PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - novacik

» Návrat na prehľad tém

» lucifuk   
lucifuk
11.08.2013 9:52:52
novacik

Ahojte, chcela by som sa spytat podla coho by som si mala vyberat vybavu. Co to som uz o windsurfingu precitala a zistila som ze doska by mala byt siroka 80-90 cm a vytlak o 100 viac ako vazim ale o plachte neviem nic. Podla coho to mam vyberat? :)

» Pridaj príspevok k téme

Wsurfer Wsurfer   11.08.2013 o 16:21

RE: novacik

i-riki - sam si zufalec, niekto sa spyta ako sa kolobezkovat a ty mu radis skateboard

Wsurfer Wsurfer   11.08.2013 o 16:19

ok teda, mozeme pokracovat v akademickej debate, lucifuk uz tusim ani odradzat netreba, z tejto diskusie musi byt uz davno odradena . Nemyslim si ze mas celkom pravdu s tym prikladom s lyzovanim. V principe sice ano ale realita je ina. Ten hlavny rozdiel je v infrastrukture. Nech vyjdes na akykolvek kopec na Slovensku alebo v blizkom zahranici, tu infrastrukturu na lyzovanie mas, na ws nie. Ano napr. na Neusiedli su instruktorske skoly a aj inde vo svete kde maju postaveny turizmus na ws a inych vodnych sportoch, nie vsak tu. Preto stale tvrdim ze vacsina ludi co na Slovensku jazdi ws sa to naucila sama pripadne od znamych, pribuznych, kamaratov. Ci je to dobre je uplne ina vec a netreba to miesat. Kontrolna otazka: naucil si sa ws v kurze ty sam? Niekto iny co to tu cita? Pozna niekto niekoho kto sa naucil ws v kurze? Aspon traja? Jeden? Som optimista, ci?

i-Riki i-Riki   11.08.2013 o 16:10

vidis luci, staci sa zacitat, vsetko zufalci, stari dedkovia co si porovnavaju kto ma vacsie (ego), na kite ti rovno mozem odporucit Štefana Rozkoša tiez lokal z Kralovej tu ho najdes https://www.facebook.com/groups/321028091300531/

dodod dodod   11.08.2013 o 16:06

ani lyzovat sa neucis za humnom ale ides na kopec. myslim, ze sa mylis v tom, ze clovek nebude cestovat za niecim. myslim, ze diskusia je zaujimava a kludne v nej budem pokracovat. o tom je diskusia. znovu sa ospravedlnujem za nejake podsuvanie, ale zalozit radenie na nie dobrej prax mi nedava zmysel.
dalej tomu stale rozumiem tak ze jej v PRINCIPE urcite radis co ma alebo nema kupit co znamena kup a potom sa uc.
ja jej radim uc sa a potom kup.

dodod dodod   11.08.2013 o 15:54

-to Wsurfer, nemam v zaujem nieco podsuvat, ospravedlnujem sa. ale ak vychadzas z beznej praxe, ktora nieje dobra tak jej v konecnom dosledku asi neradis dobre

-kite je pekna zabava ale len asi trendova. navyse vie byt viac nebezpecny ako wsurf. tryky na surfe su krajsie. ale to moze byt len moj pohlad na vec.

Wsurfer Wsurfer   11.08.2013 o 15:51

no vidim ze diskusi a nabrala vlastnu dynamiku a odtrhla sa od meritu veci, jeden tu dokonca radi kite. Dodod je fajn ze si instruktor, to som aj ja, budeme sa prebijat ako v mariasi. To nevadi ze obaja v inej oblasti ako ws, vsak co, ze. A prestan mi podsuvat ze jej RADIM najprv kupit a potom spoznavat. Nikde som to takto nenapisal. Ako som povedal asi mas problem pochopit napisany text. A este jeden dolezity bod, miesto jazdenia JE DOLEZITE. Prave ludia ktori uz maju skusenosti su ochotni cestovat napr. zo Ziliny na Kralovu prip. dalej, ale zaciatocnik nie. Bud ma rybnik za domom alebo prilezitostne to skusa na dovolenke. Nikdy nebude vsak cestovat desiatky ci stovky kilometrov len preto aby nieco skusal. A tymto z mojej strany koncim diskusiu (pokial nebude reagovat ten kto ju zacal), vybijat sa kto ma vacsiu pravdu ma nebavi.

i-Riki i-Riki   11.08.2013 o 15:32

....a kite mozes prevadzkovat aj v zime na snehu

dodod dodod   11.08.2013 o 15:29

pre teba to stou devinou sedi. ale kvoli tebe tu mozno bude o jedneho menej.

i-Riki i-Riki   11.08.2013 o 15:28

luci, windsurfing je vymierajuci sport tu najdes samych starych trotlov s ich divnymi nazormi, daj sa na kitesurf zmaknes to za tyzden je to vacsia sranda.

dodod dodod   11.08.2013 o 15:27

-to Wsurfer, ja som si otazku precital a aj pochopil spravne. avsak zo skusenosti a aj preto, ze som instruktor(aj ked nie na wsurf(metodika je v mnohych bodoch podobna)) som jej odpovedal tak ako som odpovedal.

-myslim, ze z tvojej odpovede je akurat viac zmetena lebo si ju zahltil ako zaciatocnika so spirami a cambrami co je zlomok obrovskej informacie kturu by musela vediet aby sa spravne rozhodla
-dalej jej radis beznu ale nie dobru prax - nerozumiem preco

-kolko zilincanov jazdi v ziline a kde? kolko znich chodi na kralovu alebo na nosik?

-mne to vychadza ze jej radim lacnejsi pristup ako ty. najprv spoznat potom kupovat. ty jej radis najprv kupit potom spoznat

-predpokladam ze tiez nevies kolko stoji wsurf kurz na hodinu ked pisel len o kitekurze na tyzden.

ostavam pri tom, ze je jednoduchsie ist aj par sto kilometrov ku vode a pozicast si vybvu za 20 eur ako kupit neznamu vec ked tomu este navyse nerozumie.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou