PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Ručný merač vetra

» Návrat na prehľad tém

» matjus   
matjus
03.03.2014 12:24:07
Ručný merač vetra

Ahoj, rozmýšľal som nad ručným meračom vetra, chcel by som sa poradiť čo si myslíte o využiteľnosti merača pre windsurfistu - využívate niekto merače pre voľbu správnej veľkosti plachty alebo si myslíte, že je to nepotrebné?? Ďalšia otázka znie ak už kúpiť merač tak aký? - klasický (windmaster) alebo radšej nejakú nadstavbu pre smartfóny ako napríklad Vaavud, ktorý sa mi pozdáva pre viacero výhod - je malý, skladný, bez elektroniky = odolný, a ukazuje aj online merania v reálnom čase na mape, atď.
Dik za Vaše názory.

Ručný merač vetra  


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 3         Výpis:    
Miro43 Miro43   24.11.2015 o 17:53
 
RE: Ručný merač vetra

je novy model Vaavud Sleipnir - meria az do 40 m/s a tiez ukazuje smer vetra (ako jediny rucny anemometer). Ma zaujimavu aplikaciu - hocikto si moze pozriet aktualne merania na konkretnom spote. Na jar 2016 pribudne nova funkcia - Wind Alert - upozorni ta, ze na vybranom spote niekto nameral tebou urcenu hranicu rychlosti vetra... Vaavud mozete kupit v nasom obchode na www.yachtershop.sk. Ak mate pochybnosti, ako to funguje - nie je problem zapozicat a vyskusat.


Marcel75 Marcel75   18.03.2014 o 16:37
 
RE: Ručný merač vetra

Merac je dobra ale nepotrebna vec v celej europe sa vietor stale meni v priebehu kratkeho casu a tam kde je stabilny tam to je nanic


Slavmiro Slavmiro   04.03.2014 o 19:37
 
RE: Ručný merač vetra

na znamom spote mas casom odpozorovanu vysku vln a pereje a podla toho vies na aku plachtu Ti fuka. Na menej znamom spote overis co sa jazdi od tamojsich jazdcov, podobnej telesnej hmostnosti, je to lepsie, lebo maju info ako fuka na vode dalej od brehu. Vlastny anemometer je fajn, ale bacha ten Vaavud meria na iPhonec4S/5 iba do 20 m/s, vacsi rozsah meria az s 5S. Potom aby Ti nebolo luto ze si nedokazal zmerat silnejsie narazy.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou