PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Cambery

» Návrat na prehľad tém

» Mikro   
Mikro
24.06.2002 11:14:00
Cambery

Kto mi poradi, kde sa daju kupit cambery na Slim plachtu ? Uz som ich par zlomil a neda sa to zohnat.

» Pridaj príspevok k téme

Kofa Kofa   11.07.2002 o 09:35

RE: Cambery

tak spira je pozdlz celej plachty a jej funkciou je optimalne vypnutie plachty, a camber je vydlicka na konci spiry smerom k staznu a vytvara taky 1/4 obluk (kotol) pre lepsi zaber vetru.

Danny.k Danny.k   02.07.2002 o 18:47

V ostrave je aj oprava plachiet a na ňu maju kontakt chalani z ROSI FUN Sports, čo je na Radlinského ul. v BA

Mikro Mikro   01.07.2002 o 11:36

Maky, dik za namet, skusim sa este spojit s vyrobcom Slim, je to skoda, ze na Slovensku nie je ziadny obchod, kde by sa to dalo normalne kupit.

Wsurfer Wsurfer   30.06.2002 o 11:38

to win007: ach jaj, zakladne neznalosti: spira je vystuzna latka ktora prechadza celou plachtou, byva ich v plachte od 4 (wave) az po 8-9 (race) camber je objimka ktora moze ukoncovat spiru pri stazni o ktory sa opera. Teda najviac ich teoreticky moze byt len tolko ako spir, v praxi ich vsak byva podstatne menej, obvykle 2-3, len ciste race plachty maju viac. Efekt ma ten ze plachta vybavena camberami vytvara profil aj vtedy, ked sa do nej neopiera vietor. Vyhody camberovej pachty su: vacsia stabilita taziska, lepsi uhol stupania proti vetru a lepsie jazdne vlastnosti v slabsom vetre. Nevyhody: tazsia plachta, horsia manevrovatelnost. v principe sa dnes camberove plachty pouzivaju od cca 7-7,5m vyssie. Mensie rozmery su bezcamberove.

wind007 wind007   29.06.2002 o 19:01

napise mi niekto do diskusie co je cambera a co spira? d.

Maky Maky   28.06.2002 o 16:12

Mikro, vyrobca plachiet SLIM (p.Sebesta) ma stranku http://www.volny.cz/slim.sails . Dohodni sa s nim, napis mu, resp. zavolaj. On chodieva obcas aj na Kralovu. Urcite sa dohodnete.

audino audino   28.06.2002 o 15:08

Postou by to nevedeli poslat?

Mikro Mikro   28.06.2002 o 14:18

Skusal, robia to v Ostrave, aj sa to da tam kupit, bohuzial nikoho nepoznam kto tam chodi.

audino audino   28.06.2002 o 11:01

A neskusal si uz nieco take zrejme ako obratit sa priamo na vyrobcu?

Mikro Mikro   26.06.2002 o 17:30

Nejde to, na camberovu plachtu musia byt cambery. Lepsie su asi plachty bez toho, ale co uz ked taku mam.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou