Diskusia - WINDSURF - Plavba na sirom mori
» i-Riki
28.11.2010 15:25:31 |
Plavba na sirom mori Mam taky sen, zajazdit si na sirom mori, resp. skoro na sirom mori, myslel som okolie Sibeniku asi start z Jadrije, az po ostrov Zirje cca 40km. Veterne podmienky pri 6-8m/s na velke veci. Ma niekto zaujem sa pridat na takuto ''moreplavbu''?
|
Slavmiro
29.11.2010 o 09:49 |
RE: Plavba na sirom mori Mistral fuka od mora na breh, co znamena ze by si vo vyznacenej trase musel krizovat od brehu a potom sa potupne vracat na zadny vietor k brehu. Navyse Mistral, ak vobec je, je slabsi ako Yugo, Yugo fuka zvycajne 2-3 dni v kuse. Mistral je popoludnajsia zalezitost. SZ fronta moze byt risk. Ale to vsetko vies..
|
i-Riki
28.11.2010 o 23:20 |
RE: Plavba na sirom mori Bol by som rad keby sa Robiak pridal, on totiz bezne oravi aj rahno na sirom mori a to pri 5bft .
|
i-Riki
28.11.2010 o 23:12 |
RE: Plavba na sirom mori Slavmiro diki za prispevok plny uzitocnych informacii. Tak lahko sa tejto myslienky ale nevzdam, co sa tyka drzanie tela jednym smerom preplavali sme Neuzik krizom co je asi 7km celkom v pohode. vychadzam z toho, ze ked chodim na bike, prekonavam sa v drzani tela, niekedy aj 5 hod. t.j. 170 km a viac. Alebo pri behu 1,5hod, na surfe bez odpocinku cca 4 hod. Podla mna nie je to nemozne zvladnut 40 km na mori t.j. 1,5 - 2 hod . Ta mapka s morskymi prudmi by pomohla. My sme uz tiez absolvovali plavbu na plachetnici so surfami, ale tak ako pises narigovat plachtu na plachetnici je dost obtiazne, preto sme uz tento rok na lod nebrali ziadne surfy. GPS je to dobry napad, myslel som na to iPhone v Aquapacku (tel, gps, kompas...) , dalej bahoh alebo camelback, banan. To by malo stacit na prekonanie tejto streky.
|
Slavmiro
28.11.2010 o 18:32 |
RE: Plavba na sirom mori Riki, tu oblast som splavil tuto jar na 33 stopovej plachetnici pri Bf6. Ak sa na to chces podujat na surfoch bez support plavidla s vlastnym pohonom je to risk. Stupacky v uzinach medzi ostrovmi mozu byt stazene morskym prudom o sile 1-2 uzle. Na namornych mapach su vyznacene prudy, mozem Ti to pozriet, pripadne okopirovat mapu (mam celu sade Male Karte). Dalsi problem je podla mna, ze kym na relativne otvorenej ploche budes sklzovat pri 8 ms (cakaj vlny cez 1 m), v zavetri ostrovov sa budes trapit pri 2 ms. Ak tam nedajboze stretnes v uzine plavebnej drahy osobnu rychlolod v sklze, ktora vyuzije svoju prednost vyrazne vacsieho plavidla, t.j. ze je obmedzena v manevrovani, nema povinnost uhnut a moze byt zle. Velmi dolezita je navigacia, medzi pidi a vacsimi ostrovmi sa Ti zatieni vyhlad na pevninu a lahko sa strati orientacia. Dnes uz na kazdej jachte je GPS plotter, zakladna vybava kazdej chartrovej lode. Bez nejakej GPS navigacie je to velky risk.
|
Zajo
28.11.2010 o 16:25 |
RE: Plavba na sirom mori Navrhuje meno ''Expedicia Rasohe 2011'' :)
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou