Diskusia - WINDSURF - aky plavak k 4.ke plachte ?
» sade
19.05.2014 0:53:18 |
aky plavak k 4.ke plachte ? V stredu som chcel vyskušať jazdu v silnom vetre,ked som išiel shmu ukazovalo 12 a narazy 18 m/s ,ked som sa vratil tak 22... Po tom čo som v den surfmaratonu nevedel zvladnuť namenšiu plachtu4,9 , som kupil 4. Nastrojil som ju z mojim menšim plavakom seatrend 117l rozmery 260 x 60 ktory ma rozsah doporučenych plachiet od 6 do 8m Išiel som na pletivo, nie naj. volba, bol vetsi vietor aj vlny ako zvladam . plažovy štart som nezvladol ,kradlo mi to plachtu z ruk ,odštartovať som dokazal len vodny štrart aj to len ked som sa zahakol... aj to bolo viac trapenie ,kedže mi podfukovalo plavak ,skončilo to tak že som sa nechtiac odhakol ,vytrhlo mi plachtu z ruk podfuklo plavak ,preletel nad plachtou a zapichol sa do vody špicom tak o 15m dalej a otvorilo už opravovany predok ,tak som zbalil . Chcel by som sa spytať aky plavak by som mal zhanať aby som ho aj zvladol ked ostatny jazdili tak 80 l Mam 60 kg a ten plavak je stary typ ,ked by som skušal novy typ kedže je stabilnejši ,mohol by som sa ohliadať pod 90 l. ?
|
sade
22.05.2014 o 22:52 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? no ale toto? si ma dostal , tak vychricu jazdiť nebudem ...No nemohol som ostať pri motocrose? tam bolo treba len ,nastaviť tlmiče,gumy do blata-sucha a bandasku... Najprv asi vyskušam niečo okolo 85l ,isť pod 70l je podla mna šialenstvo.
|
Roman
21.05.2014 o 15:50 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? Pri tvojich 60 kg bol windsurfing minulu stredu-stvrtok s plachtou viac ako 4,0 cisty sen. Pri mojich 80 kg mam vyskusane: na silny vietor (plachty 4-5m) pouzit dosku 80-90l max. Ty by si teoreticky mal pouzit dosku 60-70l. Kedze este nie si super jazdec, tak ti odporucam pre dane plachty dosku 70-80l. Ak sa ti mali, zacni doskou 90l a za rok-dva chod na 70-80l.
|
bronek
20.05.2014 o 21:56 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? Pises ze jazdis v putkach, plazovy start vies, vodny tiez zvladas a trapez pouzivas. Tak potom by som sa obzeral po mensej doske ako 90L. Halzu a podobne veci sa mozes ucit aj na tej velkej doske v slabsom vetre. Do silneho vetra je myslim aj 90L vela. Tazko sa teoretizuje, lebo ja mam 110kg ale po prvej doske 160L som presiel na 115L a aj ta uz nie je do silneho vetra.
|
mario
20.05.2014 o 01:27 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? no ved uvidis... sak dakedy sa snad vidime na vode a mozes skusit tu moju 102ku.
|
sade
19.05.2014 o 22:34 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? No mario ,neviiem či nieje ten novy 102l stabilnejši ako ten moj 117l starej koncepcie,lebo ked som sa pytal Stana Kiša že či to možem zobrať na pernu (ws kemp) tak že na učenie to nieje že je to vratke a že by som sa s tym len trapil , Tak som dospel k nazoru že moderne 100l plavaky su porovnatelne a možno lepšie ovladaťelne ako moj .Može niekto potvrdiť,alebo sa mylim?
|
mario
19.05.2014 o 17:07 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? a ved tam bol vtedy aj windy corner, nie? preco si si nepozical/nevyskusal mensi, ci nechcel si ho rozbit asi..? moj nazor: pises, ze uz jazdis v putkach, takze oproti mne si asi o trochu dalej. napisem z vlastnej skusenosti, ked zacne fukat a pri mojich 90kg prejdem zo 135l (+45) na 102lt (+12), je to ako by som presadol zo stareho rozheganeho hrdzaveho ruskeho tanku do corvetty. Ty si jazdil vo velmi silnom vetre +57. S tym plavakom si musel byt na tej vode pri tom vetre doslova zabetonovany ked si sa rozbiehal. ak budes na vode niekedy ked bude cca fukat na 102lt + 5.5, mozem ti tu zostavu pozicat a uvidis, ci by si v tejto faze este isiel pod 102, alebo nie. ale podla mna 90 uplne v poho, a ked sa rozjazdis, 90lt budes ty so svojou vahou jazdit aj v ovela slabsich vetroch ako bol vtedy. podla mna si teraz silno naddimenzovany s tym plavakom a to ta taha spat. seatrend ber von ked bude slaby vietor, ucit sa otocky, lepsiu stabilitu, a pod.
|
Bláža
19.05.2014 o 13:04 |
RE: aky plavak k 4.ke plachte ? Koukni na doporučenej rozsah plachet u konkrétního plováku, ale ke čtyřce už to chce něco pod 90l. Spíš zvaž, jestli zatím na ježdění v tak silném větru máš. Zatím spíš trénuj ve slabším větru s větším prknem a na 80l + 4.0 přejdi později.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou