PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Uchop ruky drzanie rahna nazor skusenost?

» Návrat na prehľad tém

» mafo   
mafo
09.09.2011 16:54:28
Uchop ruky drzanie rahna nazor skusenost?

Mozno zbytocna tema ci diskusia.Zaujimalo by ma nazor ostatnych na uchop ruky a drzanie rahna hlavne staznova ruka pravidlo alebo vymisel.Velka vecina jazdcov drzy rahno s vrchu vecina normalny uchop aj s palcom.Niektory aj podla zbytkovej sily ci celkovej unavenosti bez pouzitia palca iba s prstami polozenima s vrchu uchop.Druhy zase uchop zo spodu staznova ruka.Skusal som jazdit uchop zo spodu pripadami ale viac nevyhodny viac pokrcena ruka,mensia citlivost na plachtu,reflex ruky ako aj posuv po rahne,mensia vydrz na ruky hlavne byceps.Rahno mi pripada viac robene zahnuty tvar vpredu na palec ruky smerom dozadu ako ku staznu,taktiez vykiv a praca zapestia.Dalsie prirodzene pre cloveka je uchopenie a nosenie veci s vrchu ako mat ruku opacne.Mozne faktory ktore maju vpliv vyska rahna,dlzka trapezovych uvazok,umiestnenie slapiek,pozicia stazna v kolajnicke.Mozny este hendicep dlhe a kratke ruky u ludy ako aj dlzka prsti a velkost dlane.Alebo co komu vyhovuje najviac.

» Pridaj príspevok k téme

Wsurfer Wsurfer   09.09.2011 o 20:49

RE: Uchop ruky drzanie rahna nazor skusenost?

nahodou, konecne zaujimava tema vymykajuca sa beznemu standardu tunajsich tem. Preto nesuhlasim s i-Rikim a ani prvou vetou.
A teraz k teme: Mafo mas pravdu ze prirodzenejsie je drzat rahno zvrchu a to vsetkymi prstami, je to najmenej namahave drzanie. Ale! Ale ked sa ruky unavia je celkom vyhodne striedat uchop z nadhmatu na podhmat, Jedine co treba dodrzat su podla mna dve veci: 1) nikdy nemat obe ruky v podhmate inak je celkom jedno ktora ruka je v podhmate a ktora v nadhmate ci staznova alebo plachtova, teda aspon ja to striedam podla unavy, a 2) pred manevrom vzdy prejst na nadhmat urcite aspon staznovou rukou ale lepsie je oboma rukami. Inak aj profesionali pouzivaju podhmat (skusim sem dat foto)

Pedro35 Pedro35   09.09.2011 o 20:47

skúseností mám málo, zatiaľ len počúvam a tak sa k veci radšej nevyjadrujem, len na okraj poznamenám, že po prečítaní mi prvé napadlo, že na niektorých vysokých školách by Ti za takýto rozbor už aj PhD udelili

i-Riki i-Riki   09.09.2011 o 19:36

ano, suhlasim s prvou vetou

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou