Diskusia - WINDSURF - vybava zaciatocnika
» harpuna
05.07.2013 18:57:27 |
vybava zaciatocnika no borci mam 120l,plachta je 6m,stazen tiez tak,a mam 95kg ,je to vhodna vybava pre zaciatocnika?ked bol jemny vetrik tak som aj presiel na druhy krat na vode par metrov,ale dnes fukal brutal a ani meter som nedal :-),asi je lepsie ist niekam kde mi niekto poradi ze?alebo je lepsia mensia plachta pre zaciatocnika?
|
mafo
07.07.2013 o 12:02 |
RE: vybava zaciatocnika Harpuna nezabudni na zivu vahu a mozne schudnutie z 95kg pri trochu behu ci bicyklovania mozes ist na 80/85kg vahy dole.A tym aj 5kg ti uroby kurevsky vela.Veci plavak vecia aktivyta viac sily alebo par kg dole a vytrvalost kondicia.Daj dole hmotnost a preskoc levely.Inac ako pise wsurfer suhlas plus dlha vola a trpezlivost
|
Pedro35
07.07.2013 o 11:41 |
RE: vybava zaciatocnika tak ako píše wsurfer, aj 160 je málo na pohodlné učenie, portom môžeš postupne znižovať a skončíš niekde pri 130-140 litrov pri 95 kg, plus si zadovážiš niečo okolo 100-110 na malé plachty. Ako prvé by som si kupoval 130-140 litrov, až keď budeš vedieť jazdiť na väčších výtlakoch, vyvaruj sa dlhých starých dosiek, radšej investuj do novšej. Plachtu odporúčam niečo medzi 5,3-6 metrov na učenie, pri menšej sa nemáš do čoho oprieť a aj to je problém. Heslo: Jazdiť sa naučíš len jazdením - čím viac tým lepšie
|
Wsurfer
07.07.2013 o 10:03 |
RE: vybava zaciatocnika bronek: mozno si vynimocny sportovy talent a potom tvoj postup je ok. Neviem vsak ako je na tom harpuna, tak som popisal bezny postup ktory sa aplikuje vo vsetkych kurzoch windsurfingu pre zaciatocnikov. Totiz na zaciatku je dolezite aby adept zvladol pracu s plachtou a az potom sa sustredil na ovladanie plavaka. Ak mu das prilis maly plavak na zaciatku a musi naraz riesit aj plachtu aj dosku, moze to viest k frustracii. Naco si zbytocne komplikovat zivot? Inak pri 113 kg a 115 l plavaku je to cisty sinker. Musis byt druhy Gollito alebo Koster. Ci si ho len kupil a nejazdis?
|
bronek
06.07.2013 o 20:59 |
RE: vybava zaciatocnika 100+ litrov sa mi zda vela. Tiez patrim k tym menej skusenym, ale zacinal som na 160 litrovej doske a aj pri mojich cca 113kg to bolo zbytocne vela. Este tak vozenie sa bez sklzu na Liptovskej Mare. Druhu sezonu som si kupil 115L dosku.
|
harpuna
06.07.2013 o 17:34 |
RE: vybava zaciatocnika jasne diky moc takuto odpoved som cakal
|
Wsurfer
06.07.2013 o 16:32 |
RE: vybava zaciatocnika Nie, nie je. Plachta ok ale plavak urcite nie. Ak stojis na surfe uplne prvy krat, tak by si mal mat rezervny objem v litroch cca 100, t.j. tvoja vaha + 100l vychadza cca 200l plavak. To je dobre na zvladnutie uplnych zaciatkov. Najlepsie v nejakom kurze. Neoplati sa vsak kupovat 200l plavak, ten naozaj sluzi len na uplne zaciatky. Ak zvladnes zakladne manevre a jazdu vo vytlacnej plavbe na takom pontone, potom mozes ist dole na 140-160 l (pri tvojej vahe) co je rezerva cca 50l nad tvoju vahu. 120l plavak je pouzitelny pre teba az o par rokov, ked budes vediet sklzovat. Staci?
|
harpuna
06.07.2013 o 15:19 |
RE: vybava zaciatocnika ja som sa normalne s vaznostou spital kedze tomu az tak nerozumiem a cakal som normlanu odpoved ale hold ty si sa to asi nikdy neucil,mozno si uz vyliezol zo surfom a plachtou tak dik
|
robiak
06.07.2013 o 13:01 |
RE: vybava zaciatocnika k tej mensej plachte si daj este mensiu dosku a hned mozes jazdit nas 30 rocny sen freestajl vo vlnach
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou