PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l

» Návrat na prehľad tém

» sade   
sade
02.09.2012 0:44:39
Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l

Zacinal som na winglideri Pred 7 rokmi .O rok neskôr Som kupil 2 surfy seatrend vyrobene na slovensku117 a 180l s troma plachtami gastra 6,7,8m .Zatial som pouzival 6 a parkrat aj 7m ta mi je tazka 8 som este nevybalil . Moja vyska 160cm vaha 60kg Jazdil som s velkym ,dostal som sa do trapezu ale do putok nie, vodny start tiez nie. Chcel som jazdit na mensom ale to ma len odnasalo po vetre a viac som bol vo vode ako na doske...Jeden mi raz povedal ze kazdych 20 litrov sa uciš odznova...v diskusii som cital ze preskakujete o 40 l. Da sa to ked som sa nedostal do sklzu? Potom som si dal pauzu na 3 roky (narodili sa nam dve deti ) a už by som mal zacat jazdiť A mam dilemu cisa naucim na 117 l alebo mam kupit nieco okolo 140l ? Na bazosi bol taky so stredovou plutvou .Bolo by to riesenie ked na tom velkom ju nemam?

» Pridaj príspevok k téme

Wsurfer Wsurfer   02.09.2012 o 09:36

RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l

Musíš si položiť otázku: načo idem s veľkosťou plaváku dole? Je to preto že chcem jazdiť v silnejšom vetre? Je to preto že začínam mať problémy s kontrolou a jazda sa podobá na rodeo? Je to preto že chcem väčšiu manévrovateľnosť? Ak na ktorúkoľvek otázku máš aspoň jedno áno, môžeš uvažovať o menšom plaváku. Z tvojho príspevku som ale vyrozumel že nejazdíš v sklze. V tom prípade je ísť dole s veľkosťou bezpredmetné. Načo by ti to bolo? Že tu na fóre ti bude kdekto radiť aby si šiel čím skôr na menšie veci by som nebral za bernú mincu. Je priveľa testosterónových borcov ktorí sa dívajú na vec svojou optikou a nie z pohľadu potrieb začiatočníka. Na tvoju otázku či sa dá naučiť aj na malej doske: áno dá sa, ale je tam omnoho viac frustrácie a mnohých to aj na dobro odradí. 140l by som videl ako dobrý kompromis.

mafo mafo   02.09.2012 o 08:38

RE: Môze mierne pokročily zaciatočnik preskociť zo 180l na 120l

Pokial mas novu koncepciu plavaku 117l ale asi nie.By to problem nebol s tvojov vahov.Prave problem vydim ani nie v uceny ci vo vahe.Ako skorej ze sa vracaju stare casi minule a ludia sa vracaju naspet s vybavov dozadu co je velka chyba.Dnesne plavaky a plachty a ostatne komponenty je nieco ine ako kedisy davno.Daj presnejsy popis veci co mas pripadne foto.Ako su dlzka sirka vaha plavaka napriklad.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou