Diskusia - WINDSURF - Kupa mensich veci..
» mario
20.11.2012 17:29:10 |
Kupa mensich veci.. Caute,
|
Marian
25.11.2012 o 08:43 |
RE: Kupa mensich veci.. WS sa neplánuje,tam musíš chcieť a posúvať sa ďalej, ked neskusiš menšiu dosku,trebars si požičať od kamarátov na Královej a potom sa rozhoduj pre menšiu litraž, dosku Frewave, je to univerzál, kup si staršiu ale novší model skrátený, lebo budeš znižovať litráž a prerobíš, plachty sú pocitovo podľa vetra, čím ťa potiahne do sklzu menšia ,tým je to ľahšie ovladatelnejsie,zabavnejsie, plachty je dobré mať po 0,6 m2, tebe odporučam 4,7 je to najjazdenejsia plachta do stredne silných vetrov 10-17 m/s a samozrejme RDM stožiar
|
mario
23.11.2012 o 11:48 |
RE: Kupa mensich veci.. hej hej, s matom som v kontakte, uz parkrat som bol s nimi na vode, ked bude prilezitost urcite som tam. zatial len robim prieskum. s tou opciou mas pravdu. teraz som vo faze ze som (podla mna) este poriadny sklz nezazil. ale mam taky pocit, ze casom by ma prestalo bavit chodit len hore-dole, prekonavat rychlost nie je pre mna, takze z tohto pohladu by som sa mohol orientovat skor na freestyle dosku. rrd maju dve, twintip twinzer, ten ma 2 finy a je podla vsetkeho ortodoxnejsi fristajl, a twintip limited V2, co je podla mna univerzalnejsia doska, akurat pre mna. aj plachta 4,5 na nu sedi.
|
Slavmiro
23.11.2012 o 11:29 |
RE: Kupa mensich veci.. podla mna, k tebe by pasovala v tejto faze 100L doska so sirkou menej ako 70cm, cize Firemove nie. Na doske sirokej 70cm si neviem predstavit jazdit 4.5 plachtu co ani vyrobca nedoporucuje.
|
mario
23.11.2012 o 10:58 |
RE: Kupa mensich veci.. K 4,5ke plachte mi to este vychadza na JP All Ride, 96 litrov.
|
mario
23.11.2012 o 10:52 |
RE: Kupa mensich veci.. este jedna otazka na doplnenie. nieco som precital na nete o freestyle, freemove amp; freewave doskach. co pouzivate ako univerzalnu dosku do nasich podmienok + obcas more/male vlny. je v tom asi marketing, ale vyrobcovia idu dnes do univerzalnosti, t.j. freestyle doska moze celkom slusne sklzovat, sice nie tak rychlo, rovnako pri zmene finy sa freemove da dobre pouzit na freestyle triky. Aby sme to nacali konkretnejsie, povedzme pri RRD sa bavime o tychto 3 doskach. Iba jedna z nich pri 100l objeme ma vyrobcom udavanu dolnu hranicu plachty od 4,5.
|
mario
22.11.2012 o 15:03 |
RE: Kupa mensich veci.. dikes za rady. z toho co ste napisali mi vychadza, ze na nase podmienky by som mal dokupit 4,5 plachtu a dosku okolo 100l. ad wave - ked sa na to pozriem realisticne, tam budem potrebovat wave plavak, moja prva litraz ked co-to odjazdim na 100l plavaku by mohla byt pre wave okolo 90l. ci? potom si uz len zariadit, aby som kazdy rok mohol stravit aspon mesiac na kanaroch :-D
|
igji
22.11.2012 o 14:51 |
RE: Kupa mensich veci.. Ja som wave na naše vody prestal nosiť, a už prisahám, že ani na more nevezmem free-wave, ono je to ako s vínom, keď ochutnáš to lepšie, už iné nechceš. K tej rýchlosti, vo wave ide skôr o pohyb v 3D priestore, maximálna rýchlosť je zbytočná, musí byť optimálna. Len vtedy sa vieš pozrieť za seba keď letíš hore zo 4m beštie, alebo to pustiť dolu v turn-off...
|
Slavmiro
22.11.2012 o 13:39 |
RE: Kupa mensich veci.. krok 135L na 112L co radi Rudla sa mi zda maly, za predpokladu ze si ponechas 135L. K 135L by som pri tvojich kg isiel este o dalsich 10L nizsie. Vazim zhruba to co ty, mam jednu 102L FSW dosku a jazdim s nou 4.3-5.0-5.9-7.2. Orientacia na modely r.2010+ je spravna, aby bol sirka aspon 60 cm, dlzka okolo 250cm. Dostatocna sirka zvacsuje rozsah pouzitelnych plachiet. Ale nemam samozrejme nic proti wave specialom.
|
bronek
21.11.2012 o 15:25 |
RE: Kupa mensich veci..
|
Rudla
21.11.2012 o 11:51 |
RE: Kupa mensich veci.. na rozdiel od všetkých starých (praxou) WS pást, som len ucho. Aj keď poškuľuješ po wave, predpokladám, že pojazdíš najmä naše vody....V oboch šľapkách jazdím od 2009, to bolo na 130lt, mám 68kg, s vodným štartom som ihneď kupoval 109l asi jeseň 2009 a na jar 2010 92l. Na požičanom som pojazdil v primeranom vetre 85 aj 68l. okrem tej 130 všetko FSW dosky. Plachty som mal 4,5; 5,0; 5,7; 6,5; 7,5 Minulý rok som skúsil 112l slalomák a bolo rozhodnuté hneď som ho aj kúpil, avizovanú výrazne ťažšiu ovládateľnosť slalomovej dosky som totiž nepostrehol. Viem, že budem hlavne jazdiť na našich vodách a baví ma byť rýchly, pre silné vetry som ešte kúpil teraz na jar 74l wave (ale rýchly :-) ). Nielen moja skúsenosť hovorí, že rýchla doska (slalom, free race..) potrebuje menej plachiet, keď iní prebaľujú ja som len rýchlejší, čop preletí po vrcholcoch vĺn bez búchačiek do členkov. Na tej doske pojazdím komfortne pri vetroch cca 10m so záfukmi cca 12, dá sa aj viac ale s problémami, to už treba menšiu, preto rozmýšľam ešte nad slalomákom cca 80l. Predpokladám, že s 2doskami a 3plachtami typu freerace-slalom (mám 5,6; 6,2 a 7,3) obsiahnem 95 našich podmienok nad 6m/s. Máš rýchlu dosku, s tvojimi kilami by si mohol s dobrým sťažňom zvládať 12m vetry aj s tou väčšou plachtou pri správnom rigovaní. Prechod na menšiu dosku na naše podmienky by mohol byť na plus mínus 115lit, potom nastane dilema, kúpiť väčšiu plachtu na malé vetry, alebo si nechať veľký plavák.... a tak ďalej, radšej to preberme niekde na pive kua lebo tu budem písať do rána...idem na obed.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou