PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - vybava zaciatocnika

» Návrat na prehľad tém

» harpuna   
harpuna
05.07.2013 18:57:27
vybava zaciatocnika

no borci mam 120l,plachta je 6m,stazen tiez tak,a mam 95kg ,je to vhodna vybava pre zaciatocnika?ked bol jemny vetrik tak som aj presiel na druhy krat na vode par metrov,ale dnes fukal brutal a ani meter som nedal :-),asi je lepsie ist niekam kde mi niekto poradi ze?alebo je lepsia mensia plachta pre zaciatocnika?

» Pridaj príspevok k téme

dodod dodod   09.07.2013 o 11:10

RE: vybava zaciatocnika

ucit sa da na vsetkom moznom. dolezite je ze na mensom plavaku ti to bude trvat dlhsie. to co vies spravit za 10 hodin na velkom plavaku sa ti nemusi podarit spravit ani za 3-4-5.. krat dlhsie stravenom case na malom plavaku. budes sa poasovat so zakladnymi vecami. kludne na tej 120 skusaj co to da. najdi si na youtube videa windsurfing lesson atd. a skus ist podla nich. ked bude s v hr tak si pozicaj velku dosku, zober si svoju plachtu s skusaj. ale urcite podla niecoho. neskusaj abytocne prist na to ako to funguje. to uz je jasne. kombinuj to so svojou doskou. progres bude rychlejsi

mario mario   09.07.2013 o 00:36

Mozno si neurobil az tak zle. Myslim, ze su tu ludia co sa ucili aj na mensich doskach.

harpuna harpuna   08.07.2013 o 21:52

dnes som to dal fukal fajn vietor sice to bolo len tu na strkovke u nas ale prisiel som na to ako to ovladat ako ist do Z ako drzkopady boli ale urcite som nestratil chut,prave naopak teraz ma to este viac zacalo bavit,a co sa tyka toho plejesacku ten kurz to by som bral ale akurat tyzden ako to zacne pridem z chorvatska,takze uz na dalsi tyzden nemozem ist,ale dik borci kazda rada co tu precitam mi nieco dala,a hold urobil som tu chybu ze som si to kupil bez poradenia sa tu 120l dosku na bazosi som proste videl inzerat a chcel som to :-),ale tak neni moc silny vietor tak sa mi dnes celkom darilo,az na to ze nebol pravidelny ked som sa zavesil a isiel chvilu tak prestal a uz som aj isiel :-) ale parada a paradny sport

mario mario   08.07.2013 o 14:42

100 suhlas dodod, napr. moja nova 135l doska (dal som za nu tusim 780e) ma uz druhy krat narazeny nos :-) prosto ked sa ucis, tak sa tomu nevyhnes. hlavne katapulty pri jazde, pripadne vodnom starte. ked je silnejsi vietor, staci na moment pustit oplachtenie ked netreba a stazen trafi nos plavaka alebo nedajboh hlavu, co sa mi uz tiez raz stalo, ale nastastie nic vazne, do 10 este napocitam. Odvtedy si uz davam pozor a nepustam rahno ked padam.

mario mario   08.07.2013 o 14:31

teraz pozeram, ze on vlastne nepise, ze ide nieco kupovat. co sa mna tyka, ja som kupoval vlastnu vybavu hlavne kvoli tomu, aby som mohol ist na lokalne vody kedy sa mi zapaci, bez dodatocnych vopruzov (dohadovat, behat po material, jazdit kazdu chvilu na niecom inom, platit za to, atd). ale prvu dosku som kupoval, ked som uz jazdil v trapeze, predtym som si aj poziciaval. inak ak na to ma cas (+ dovolenka, rodina, prachy...), tak tie dlhsie zajazdy su najlepsie co moze urobit. Napr. Stano Kiss (boardacademy.sk) je tusim teraz na Rhodose, v auguste budu aj na Peljesaci, to mi pride tiez ako rozumna volba. A je dost mozne ze ked da par takychto zajazdov, tak bude doma v pohode jazdit s tou 6kou plachtou na tej 120l doske co pise ze ma, ked bude vietor akuratny na tu 6ku.

dodod dodod   08.07.2013 o 12:01

preco maju zaciatocnici trend si hned kupovat svoju vybavu, ktora sa tak ci tak stane po urcitej dobe nepuzitelnou? nieje to drahsi sposob ucenia? nie je jednoduchsie si zaplatit tyzdnovy kurz a kupit si neskor dosku s plachtami ktore vyuzijes najblizsie roky(ak ti vydrzi zaujem)? za tyzden na nejakom kurze mozes mlatit zaciatocnicke dosky co to da.postavys sa na dosky roznych objemov atd atd atd. pri dobrej instruktazi a hltani videi z youtubu sa da jazdit skoncit tento kurz uz prvymi jazdami v trapeze.
mam pocit ako keby sa ludia starsi nez skolaci hambia ukazat, ze sa musia este nieco ucit. radsej sa budu mlatit vo vode alebo aj na snehu a zbierat odradzujuce momenty pre dany sport(kazdy sport?).

bronek bronek   08.07.2013 o 08:45

Re: Wsurfer....sportovy talent urcite nie som, mozno este tak na lyziach co-to. Pisem len proste vlastnu skusenost. Prva doska co som si kupil bola 160L JP freeride. Kupoval som ju niekedy v polovici leta , druhy rok som na nej este tiez jazdil a potom som ju sice vozil k vode ale ked napr. na kralovej fukalo tak nebola pouzitelna a ked nefukalo tak som sa na nej vozil bez sklzu. Na Kralovu tom mam 200+ kilometrov tak som tam chodil len na dobru predpoved.
Totiz na zaciatku je dolezite aby adept zvladol pracu s plachtou......... Na Slovensku som naozaj nikdy nikoho nevidel ucit sa pracovat s plachtou na brehu. A pritom v primorskych kurzoch je to prva vec co sa ucia a nie je problem vidiet miestnych co su sto rokov predo mnou ze skusaju nove triky najskor s plachtou nabrehu.

sade sade   07.07.2013 o 22:29

Tak ako pise Mario Na jesen som mal 180l plavak zvladol som plazovy start .tento rok som zacal na 133l a zrazu som to nevedel ale cimviac jazdim tym som si istejsi ...a uvazujem ze vytiahmem na vodu 117l na ktorom som minuly rok nevedel nič.

mario mario   07.07.2013 o 20:48

nazdar. ja som zacinal s instruktorom na 190l doske (mam 90kg). moja prva vlastna doska bola 135l, na tej sa ucim doteraz. pri tych 45+ k mojej vahe to bol dost velky prechod z vacsich dosiek, tazko sa mi drzala stabilita, tam si uz musis rozmysliet, kam davas nohy atd. ale ak chodis jazdit, pomerne rychlo napredujes, takze tvoja prva vlastna doska by podla mna mohla byt okolo 140l. medzicasom som kupil aj 102lt, ale na to musi byt pri 90kg aj silnejsi vietor, aby to malo vyznam.

harpuna harpuna   07.07.2013 o 12:17

jasne na schudnuti uz makam trosku bycikel trosku posilka kvoli rukam aby som mal dost sily na tu plachtu,a motivacia mi nechyba,neodradilo ma vobec nic,takze dik za uzitocne rady chlapy

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou