Diskusia - WINDSURF - Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l
» sade
02.09.2012 0:44:39 |
Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Zacinal som na winglideri Pred 7 rokmi .O rok neskôr Som kupil 2 surfy seatrend vyrobene na slovensku117 a 180l s troma plachtami gastra 6,7,8m .Zatial som pouzival 6 a parkrat aj 7m ta mi je tazka 8 som este nevybalil . Moja vyska 160cm vaha 60kg Jazdil som s velkym ,dostal som sa do trapezu ale do putok nie, vodny start tiez nie. Chcel som jazdit na mensom ale to ma len odnasalo po vetre a viac som bol vo vode ako na doske...Jeden mi raz povedal ze kazdych 20 litrov sa uciš odznova...v diskusii som cital ze preskakujete o 40 l. Da sa to ked som sa nedostal do sklzu? Potom som si dal pauzu na 3 roky (narodili sa nam dve deti ) a už by som mal zacat jazdiť A mam dilemu cisa naucim na 117 l alebo mam kupit nieco okolo 140l ? Na bazosi bol taky so stredovou plutvou .Bolo by to riesenie ked na tom velkom ju nemam?
|
Pedro35
02.09.2012 o 20:29 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Nenarážal som na nikoho kto je už na tomto fóre dlhšie ako mesiac zaregistrovaný . Ak si pozriete vlákno Stredová plutva _ poradte s kúpou a toto vlákno, zdá sa mi podobnosť až podozrivá. V obidvoch sú debatéri, ktorí sa zaregistrovali v auguste a na začiatočníkov sa trocha dosť rozpisujú a stále točia o stredovej plutve. Možno sa mýlim ... ( v žiadnom prípade sa nechcem nikoho dotknúť, len nerád by som bol aby si z nás niekto uťahoval. Bol som na inom fóre kde si takto zvykli fešáci uťahovať, potom zakročil admin pozrel IP adresy a bolo jasno, našiel starého člena čo si krátil chvíľu)
|
Slavmiro
02.09.2012 o 20:08 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Pri 60kg telesnej vahy je 117lt OK za predpokladu ze ten plavak je modernejsej konstrukcie, t.j. sirka okolo 70 cm. Zaciatky budu tazsie ale 2 mesiace intenzivneho surfovania v nasich jesennych podmienkach, t.j. do konca oktobra, resp. do teploty vzduchu 15st C a viac prinesu urcite progres a sklz. A trenovat nie na nejakom pluvatku-rybniku, ale poriadnej vode, Slnava/Kralova a pod.
|
bronek
02.09.2012 o 19:57 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l 180L a 60kg?...to nie je o surfovani...mozno moreplavba...na comsi podobnom stala Kate Winslet s roztiahnutymi rukami ked natacala film. Nazov uz neviem.
|
Wsurfer
02.09.2012 o 19:54 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Mafo ja by som to forum tak nedelil, exotov vytlacnej plavby je totalna mensina, vlastne ma napada iba jeden....
|
mafo
02.09.2012 o 18:24 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l V kazdom pripade by sa tu na fore maly vytvorit 2sekcie stare trendy plavaky xxx litrov ako aj plachty;stredove plutvy jazdy bez putok,trapezu atd.A sekcia nove trendy,sucastnost progres .Nakolko potom zbytocne sa to krizuje s nazormy a radamy.A dochadza k matucim informacian.
|
Tomash
02.09.2012 o 16:50 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Neviem teraz ci tato narazka bola na mna alebo na pana, ktory sa pytal, ci si ma kupit dosku 140l so stredovou plutvou, ale v kazdom pripade aj mi je trochu luto, ze sem pisem svoje tazko ziskane know-how v podstate neznamym ludom a namiesto dakujem sa tu docitam toto. Mimochodom tu dosku na bazosi som nenasiel, ale ak mas moznost si ju kupit, tak ju ber, pretoze takychto ponuk nebyva vela (ak to je v dobrom stave a s dobrym dizajnom).
|
Pedro35
02.09.2012 o 15:59 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Neviem prečo , ale mám taký dojem, zdá sa mi, že niekto má básnické pero a už tu potreboval poradiť so stredovou plutvou ...
|
i-Riki
02.09.2012 o 12:14 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l windsufing je hlavne o plachte, naucis sa ju ovladat je uplne jedno co mas pod nohami. Treba si ale uvedomit nakolko si fanatik do surfovania, a kolko casu chces-mozes venovat windsurfingu a kam sa chces dostat.
|
Tomash
02.09.2012 o 11:52 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l Ja v podstate suhlasim, co napisal Wsurfer a len dodam, ze medzi 150l a 200l nie je skoro ziadny rozdiel, ale lamat sa to zacina okolo 130l, to znamena, ze 120l plavak uz v bezvetri tazko uriadis a pri kazdej otocke ides do vody, 130l je nieco medzi a potom 140l sa uz da uriadit aj v bezvetri, a co sa tyka tych novych trendov, tak tie su o tom, ze doska ma aj 120l, ale je siroka a potom sa na nej da lahsie drzat rovnovaha, ale ja som zastanca starych trendov, pretoze na uzsej doske sa dobre kluckuje medzi vlnami, ale v kazdom pripade na tvojom mieste by som vobec nespekuloval a jazdil stale na tom velkom plavaku, pretoze ja poznam minimalne dvoch ludi, ktori jazdia uz 20 rokov na 190l plavaku so stredovou plutvou a o inom plavaku ani nerozmyslaju a potom velku plachtu 8 pri vyske 160cm by som vobec nevytahoval uplne staci 7 pripadne 6, pretoze velke plachty zvyknu velmi namahat svalstvo, klby a tak.
|
Wsurfer
02.09.2012 o 09:47 |
RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l A ešte k tomu preskakovaniu, Áno keď preskakuješ z 200l , môžeš ísť na 150 alebo aj na 140l. Ale čím je plavák menší tým sú rozdiely medzi nimi výraznejšie, t.j. z 200 na 150 je taký skok ako z 90l na 80l. Pri malých plavákoch už 10 niekedy aj 5 litrov sú svety od seba vzdialené!
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou