Diskusia - WINDSURF - Nepreháňajme!
» Štulo
29.10.2002 7:46:00 |
Nepreháňajme! Kvoli zvyseniu vierohodnosti nasich prispevkov by snad neuskodilo zopakovat si zopar
|
Štulo
24.09.2002 o 16:50 |
RE: Emo Myslim ze Bft je pre nase pouzitie velmi dobry. Pri vyjadreni jeho hodnoty
|
emo
24.09.2002 o 12:25 |
RE: Nepreháňajme! Preto že som technik, prihováram sa za jednotky rýchlosti vetra m/s alebo km/hod alebo akákoľvek dížka za časovú jednotku, lebo aj rýchlosť vetra je rýchlosť. Udávať rýchlosť vetra a rýchlosť jazdy v rôznych jednotkách sa mi zdá smiešne. Celkom najradšej by som bol, keby sa využívali jednotky SI, ale to je moja prof. deformácia. To že si niekto nevie predstaviť vietor udaný v nejakých jednotkách je len otázka zvyku. Môžem vám povedať, že rogalisti ktorý si pri každom lietaní merajú rýchlosť vetra anemometrom so stupnicou v m/s /u nás bežné anemometre/ sú v odhadoch vetra veľmi presní.
|
SršeŇ
18.09.2002 o 16:07 |
RE: Nepreháňajme! No ja bohuzial anemometer nemam, ale zistil som ze pokusat sa o udavanie rychlosti v m/s uz nebudem. Nejaky cas uz pouzivam len Bft, lebo tam je aspon coho sa chytit, ked sa pozries ako je to okolo. Predtym som odvodzoval rychlost vetra od predpovede, takze 6m/s pre mna znamenalo totalny vietor pri ktorom je 6ka plachta to posledne co sa da udrzat ;) a bol som prekvapeny ked som sa dozvedel ze to co ja povazujem za 6 je v skutocnosti 12m/s. Co sa tyka vln, zavisia od sily vetra, velkosti vodnej plochy, hlbky a tvaru dna. Zarucujem, ze pri tom istom vetre nebudu v Senci take vlny ako v Samorine alebo na Kralovej! Dokonca uplne ine vlny boli napriklad v plavebnej drahe a pred ostrovcekom (Samorin). A hadat sa s niekym aku vlnu stretol ma zmysel az ked sa bavite spolu o tej istej vlne. Napriklad v nedelu boli v Samorine vlny istej priemernej vysky, ale z casu na cas presli zo tri za sebou iduce vlny ktore boli radovo vacsie... Jedine co by sa snad proti zbytocnemu prehananiu dalo urobit bez techniky je prediskutovat podmienky s ostatnymi "spolusurfistami" a vyhlasit za pravdu nejaku strednu hodnotu ;)
|
Štulo
18.09.2002 o 08:54 |
RE: Nepreháňajme! Pozri wsurfer zazil som raz vietor 8 bft
|
Wsurfer
17.09.2002 o 22:58 |
RE: Nepeháňajme! no len tolko: velkost vln nie vzdy zavisi od sily vetra, hlavne vo vnutrozemskych vodach sa na to neda spoliehat. Tiez je otazka na mieste na co sa vztahuje udavana sila vetra, ci na priemer alebo na narazy. Pri narazovom vetre, pokial priemer je o cosi nizsi je realne jazdit 8,5 m2 plachtu v 12 m/s, aj ked nie pre vacsinu z nas. Precitaj si niekedy vysledky s FW s cim jazdili a v akom vetre. Detto plati aj na Bft, svetovy pohar sa jazdi bezne pri 10 (Sylt, Pozo) a dokonca minuly rok v Irsku sa jazdilo pri 11 Bft!!!!
|
Štulo
17.09.2002 o 11:52 |
RE: Nepeháňajme! Tu tabulku mi zobrazilo trochu neprehladnejsie nez bola napisana. Malo
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou