Diskusia - WINDSURF - novacik
» lucifuk
11.08.2013 9:52:52 |
novacik Ahojte, chcela by som sa spytat podla coho by som si mala vyberat vybavu. Co to som uz o windsurfingu precitala a zistila som ze doska by mala byt siroka 80-90 cm a vytlak o 100 viac ako vazim ale o plachte neviem nic. Podla coho to mam vyberat? :)
|
Wsurfer
11.08.2013 o 15:06 |
RE: novacik hehe dodod, s tou devinou to ma nieco do seba, logicky to sedi. Ale na rozdiel od teba som v prispevkoch aj spomenul ludi ktori ws v nasich koncinach vyucuju a som aj spomenul cenu kurzu aj ked orientacne. Naviac som odpovedal na povodne polozenu otazku. Z tvojich prispevkov sa nikto nic nedozvedel akurat ze ma ist do kurzu. By som to teraz nechal na lucifuk, nech si vyberie ktora informacia je pre nu hodnotnejsia.
|
dodod
11.08.2013 o 14:57 |
RE: novacik prve co ma napadlo je, ze teba Wsurfer keby sa niekto spytal akou zbranou sa ma niekto zastrelit tak mu odpovies devinou ale nebudes ho od toho odvravat.
|
Wsurfer
11.08.2013 o 14:33 |
RE: novacik mam rad internetovych diskuterov co nevedia pochopit napisany text. Takze este raz: otazka neznela ''aky kurz si mam vybrat?'' ale ''aka vybava je najlepsia?'' To potom tak dopadne ked diskutujuci odpovedaju na otazku ktoru nikto nepolozil. A ku kurzom: WS je okrajovy sport vo svete, nieto este na Slovensku. preto ak je lucifuk napr. zo Ziliny tak tazko bude absolvovat kurz v BA ci na Neusiedli (tu nehovoriac o nutnosti ovladat nemcinu). Realita je taka ze moznosti kurzov na Slovensku su limitovane. Napriek tomu som spomenul dvoch ludi co to profesionalne robia a ak by lucifuk mala o to zaujem asi by sa spytala na detaily. Sam pises ze nevies kolko taky kurz stoji. Ja som sa pred casom pytal Brana Dvonca na kite kurz a pokial si dobre pamatam tak hovoril nieco o 300 eckach za tyzden(?). Pre vacsinu ludi je potom schodnejsia cesta kupit material za polovicu a skusat to sam a najma v tomto pripade ak ma doma otca ktory ma s ws skusenost. Sme na Slovensku a nie kazdy si moze vyskakovat (financne). Preto pochopim ak to niekto chce skusat sam, je to jeho/jej rozhodnutie. A nepodsuvaj mi ze jej radim aby kupila nieco co je zle. To co som pisal skor bolo upozornenie, nie doporucenie!
|
dodod
11.08.2013 o 14:29 |
RE: novacik myslim ze neusiedler see je vhodnejsie miesto na zaciatky
|
i-Riki
11.08.2013 o 14:26 |
RE: novacik tiez si myslim, na kupu materialu mas este cas, chod na kurz rychlesie budes napredovat pod odbornym dohladom. Kralova je to spravne miesto, najdes tam Daniela http://www.dida-sport.sk/wschool.html , po par lekciach sa budes vediet rozhodnut co konkretne kupit.
|
dodod
11.08.2013 o 13:36 |
RE: novacik neviem co presne su slovenske realie(asi len to ze chceme ist tahsou cestou).
|
Wsurfer
11.08.2013 o 12:56 |
RE: novacik dodod, vychadzajme zo slovenskych realii. samozrejme ze najlepsie by bolo ist do kurzu, ale na to sa Lucia nepytala. Pytala sa aky plavak a plachtu si ma zaobstarat. Tak som jej odpovedal na to tiez vychadzajuc z beznej (aj ked nie dobrej) praxe ze ludia si kupia stare veci ktorych sa chce niekto zbavit a novacik to zoberie pretoze si nie je isty ci pri tom sporte ostane a nechce investovat 1000 € + a kupi komplet povedzme za 200€. Potom sa divi ze mu to nejde. Ak by chcela kurz a byva v Bratislave alebo okoli tak Mato Pach by jej mohol pomoct. Obcas ho vidam na Gulaske robit kurz one-to-one. Mozno tiez Robo Sitar. Kontrolna otazka: kolko z nas co surfujeme sa to naucilo v kurze? Moj odhad 0,01 .
|
dodod
11.08.2013 o 12:43 |
RE: novacik kupa materialu, toho prveho ta velmi nauci pretoze je to nieco co budes mat doma a budes to moc ochytat a pozerat sa na to a skusat atd atd. ale ver tomu, ze to nebude ta spravna volba a uz druhu plachtu budes vyberat inu. vybrat si spravnu plachtu a dosku a vsetk oostatne sa na prvykrat urcite neda. aj po rokoch jazdenia vsetci do jedneho stale skusaju nove a stare veci a zistuju a zistuju a zistuju ... je velmi vela veci informaci, ktore zistis len vdaka tomu, ze zacnes(hociako) a vydrzis jazdit a dostat sa na nejaku uroven.
|
dodod
11.08.2013 o 12:02 |
RE: novacik tak ked uz mas instruktora(rodinny clen nieje nikdy idealny instruktor(je to o narokoch a ocakavaniach jednoho voci druhemu)) tak ti staci si rovno poziciat zaciatocnicku vybavu. vybava pre zaciatocnika je hodne odlisna od vybavy pre wsurfera ,ktory uz co to ovlada. zaciatocnicka vybava ti odpusti vela chyb a da ti pocit, ze to nieje take narocne. standardna vybava je daleko viac citlivejsia a kazdu tvoju chybu ti da najavo a bude ti to stazovat.
|
lucifuk
11.08.2013 o 12:02 |
RE: novacik mam 20 r, 170 cm a 56 kg a silna hadam som trosku :) a neviem co je co cambre
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou