Diskusia - WINDSURF - ako zvolit spravny stazen?
» SršeŇ
08.08.2002 16:44:00 |
ako zvolit spravny stazen? Zhanam stazen cc500 imcs 32 a popri tom som nazbieral kopec informacii, ktore su znacne protichodne. Budem vdacny za kazdu radu. Takze k plachte mi bol odporuceny duralovy stazen (jeho presne parametre neviem, ale mal by byt vraj akurat), ale zaroven som pocul, ze duralove stazne sa robia iba s IMCS do 26 i ked dalsi zdroj hovori ze prave duralove su ti najtvrdsie. Dalej som pocul ze duralove su trochu hrubsie a potom nesedia spravne cambery. Ako je to s rozmermy pri pate stazna? Vraj tam moze byt rozdiel az 1.5cm? No vravim, som kompletne zmateny, budem vdacny za kazde info.
|
Abstak
30.08.2002 o 10:47 |
RE: ako zvolit spravny stazen? No.., osobne si myslim, ze stazen je najdolezitejsia suciastka v plachte - to s istotou plati pre vacsie plachty a tazsich surfistov.
|
SršeŇ
12.08.2002 o 08:26 |
to hippo Ahoj, neviem kde sa stala chyba, ale ziadny mail mi od teba neprisiel. Skus mi to poslat este raz. Vdaka.
|
hippo
11.08.2002 o 09:07 |
RE: ako zvolit spravny stazen? Sresen,
|
audino
09.08.2002 o 19:49 |
RE: ako zvolit spravny stazen? No vidis Srsen, a mas to tu! Co som ti hovoril. Budes mat len problemy! :-)
|
Wsurfer
09.08.2002 o 19:01 |
RE: ako zvolit spravny stazen? No teda neviem odkial mas tie informacie, ale duralove/kovove stazne dnes patria do praveku windsurfingu. Okrem toho nie je to ani standardna dlzka 500 cm. Normalne je 490 cm alebo potom 520 cm. Plachty s dlzkou kominka medzitym sa vykryvaju predlzovakom. 490-ky maju bezne tvrdost do 31, 520 maju urcite vacsiu (taky nemam, 490 ano), je to totiz podmienene dlzkou stazna, cim dlhsi, tym vacsie IMCS. K materialu: urcite si na tu dlzku zozen stazen aspon s 30% carbonom, inak to budes mat velmi, velmi tazke. (Viac carbonu je lepsie, zalezi podla penazenky). Vo vseobecnosti hrubka stazna nema velky vplyv na dosadanie camber, skor je dolezita hrubka stazna pre kominok plachty. Ak mas novu plachtu a stary stazen, moze sa ti stat ze plachtu nan nenavlecies, resp. s problemami. Normalne stazne maju pri pate taku hrubku (standardnu) aby sa don zmestili predlzovaky. Dufam ze to bola vycerpavajuca odpoved...
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou