Diskusia - WINDSURF - Velka plachta ''opacha'' ano ci nie
» i-Riki
12.04.2012 18:40:05 |
Velka plachta ''opacha'' ano ci nie tak a je to tu, kontraverzna tema ako svina. Jazdit ci nejazdit velke plachty, ked ano preco, ked nie preco? Kde je hranica ked plachtu nazyvame plachtu ''opachou '' ?
|
i-Riki
19.04.2012 o 04:39 |
RE: Velka plachta ''''opacha'''' ano ci nie mam rad windsurfing, a jednoducho u nas su potrebne vacsie plachty na jazdenie ak mi nestaci zajazdit si cca 1-2 do mesiaca. Moja volba vo vacsich plachtach padla na sportove pojazdenie, rajcuje ma sklz v preplachteni, ked skusam a prekracujem hranice mojich moznosti. Bavi ma vysoka rychlost.
|
mafo
18.04.2012 o 18:13 |
RE: Velka plachta ''''opacha'''' ano ci nie Velke plus pre velke plachty hraje vyvoj,pouzite materialy,technologie.Hlavne pozitiva urcite je vaha plachty co moze vela ludy pritiahnut na vecie plachty.Mensie minus vydim skor v cenach velkych plachiet,ako aj ostatok mat.stazen,rahno.Ja mam 7m a 6,3m a staci,mozno by padla este 5,5m ale skusil by som urcite aj 8m plachtu na slaby vietor.
|
igji
16.04.2012 o 00:04 |
RE: Velka plachta ''''opacha'''' ano ci nie ...zatiaľ sa mi potvrdzuje skúsenosť, že surf je ideálny do silného vetra, v slabom je výhodnejší kite, jazdím max. výbavu 5,9/107 a idem zistiť ako mi sadne 12-ka drak, hmm...
|
Wsurfer
15.04.2012 o 16:53 |
RE: Velka plachta ''''opacha'''' ano ci nie no, zaujímavá téma. Otázka skôr by mala znieť v akom slabom vetre je človek ochotný jazdiť, pretože veľkosť plachty v prvom rade prispôsobujeme rýchlosti vetra a až potom účelu a vlastnej hmotnosti. takže borci čo jadzia až od 5-6 Bft považujú plachtu okolo 6 m za veľkú, u mňa je to stredná až menšia plachta. Veľká je podľa môjho merítka 8m+, pričom v lete často jazdím aj 10m. A to už je opacha. Formulistov s 12,5m si ani neviem predstaviť. Teda viem len im to nesme padnúť do vody. raz som v jednom článku zachytil pokus o svetový rekord s plachtou 20m(!). Chlapík tvrdil že ťahať plachtu z vodu bolo ako ťahať ju z medu ale keď už raz bola von, mohol jazdiť od 2 Bft
|
Mikhal
15.04.2012 o 10:37 |
RE: Velka plachta ''''opacha'''' ano ci nie Pri mojej váhe,ktorá sa už približuje k 98kg je potrebné mať väčšiu plachtu, hoci mnohí sa čudujú ako to môžem zvládať ako napr. keď chlapci jazdia 4ky a podobné plachty a ja tam lietam s 5,8 mou, robí mi to radosť a úsmev na tvári... hoci mnohí sú zhrození mne to prináša pôžitok... a tým, že som si teraz zaobstaral 8,5 ku od Rikiho mi ten úsmev rastie už pri rozkladaní sa na brehu
|
jaskop
13.04.2012 o 09:23 |
RE: Velka plachta ''''opacha'''' ano ci nie Kto chce nech jazdi, kto nechce nech sulozi v karavane. Ja ich jazdim, lebo nemam karavan . Vzhladom na moju skorometrakovu vahu za velku nepovazujem plachtu okolo 7-7.5m^2, co uz pre niekoho moze byt opacha. Pre mna hranica opachovosti je 8, moja 9ka si uz vypocula nescitatelne mnozstvo nadavok (zakazdym ked ju naliatu taham z vody), ale v momente ked ma bere do sklzu v slabsom vetre tak na nu ozaj nedam dopustit...
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou