PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Aky lacny ojazdeny komplet pre mierne pokrocileho?

» Návrat na prehľad tém

» ygzo   
ygzo
19.07.2011 9:29:17
Aky lacny ojazdeny komplet pre mierne pokrocileho?

Kolko by ma vysiel taky lacny ojazdeny komplet dosku s nejakou ''univerzalnou'' plachtou na take rekreacne jazdenie, pripadne zdokonalenie sa?
Neviem ci sa mozem oznacit ako mierne pokrocily, ale snad ano. Mam 97kg, 180cm, naposledy som jazdil dost davno na takych 2 starych doskach - jedna bola taka brutal velka mistral, ze som ju ledva uniesol a druha neviem aka znacka, trochu mensia. Na oboch sa dalo stat bez toho ze by sa doska potapala, teda taky velky moloch. Malo to aj stredovu plutvu. To ma prestalo bavit, lebo z tejto masy co vazila tak tonu som nedostal uz nic extra. Chcel som pokrocit a kupil na inzerat nejaky mensi komplet, netusim co to bolo za znacku - asi nic moc, mam ho stale kdesi doma. To bol taky malicky plavak, mozno tak 2.5m dlhy, dost uzky, bez stredovej finy - len 1 zadna mala, ked som sa na neho postavil, tak bol takmer cely pod vodou (samozrejme som sa na nom udrzal tak 5 sekund :) ) Dokazal som na nom asi 2-3 krat prejst na slnave ale 600m a spat. Proste nic svetoborneho, plachtu som mal na prd, nejaku taku tazku, vsetko to bolo take o nicom... Tak som to zavesil na klinec.

Teraz rozmyslam ze ci by som to surferske remeslo neoprasil :) Tak by ma zaujimalo ze kolko by stal taky ojazdeny kompletik pre takeho ako som ja. VObec netusim co je pre mna pri mojich parametroch a skusenostiach vhodne, preto by som si rad spravil obraz po com by som sa mal obzerat. Jazdit by som pravdepodobne chodil len na slnavu, lebo to mam blizko. Vzhladom na to, ze to berem ako ''skusku'' a stale hrozi riziko, ze to zase zavesim na klinec lebo nebude casu alebo mi to nepojde, tak hladam nieco za co najmenej penazi...

Co vy na to?

» Pridaj príspevok k téme

Pablo Pablo   02.08.2011 o 12:31

RE: Aky lacny ojazdeny komplet pre mierne pokrocileho?

Viktor, prepac, ale si typicky slovensky chudak, ktory vidi za vsetkym iba peniaze. Najprv tu nepriamo obvinujes mna, ze sa chcem zbavit starych veci, potom ludi, ktorych vobec nepoznas z toho, ze si tu dohadzuju kseftiky a chystaju sa chudaka zaciatocnika zodrat z koze. Ja chapem, ze zo skorumpovaneho prostredia slovenskeho zdravotnictva ani inu optiku mat nemozes, ale predstav si, ze 23 rokov po revolucii sa uz aj na Slovensku da robit biznis bez toho, aby si sa niekoho snazil odrbat. To hovorim ako clovek, ktoreho windsurfing nezivi ani za mak. Mata Pacha poznam ako seriozneho cloveka, od ktoreho som si najskor kupil zopar veci, dnes ho povazujem za kamarata. A vies ty preco? Lebo som taky sprosty, ze som este neprekukol tuto mega konspiraciu osi zla Windsurfer magazin -Corner shop-a asi je do toho zapleteny aj Madara, ked im tu dal inzerat. Takze diky, otvoril si mi oci!
P.S. Keby za windsurfingom nebol biznis, tak si dodnes v garazi po veceroch laminujes Lechneri a sijes z dakronu trojholnicky.

Jakup Jakup   29.07.2011 o 19:07

Yzgo pocuj nemusis ist na ziadnu surf dovolenku a to co ti tu pisal cistis neber vazne ;)... Windsurfing mozes vyskusat v pohode aj u nas ak napriklad zavolas matovi pachovi zo surf shopu CORNER, vid zeleny banner hore vpravo...vsetko ti v pohode zapozicia a urcite vo vsetkom poradi a ak sa s nim dohodnes, moze ti dat nejaky kurz kt. ta posunie dalej. Ak by si si to aj kupil, co ti odporuuucam! nemaj obavy, bude ti to urcite trvat niekolko rokov kym tomu uplne prepadnes tak ako pisu chalani hore...a bude to pre teba skor vikendova rekreacia ako nase uteky z roboty lebo fuuuka :P... Ta pozdravujem! JA.

ygzo ygzo   29.07.2011 o 16:30

Dakujem vsetkym za rady. Bol som chvilu offline. V podstate som prisiel aj vdaka vasim prispevkom na to, ze najlepsie bude veru ked si niekde ten windsurfing vyskusam, teda nejaka ta surf-dovolenka by bola idealna. Isto to nieco stoji, ale clovek zisti, ci sa v tom najde a aky ''hardware'' mu sadne. Tak to vidim nejako tak. Nebudem kupovat, dokial neviem co presne mi vyhovuje, aby som sa vyhol pripadnemu sklamaniu. Jedno take som uz zazil davno, kupil som od nejakeho tipka taky komplet a bolo mi to cele na prd lebo vsetko to bolo take stare, zle, ze on bol asi celkom rad, ze sa nasiel lolo co to kupil :)

Pablo Pablo   27.07.2011 o 10:40

To wsurfer: Pravdu mas - Na sklz je to malo. Ale na zdokonalovanie sa v podsklzovych podmienkach (tacky, halzy) je to ideal. Manik ma skusenost 2/10 - cize o sklze zacne rozmyslat najskor o rok, o dva, tipujem. Kazdopadne ciste teoreticka debata - plavak aj plachtu som uz predal.

Wsurfer Wsurfer   25.07.2011 o 15:27

Pablo, ten tvoj plavak by mohol pre neho byt aj OK, ale 4,8 plachta je pre takmer 100-kiloveho chlapa malo. Tu by mal zacat aspon na 6,5, radsej ale na sedmicke.

Pablo Pablo   20.07.2011 o 14:05

Viktor, co je na tom zle, ak sa stretne ponuka s dopytom? Chalan uz nejaku skusenost z WS ma, takze nemusi ist ist cestou uplneho zaciatocnika a zacat v pozicovni. Je tu on-line burza, takze ma pomerne slusny vyber jazdenych veci, aj ked poradil by som mu pribrat si ku kupe niekoho, kto sa vyzna, lebo vselijake retro sa tam ponuka...

Pablo Pablo   20.07.2011 o 13:55

Riki, iba maly koment, aby sa kolega vedel zorientovat: Surf dovolenka na Karpatose ta vyjde 2x, 3x tolko ako ojazdeny komplet - Bavime sa tu o 8 rocnych veciach, na ktorych nebudem nikoho odrbavat (aj ked v burze sa vselico predava za vselijake ceny :( ).
Ked tak, este dohodnut sa nejakym kamaratom na zapozicani veci: Za vyskusanie veci na slovensku nic nedas, to je pravda, akurat nestaci skusit raz ale aspon 4-5 krat - vlastna skusenost, ked som sa po mnohych rokoch vratil k windsurfingu. Kupil som si vtedy ojazdeny 130L Mistral (este uzky shape). Po prvom raze som si myslel, zvyknuty na pontony, ze sa na tom v zivote nenaucim jazdit, na konci sezony som uz jazdil s prehladom tam a spat, druha uz zacala byt aj sranda a pocas tretej som pokoril putka. Nakoniec som sice ten surf potom predal, lebo sa zacali presadzovat sirsie dosky, ale mojim schopnostiam by vyhovoval este dalsie 2-3 roky.

i-Riki i-Riki   19.07.2011 o 16:48

Cistic ma pravdu, to nie je len tak, ze zacnem znova surfovat, otazka je ci chcem byt surfistom. Ak mas take zamestnanie, ktore nespolupracuje s vetrom, tak ho budes musiet zmenit, ak si zenaty rataj s tym, ze mozno nebudes. Ak si nadalej trufas, nekupuj si nic, zaplat si surf dovolenku, na Karpathose v Culbe Mistral (su tam nasi ludia) bud ta to chyti, alebo rovno zabudnes na surfovanie.

jaskop jaskop   19.07.2011 o 15:45

tyvole cistic, to je jak nabor do US NAVY :)

ygzo: co pise Pablo ze dosku 140L -by ti malo byt fajn, ako na ucenie/oprasenie tak aj na sklzovanie az sa do toho dostanes. Ja vazim 100ku a jazdim na 127L.
Stazen tak 430 a rahno 170-210 ti da variabilitu pre vyber plachty od 5.0 do 7.2 m2(cca). Pripadne stazen 460 pre plachty 6.0 a viac.
Cenovy obraz si urobis ak prebehnes stare inzeraty, moj odhad: rahno cca 40e, stazen cca 90-100e, plavak cca 200e a viac, plachta cca 100e, predlzovak cca 15e. Jasne ze ak kupis od niekoho komplet vyjde ta to lepsie, pripadne pockaj na septembrove burzy, ale zas ti tuto sezonu neostane moc dni na pojazdenie.
Drzim palce nech dobre kupis

Pablo Pablo   19.07.2011 o 10:03

Ahoj ygzo, ja sa prave pohravam z myslienkou, ze predam svoj starsi surf, z ktoreho som uz vyrastol a na ktorom sa relativne nudim (ale do tohto stadia som dospel po mnohych rokoch surfovania, takze neboj). Chcem ho predat ako zaciatocnicky komplet pre lahsieho zaciatocnika. Ty sice nie si uplne pierko :) (vazim zhruba rovnako), ale zase ako pises, nie si ani uplny zaciatocnik. Takze 140Litrovy board je nieco, co v pohode zvladnes. Ma to tu vyhodu, ze ti urobi dobru sluzbu aj potom, co sa uz naucis dobre jazdit a budes sa prehanat v sklze a tocit halzy na Slnave - co sa o zaciatocnickych velkych doskach povedat neda. Ja sam ho jazdim doteraz (naposledy prdvcerom), ked su slabe podmienky na mensie veci. Mam k tomu aj 4,8 plachtu, stazen a rahno. Takze, kludne si pockaj na nazory ostatnych surferov, co ti poradia a potom sa mi pripadne ozvi (0903 421 049). Viem o jednom cloveku, co mi spominal, ze ma o podobny komplet zaujem, ale zatial je to len v rovine cisto teoretickej.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou