PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Plaváky

» Návrat na prehľad tém

» tibi   
tibi
14.08.2002 8:13:00
Plaváky

Jazdil už niekto z vás široké plaváky Prodigy, Dewil a pod.? Aké sú vaše dojmy? Odporúčate? Pre a proti? Akú plachtu použiť v našich podmienkach? Chcel by som si taký kúpiť na racing. Poraďte. Ďakujem všetkým. Prajem priaznivý vietor. Čaute.

» Pridaj príspevok k téme

audino audino   12.09.2002 o 08:48

to Srsen

Ake bude mat zlozenie stazenm ktory chces dat do novej 8,5m plachty? :-)

SršeŇ SršeŇ   11.09.2002 o 22:56

to audino

No to bola Kubikesova plachta a on pouziva stazen s 30% olova ;)

audino audino   04.09.2002 o 16:42

To Srsen

Neviem, neviem. Podla toho, co si pisal, ako si horko tazko tahal z vody 7m plachtu, tazko si predstavit ako by si tahal 10 pripadne 12 metrovu :-)

SršeŇ SršeŇ   04.09.2002 o 16:30

to: Zahroid

No ono to nie je az take tragicke podla toho co som videl. Ked bolo 50 rokov yachtingu toto leto na kralovej, tak som skutocne mohol zazit ake to je ked si pumpujem plachtou a ledva sa hybem a okolo preleti SVK1 v paradnom sklze na svojej formule ;) a ten obluk co vyrezal pri otocke nemal chybu! Co sa tyka vodneho startu, zrejme bude tazsi, ale na takej doske mozes vytiahnut plachtu v pohode aj strtovacim lankom. Ale formula nie je vseliek na vsetko, ked si pozries vysledky z Bogarky, tak zistis ze v slabom vetre mozu byt klasicke race plavaky rychlejsie ako formula. Tiez som tomu nechcel verit, ale je to tak ;)

Pablo Pablo   04.09.2002 o 14:30

RE: Plaváky

Presne ako hovori audino. Formula je mozno dobra na pretekanie, ale na freeride to nie je.
Vyzera to sice krasne, ked ficis v sklze aj v slabom vetre a ostatni len zavidia, ale halzovat pripadne robit ine blbosti je s tym vraj vacsi problem (pri power jibe mas polomer zakruty mozno aj 3-4x vacsi ako na klasickom freeride).
Okrem toho dostat 12ku plachtu do zakladnej polohy pre vodny start bude asi tiez vacsia makacka (a absolutne zabudni na beach starty - ibaze by si chcel zlomit finku).

audino audino   26.08.2002 o 10:05

RE: Plaváky

V najnovsom Surf-Magazine (9/2002) su pekne rozobrane siroke plavaky. Su tam popisovane formulove, siroke freeridove (sirka 70cm) a aj modely medzi tym (sirka okolo 85cm). Podla toho, co tam pisu by som si urcite nekupoval formulovy plavak. Ma to sice vyhodu, ze to jazdi v sklze aj pri slabsom vetre, len to chce strasne velku plachtu. O plachtach o velkosti medzi 9 a 10m pisu, ze to su na formulu plachty do silneho vetra (hornych 5 bft) a normalne treba ratat s rozmermi medzi 11-12m. Dalsia nevyhoda formulovych plavakov je v tom, ze su optimalizovane na strme stupanie proti vetru a jazdu na zadobocny vietor. Cize pre normalneho borca ktory jazdi 4fun, je to pouzitelne len obmedzene. Nuz ale ked chces zavodit...

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou