Diskusia - WINDSURF - Jazda v pútkach
» Maky
17.03.2003 6:25:00 |
Jazda v pútkach Caute vsetci, prosim poradte mi niekto. Mam <B> problem s nastupom do putok </B>. Jednoducho sa k nim ani nedostanem. Chyba mi tak 20 centi. Sklz a trapez v pohode, ale pri vecsich vlnach sa to bez putok neda ustat. Je mozne, ze tazsi a vyssi surfisti s tym maju vacsi problem ? Je mozne posunut predne putka o kusok do predu, aj ked tam na to nie je predpripravene miesto ? Alebo je potrebne skusat menit polohu stazna ?
|
TomdV
17.03.2003 o 06:25 |
RE: Jazda v pútkach Maky taky jsem s tim dlouho zapasil. (Trvalo mi to asi 30 hodin jezdeni nez jsem se do nich pohodlne dostal - a to jsem se pred dvaceti lety povazoval za obstojneho surfera.) Muj ( a tech 20 cm od poutek naznacuje ze snad i tvuj) problem je, ze jsem nebyl v dostatecne skluzove rychlosti. Taky mi jako praxe pomohlo jezdeni na jedne noze ( pri slabsim vetru), stridave na predni a na zadni, je to trening rovnovahy a clovek se pak pohybuje po prkne s vetsim rozsahem a pohodlneji a taky si chte nechte vyzkousi zatezovani patky stezne. V poslednim cisle Windsportu je teto problematice venovana dvoustrana, kterou se pokusim zrekapitulovat: Stezejni je dostat prkno do paradniho skluzu - prirovnavaji to k razeni rychlosti pri jizde autem: jednicka- predni noha na podelne ose prkma za steznem zadno noha kolmo na ni; clovek se ma soustredit na to, aby prkno jelo po plose a ne nahnute; dvojka odlehcit prkno zavesenim se do rahna (dolu a ven, slecna v neoprenu to dokumentu polohou tvaru pismene C; ruce na sirku ramen aby se clovek mohl vyklonit co nejdal od plovaku, zavesit se do trapezu svihnutim boku bez toho ze by clovek pohnul plachtou; trojka: soucasne se zvysujici se rychlosti se jeden posunuje dozadu, napred nakopnout (tady se sejde trenink jizdy na jedne noze)predni nohu, pak zadni.
|
yoss
14.03.2003 o 11:37 |
RE: Jazda v pútkach Mal som ten isty problem, po presunuti stažna uplne dozadu sa to vyriesilo samo.
|
Branco
12.09.2002 o 09:34 |
RE: Jazda v pútkach No,najlepsie ti to opisal audino.Tebe jednoduho plavak (doska) vyostruje,lebo velmi zatazujes vnutornu hranu.Pri jazde v putkach netlac svojou vahou na dosku zhora,ale z boku,pricom v kazdom pripade sa snaz maximum vahy zavesit cez trapez na plchtu.A hned v uvode, ako sa budes dostavat do sklzu a dostanes nohy do putok sa ich snaz v clenkoch vystierat,nech tak vyklopis dosku na vonkajsiu hranu.Vtedy ju dokazes dostat po vetre a rychlejsie prejdes aj do max. sklzu.Potom uz mozes aj mierne zatazit vnutornu vahu surfu (nie velmi,lebo ti opat vyostri) a prejst na mierne (alebo aj silnejsie) stupanie proti vetru.Zalezi to potom uz aj od typu dosky,ako je na nej robena hrana.Ale stale vedz,ze maximum vahy zavesit na trapez.Vela zdaru.
|
Štulo
05.09.2002 o 12:50 |
RE: Jazda v pútkach Myslim ze Wsurfer to vystihol: cim vacsia rychlost tym ta to nuti viac posunut sa dozadu. Potom zrazu stojis na putkach a chce to len odvahu strcit do nich nohy. Vtedy by si mal pustit dosku miene po vetre. Vela zdaru!
|
audino
03.09.2002 o 10:05 |
RE: Jazda v pútkach Ja som to uz raz niekomu pisal, tusim na chate. Ale ked ides v sklze tak by plachta naklonena dozadu vobec nemala otacat plavak proti vetru. Mozno moc zatazujes naveternu hranu plavaku. Musis sice stat na okraji plavaku, ale zaroven byt poriadne zaveseny v trapeze a tu naveternu hranu nie tlacit dolu ale tlac do nej akokeby zboku. Vahu na plavak prenasaj v prvom rade cez prsty a nie paty. Ak ta to taha proti vetru, vyrovnavaj polohu plavaku zadnou nohou.
|
Maky
03.09.2002 o 09:51 |
RE: Jazda v pútkach To Audino : Ked idem v sklze a pokusam sa naklopit plachtu do zadu, otaca ma to proti vetru a stracam sklz a padam ako by na chrbat. Potom pritiahnem rahnovu ruku, aby som nabral vietor a plavak skoro zastane a stoci sa proti vetru. To je moj problem.
|
audino
03.09.2002 o 09:37 |
RE: Jazda v pútkach Sudiac podla mojich skusenosti, ked idem do sklzu, tak sa akosi "automaticky" posuvam do zadu, az skoncim nohami presne na miestach, kde mam namontovane putka. Podla mna s nohami nejako vyrazne vpredu oproti polohe putiek sa ani dost dobre v sklze jazdit neda. Co ta najviac drzi a nechce pustit dozadu? Rahno + uvazky? Zaklapas pri sklze plachtu dozadu?
|
Daniel
03.09.2002 o 09:05 |
RE: Jazda v pútkach Servus,kazdy sa vie dostat do putok, je to len otazka techniky a sily vetra a ja osobne poznam jedneho co ma tak 105 kg a jazdi v putkach. Vsetko je otazka nastavenia rahna a trapezovych uvazkov k postave. Stazen je vhodne posuvat dopredu len ked silnie vietor. Skor by som povedal ze mas alebo moc dlhe trapezove uvazky, alebo potrebujes dat rahno trochu vyssie. Cital som este jednu zasadu ze cim vacsia plachta tym kratsie uvazky a naopak, co mi bolo cudne ale ma to logiku pri velmi silnom vetre, hlavne narazovom. Vacsinou sa aj putka daju nastavovat do viacerych poloh a ked sa ucis doporucujem polohu predneho putka co najviac do stredu surfa.
|
Wsurfer
02.09.2002 o 21:31 |
RE: Jazda v pútkach nuz, ked ti chyba 20 centi, chyba nebude v prijmaci ale vo vzsielaci, t.j. v tebe. Normalne su putka umiestnene na takom mieste aby boli optimalne vyuzite pri jazde v sklze. V tvojom pripade to teda znamena, ze este nemas taku techniku aby si sa do nich dostal. Cize: ucit sa ucit sa ucit sa.....
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou