PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Vikendove surfovanie v Rakusku - Podersdorf a Weiden

» Návrat na prehľad tém

» Tino   
Tino
25.03.2011 11:30:14
Vikendove surfovanie v Rakusku - Podersdorf a Weiden

Caute, podarilo sa mi najst ako pridat temu konecne :) tuto sezonu to vyzera akosi ze ostanem sam.. hladam partakov (sam je to otrava niekedy ) co by tiez chodili castejsie na Nojzik hlavne Podersdorf a pri juzaku Weiden. Aj dake miesto v aute /na streche/ este snad najdem.. chodievam skoro kazdy vikend do Rakuska ked nefuka tak aj na SUP.. keby ste ma ktosi eventuelne vedeli obcas pribrat budem rad!

» Pridaj príspevok k téme

mafo mafo   26.05.2011 o 17:45

RE: Vikendove surfovanie v Rakusku - Podersdorf a Weiden

Dik za info ako aj trasu.Vzdy ma plietlo Neusiedl see a podesdorf see.http://www.bikemap.net/route/236603#lat=47.88642amp;lng=16.8441amp;zoom=11amp;type=2 uz len najst tipkov aj surfistov co by si trufly prejst do okola cele jazero na bajku osobne no problem.Tu je niake info mapy,trasy,foto,popis co som nasiel,ubytovanie,vsetko okolo toho jazera http://www.cyklistikakrnov.com/Cyklotrasy/Stezka-kolem-Neziderskeho-jezera.htm#INFOMAPY

Pablo Pablo   26.05.2011 o 16:59

Obsirna tema, Mafo, ale skusim v skratke.
Spoty: Podersdorf na S, SZ, Weiden na J. Rakuski freestyleri chodia trenovat aj do Ilmitzu, lebo je tam rovna voda, ale zatial som tam nebol.
Cesta: Najlepsie je po dialnici BA - potom smer Budapest a po par km odbocit na Gols/Weiden, dalej na kruhaci bud do Poderu alebo Weidenu a po dalsich par km kukas tabulu ''Zum see'' (v Podo je este pred dedinou) - cca 35-40 minut. Ak nemas rakusku dialnicnu, tak potom je najlepsia stara cesta cez prechod male Kitsee - Gattendorf - Neudorf - Podersdorf - Neusiedl - Weiden - Podersdorf (asi tak 50 - 60 min. tipujem)
Noclah: spat sa da na divoko na parkovisku v Podersdorfe, ktore je vpravo, hned na zaciatku este pred samotnym arealom. stan sa tam rozkladat nesmie, lebo to nie je camp, takze spi sa v aute. Oficialny camp je potom dalej v dedine - podrobnosti neviem.
O gule na prives netusim (nemam), na rekreacne bicyklovanie je nojzik ako stvoreny - okolo celeho jazera vedie cyklocesta, akurat ak mas cestny bike, je dobre vediet, ze medzi Podo a Weidenom nie je asfaltova. Tolko v skratke k tomu co si chcel vediet - pripadne ma kontaktuj cez facebook, mozem ti dat echo, ked tam pojdeme - ale prakticky vzdy, ked fuka tam najdes niekoho zo Slovenska.

Slavmiro Slavmiro   26.05.2011 o 16:54

ked uz sa roztrhne vrece s tymi Nojzik prispevkami, hodte sem pls aj nejake vase motivacne foto amp; video

mafo mafo   26.05.2011 o 15:10

Dajte sem niekto niake info presnejsie o Podersdorf a Weiden Nojzik.Kde sa surfuje na aky vietor a mozne cesty ake su s Bratislavy cez Petrzalku.Pripadne ked niekto chce ostat spat kde konkretne ci parkovisko alebo Camp a vyuzit este moznost bajkovania okolo celeho jazera.Bol som tam davno velice aj to som zabludil zle odbocil.A ci sa musi zmontovat do AT gula s auta dole ked mam tazne.Pripadne dajte zaznacenu mapu jak sa tam dostat a kade.

Pablo Pablo   26.05.2011 o 10:02

Jasne Mafo, ved o tom to je. Kazdy surfuje tam kde sa mu to paci, ci kde to ma blizko z domu. X rokov som jazdil na Dunaji (ved si ma pamatas, ze som tam bol casto), dodnes si na juzak strasne rad zajdem na Gulasku, lebo to tam ma stale pre mna atmosku... Ja som hlavne narazal na kolegove reci, o tom co je a co nie je dospelacka voda. Ved to su uplne kraviny... Dospelacka voda je Maui alebo severne pobrezie Fuerteventury a nie tieto nase rybnicky... ani Kralova, ani Nojzik.

Jakup Jakup   25.05.2011 o 20:14

Tino kludne si ma pridaj na facebooku (Jakub Smoliga)... :P, tam si medzi sebou vzdy hlasime kedy sa ide na vodu no a kludne sa k nam pridaj... :) inac ja uz som zbaleny na piatkovu poobednu NW frontha session :D
PS. Slavmiro no a co TY riesis, naozaj nestoji za rec... ;)

mafo mafo   25.05.2011 o 18:55

Pablo mozno davno hej hovna,riasy ale ver tomu ci never ze dnes mas Dunaj cistejsi ako Nojziik.A keby ten Nojzik nebol ci ho zavrely tak ajtak vsetci skoncia Gulaska,Dunaj,Kralova jak kedisy za starych casov.Nechcem tym samozrejme povedat ze Nojzik nieje top revir a ze sa tam da super pojazdit.

Pablo Pablo   25.05.2011 o 10:52

Inak chlapci - mafo, Slavmiro - neviem, co tu riesite za nezmysly. Kazdemu sa paci a vyhovuje nieco ine, tak sa tu nehrajte na dospelakov z Kralovej. Dnes v Podo dvaja PWA jazdci tak diktovali, ze vsetci dospelaci sa mozu schovat (myslim, ze aj ten vodny start vedeli spravit :) ). Mafo, ved ty si chodil na riasami zarasteny a hovnami prespikovany Dunaj - ved to ani zo zartu nemozes porovnavat. Ano, v Rakusku sa plati (pri 7vstupovej permanentke to vyjde 5,5€ za vstup), ale aspon mi tam nevykradnu pocas surfovacky auto, ako na niektorych nemenovanych vodnych dielach u nas.

Pablo Pablo   25.05.2011 o 10:49

Tino, my chodime na Nojziik vzdy, ked fuka - partia okolo Jakuba Smoligu z Windsurfera a je tam aj dost inych Slovakov. Na SZ do Podersdorfu, na juzak vacsinou Weiden. Takze urcite nas tam najdes, staci pocuvat, ci sa na brehu nebavi niekto po slovensky.

mafo mafo   09.05.2011 o 21:26

to kondicku na H2O start v hlbokej vode sa mi paci ked pozrem sem tam cameru na Nojziku tak mam dojem ze niektory mozno nevedia ani plavat res.jak pises voda kde netreba vedet plavat.Ono aj Dunaj je dospela to dno sa da len ked je malo vody.Mozno by velka vecina s Nojzika ostala na pospas osudu po pade na hladinu na Kralovej a Dunaji.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou