Diskusia - WINDSURF - Brač (Bol) vs Pelješac
» Pedro35
31.01.2012 8:56:17 |
Brač (Bol) vs Pelješac čaute borci , som na vážkach kam na tohtoročnú dovolenku. Minulý rok som bol 2. a 3. júlový týždeň na Pelješaci v Perne a zajazdil som si zo 14 dní tak 3 dni, ostatné dni boli na 9 a väčšie plachty, je pravda, že tam boli tropické teplá okolo 36 stupňov (čo možno ovplyvnilo vietor) . Predtým som bol 2x na Brači (Bol) v rovnaký čas a tam som mal vždy 10 dní pojazdenia. Aké máte skúsenosti, prípadne neboli ste minulý rok na Brači v júli - aké boli podmienky? Vopred ďakujem za názory a odpovede.
|
Pedro35
23.04.2012 o 06:58 |
RE: Brač (Bol) vs Pelješac dík chlapi, ešte pripojím ružicu
|
S.K.
20.04.2012 o 12:25 |
RE: Brač (Bol) vs Pelješac Na Braci minuly rok v juni, juli a auguste bolo len malo dni 4Bft. alebo viac, rok 2011 tam bol celkovo slaby. Podla lokalov, z ktorych niektori pendluju medzi Bracom (Bolom) a Peljesacom su rozdiely marginalne, hlavne co sa tyka Mistralu (v lete hlavny vietor, podporeny termikou a geometriou pobrezia).
|
Roman
08.02.2012 o 19:09 |
RE: Brač (Bol) vs Pelješac Windo bol x-krat na Braci a odporuca Brac. Jazdil vraj vela dni s plachtou 5m. Ma okolo 86 kg. Obrat sa na neho. Ja kvoli pristupnosti k vode a nizsim nakladom jazdim s rodinou na Peljesac. Je tam sice vacsinou lightwind, ale velke veci nad 9m mam. A viem si uzit aj plne pecky s plachou 7m. No a ked pride dobry mistral alebo bora, mam tam i mensie veci. A bicykle samozrejme.
|
Slavmiro
31.01.2012 o 12:36 |
RE: Brač (Bol) vs Pelješac mozno na Braci je dyza trochu uzsia a fuka teda o velmi malo viac, neviem. Ale ani tam sa neoplati jazdit s plachtou mensou ako 6.5 (pri 80kg/102L), skor 7.0-7.5. Na Braci pomer ceny a podmienok pobytu vs. jazdenia mi nevyhovuje. Trvale morske prudy v okoli Bracu/Hvaru vodu neprijemne ochladzuju, co na ws nerobi problem ale znemoznuje vydatne snorchlovat. Volim roky tam blizku pevninu , cakam na 2-3dnove Jugo, ak neprichadza, tak si vybehnem trajektom na 1 den na Bol a Maestralom utlmim trochu abstak. Vlani som si na blizkej pevnine pekne pojazdil 4 dni zo 14, bol to 3. a 4. julovy tyzden. Plachty 5.9-7.2.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou