevnine fuka silnejsie ako na sirom mori, aspon podla mapiek, a trcat na malom plavaku v nesklzovom rezime na sirom mori mi uz nahana strach. Preto som navrhol tu trasu, aby to bolo v celku co najbezpecnejsie (nabrat skusenosti) pri, jugu ak by sa nieco stalo je plno ostrovov, to dava urcitu istotu (na Istrii v tomto pripade je najblizsie Taliansko). A velky material som navrhol preto, ze predsa len je tam vacsi veterny rozsah a zostat v sklze. Uprimne by som bol rad, keby sa niekto ozval, kto ma skusenosti s plavbou na sirom mori hoc aj jachtarske na Jadrane.
|
Slavmiro
30.11.2010 o 21:15 |
RE: Plavba na sirom mori Riki, co sa tyka zavetria za ostrovmi pri danom smere vetra je to v pohode odcitatelne z navigacnej mapy. Cim vyssi ostrov, tym vacsii veterny tien. Ale nevidim to ako neriesitelnu vec. Ked spojis pripravu trasy z podkladmi z namornych map a potom si v google earth pre istotu ocekujes v 3D pohlade relief a vysku toho ktoreho ostrova tak pohoda. Ja mam obavu len o tu navigaciu tam.
|
RAMy
30.11.2010 o 20:16 |
RE: Plavba na sirom mori Myšlienka lákavá,tiež mi disciplína ''Long distance'' /morská varianta/ behá roky po rozume Treba však vybrať lokalitu kde fúkajú stabilné vetry / radšej silnejšie ako slabšie / a trasu naplánovať na bočák. Môj tip je prekonať úžinu medzi Istriou a ostrovom Cres na trase: Stupice - Zeča /resp.Unije/ a späť na boru alebo Jugo. Je to max. 70km ...má to však jeden háčik: vydržať cca hodinu v jednej polohe Ale ak by sa našlo zopár odvážlivcov,určite by som do toho šiel!
|
Jakup
30.11.2010 o 19:33 |
RE: Plavba na sirom mori Ak sa na nieco take naozaj zrealizuje, kontaktujte ma!!! casak WINDSURFER ma zaujem o reportaz + mozno sa aj prida = :P Jakub
|
i-Riki
30.11.2010 o 15:49 |
RE: Plavba na sirom mori Este by som mal dotaz na moreplavcov, aka je veterna situacia na jugo pri Kornati?
|
i-Riki
30.11.2010 o 14:57 |
RE: Plavba na sirom mori Chalani prvotny plan je na jar 2011 mesiac april alebo maj. Slavmiro, pises ze optimalne by bolo na jugo, poprosim ta ak mas skusenosti v tejto oblasti, vyznacit miesta kde fuka vietor, resp. kde nefuka ako daleko za ostrovmi, poripade smer vetra, viem ze sa to meni v zavislosti polohy ostrovov. To koli tomu aby sa dala naplanovat aspon zhruba plan plavby.
|
Pablo
30.11.2010 o 14:26 |
RE: Plavba na sirom mori Riki, je to zaujimava vyzva. Expedicny windsurfing ma fascinoval uz od malicka, ked som citaval v jedinej u nas dostypnej ws knizke o chlapikoch ako Christian Marty, ci Arnaud de Rosnay ktory sa plavili cez atlantik, beringovu uzinu atd. Toto je sice ''trosku'' mensi podnik, ale pridal by som sa. 135 litrovy plavak mi tuto sezonu hnil doma oprety za dverami, tak preco ho neprevetrat. Daj vediet, ked sa budes chystat.
|
igji
30.11.2010 o 08:09 |
RE: Plavba na sirom mori Silná výzva, také Jadranské HIHO..? Akurát na tých mojich ponorkách to nepôjde, ale to sa dá riešiť. No niekedy vážne porozprávame...
|
robiak
29.11.2010 o 19:16 |
RE: Plavba na sirom mori Riki,dakujem za pozvanie na plavbu,130ku mam rozpilenu na 2 kusy,ak sa mi ju podari zlepit,tak sa pridam.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou