PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Plachta do slabého vetra

» Návrat na prehľad tém

» Pedro35   
Pedro35
17.08.2011 7:07:42
Plachta do slabého vetra

Uvažujem s kúpou väčšej plachty do nasích podmienok, vánky 4 - 6 m/s. Teraz jazdím na 7,3 NS x:type občas ma potiahne aj do sklzu pri hmotnosti 87 kg doska 130 litrov. Uvažujem niečo medzi 7,7 - 8,1 m2, má zmysel ísť do 2 cambrovej plachty? Aké máte skúsenosti? Vopred dík za odpovede.

» Pridaj príspevok k téme

mafo mafo   17.08.2011 o 21:47

RE: Plachta do slabého vetra

Samotna vaha cloveka roby dost ziva vaha.Pises ze mas 87kg polos si otazku mozny paradox keby si sa dostal na hranicu 80kg a menej jaku by si potreboval plachtu inac suhlasim ako pise Wsurfer mozno este typ plachty poriadne brucho aj plavaka sirka ale aj sila a kondicka roby svoje.Nikde som nenasiel pomer velkosti plachiet ku vahe cloveka mozno blba uvaha u mna ako len vytlak a vaha cloveka,ci plachta a vietor m/s

Pedro35 Pedro35   17.08.2011 o 17:06

dík za odporúčania, ale zatiaľ je tam asi obava z veľkých vecí , mylne som sa domnieval, že by to vyriešila cambrova 8,2m2

LOKAL LOKAL   17.08.2011 o 12:58

Tiež sa nechám rad poučit
Na FW sa davaju plachty 11 až 12 m2 takzvané SLONIE UCHA
Tebe doporučujem zistit max. možnost velkej plachty na tvoj plavák a podla toho sa zariadit, počitaj stým že pojde aj dlhšia fina
Kembrová plachta ma omnoho vetší výkon ale horšie sa stroji je to len otazka cviku
V prvom rade si odpoved na to či sa velkej plachty nebojíš
Pre zaujimavost moja zakladna zostava ws. mat. sa sklada s WF a 12m2 plachty ktorú jazdím od 3m výššie ,90 v roku je to super zábava len sa nesmieš bat velkých veci.
S vetrom v srdci Slavo SVK 136

Slavmiro Slavmiro   17.08.2011 o 12:13

k 7.3ke ako pise wsurfer 8.5-9.x + FW alebo nieco podobne

Wsurfer Wsurfer   17.08.2011 o 09:07

o pol metra vacsiu plachtu kupovat nema ziaden zmysel. Ten rozdiel takmer nezbadas. Iste odstup medzi 4,5 a 5 je velky ale medzi 7,3 a 7,8 a najma pre vietor okolo 5 m/s je blizky nule. Aby si rozdiel pocitil musi byt odstup vacsi. Plachta okolo 9 m2 je minimum (na tie podmienky!). Na druhej strane limitom je tiez sirka plavaka pre este vacsiu plachtu.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou