PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Sebahodnotenie

» Návrat na prehľad tém

» Štulo   
Štulo
20.09.2002 8:04:00
Sebahodnotenie

Jedna vec ma trochu zarazila pri vyplnovani formulara o registraciu
v klube: 10 bodova stupnica na sebahodnotenie. Tazko je objektivne
ohodnotit svoje schopnosti ak nie su uvedene konkretne kriteria pre
jednotlive stupne a este ostat trochu skromny.
Navrhujem teda kazdy z 10 stupnov definovat nejakymi technickymi
prvkami ktore vlastne znamenaju stupen pokrocilosti. To by snad aj
trochu motivovalo niektorych k vyssim metam.
Podotykam ze to nieje celkom moja myslienka a podobne odstupnovanie
sa bezne pouziva. Kludne by to mohlo vyzerat takto:

1. jazda tam aj spat

2. jazda tam aj spat s obratmi

3. jazda v trapeze, plazovy start

4. jazda v trapeze v sklze, poskulovanie po putkach

5. jazda v putkach

6. zaciatok zvladania halzy, vodneho startu a silnejsieho vetra

7. zvladnuta halza, vodny start, prve skoky (aj v silnom vete na mensej doske)

8. zvladnutie dalsich obratov (duck jibe, heli tack, backwind jibe...)

9. jazdenie vo vlnach (2m+)

10. waweriding, freestyle, frontloop...

Alebo aj celkom inak. Co vy na to?

» Pridaj príspevok k téme

Majo Majo   26.09.2002 o 07:55

RE: to Majo

NO az taka rychlovka to zas nebola, bol som medzitym este v mesta a tak ... ale je to tam ... musim sa ist pozriet ako som tam vlastne ohodnoteny... ;-))

SršeŇ SršeŇ   25.09.2002 o 12:28

to Majo

No clovece, to bola rychlovka! Vyzera to dobre, vdaka ;)

SršeŇ SršeŇ   24.09.2002 o 09:53

RE: Sebahodnotenie

...no este k stupnici, navrhujem este stupen 0. Mohlo by to byt cosi ako postavit sa na dosku a vytiahnut plachtu z vody, pripadne cesta tam a privolanie pomoci z brehu ;) A este jedna vec. aby sme urychlili perestrojku sebahodnotenia, mohol by majo vsetkym pausalne zmazat hodnotenie nech su nuteni si ho updatnut ;)

audino audino   24.09.2002 o 08:25

Napadol ma este jeden taky zaujimavy postreh a sice, ze ta stupnica nie je linearna. Zatial co dosiahnut prvych 5-7 bodov nie je az taky velky problem, na dosiahnutie kazdeho dalsieho treba vynalozit podstatne viacej casu/treningu.
Avsak tie vysledky za to stoja.

Milan Milan   23.09.2002 o 17:31

Tak pozerám, že diskusia sa celkom rozprúdila a nepochybne to bol dobrý nápad. Preto navrhujem, aby Majo zatiaľ jednoducho nakopčil a pejstol navrhovanú stupnicu niekde na tú profilovú stránku, kde sa ľudia "sebahodnotia". Keď bude mať neskôr veľa času a veľa chuti, môže sa pohrať s checkboxami pre jednotlivé prvky (frontloop a podobné srandy, ktoré budeme čochvíľa s prehľadom zvládať aj z rovnej hladiny, hehe) a nejaká rutinka by to potom mohla vyhodnotiť a tie body prideliť, alebo jednoducho nechať to všetko v profile a basta. Ja teda túto stupnicu považujem za akceptovanú konsenzom a idem si podľa nej pridať bod (mmmm, to je pocit!).

audino audino   23.09.2002 o 15:49

to Srsen

Ved ja viem, uz sme to tu niekolkokrat rozoberali. Lenze, ked je vietor na 7,5 tak aby som jazdil v sklze a putkach, tak to da aj tak dost roboty dostat plachtu z vody do tej polohy aby sa dal robit vodny start. Ved som ti pred tyzdnom hovoril, ze sa mi jeden vodny start s 6,2m podaril, ale pochybujem, ze by som ho vtedy zvladol s 7,4.
O akej opache to pises :-))) Jaaaaaj, zabudol som, ze ty uz mas 8,5 :-) Skusal si s nou uz vodny start, hahaha :-)

SršeŇ SršeŇ   23.09.2002 o 14:49

to audino

pokusat sa o vodny start ma zmysel len ked je na to vietor, inak je to fakt zbytocne vysilovanie a nic viac. u mna to funguje tak, ze ked je dost vietor aby som mohol jazdit v putkach, tak nie je problem ani s vodnym startom. mozno nieco podobne plati aj pre teba tak na to skus prist a nesnaz sa zbytocne tlacit plachtu z vody namiesto aby ta z vody dvihala ona.

SršeŇ SršeŇ   23.09.2002 o 14:46

...no co sa tyka mna, vodneho startu a halsy, tak vodny start uplne bezproblemov ale zvladnutie halsy v plnej rychlosti mi robi problem. tak naozaj dobre sa podari jedna z x. ale na druhu stranu na tych opachach co mame s Milanom to asi ani moc lahke nemoze byt.

audino audino   23.09.2002 o 12:19

RE: Martin4Fun

Vodny start je svina :-) Hlavne v slovenskych podmienkach s malym vetrom a velkymi plachtami. Aj obycajny plazovy start ide podstatne lahsie s mensou plachtou ako s velkou. A ked je cely rok slaby vietor na velke plachty, tak clovek pri skusani vodneho startu strati ovela viac energie ako pri tahani plachty z vody :-(

Milan Milan   23.09.2002 o 11:33

RE: Martin4Fun

No mne by zase ten vodný štart spolu so začiatkom zvládania halsy celkom vyhovoval, lebo to je presne moja situácia. Pri obrátke po vetre sa mi ešte nepodarilo nestratiť sklz, ale vodný štart mi už nerobí problémy. Ale na tom už tak veľmi zase nezáleží, bod hore dole...

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou