PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Jedna strana lepšia

» Návrat na prehľad tém

» Juraj   
Juraj
28.10.2002 14:50:00
Jedna strana lepšia

Mali ste niekedy problém, že do jednej strany vám to išlo oveľa ľahšie do sklzu ako do druhej? Keď mám ľavú nohu vpredu ide mi to oveľa lepšie. V čom môže byť problém?
Diki

» Pridaj príspevok k téme

Juraj Juraj   28.10.2002 o 14:50

RE: Jedna strana lepšia

Diki za rady. Som rad, ze nie som sam. Tak sa mi teraz zda, ze je to v tom, ze do tej strany viacej stupam. V putkach este nejazdim, takze mozno aj zle stojim, ale snazim sa stat rovnako. Kazdopadne musim viac trenovat.

audino audino   28.10.2002 o 13:19

RE: to audino

Ja si tiez myslim, ze to tak bude lepsie. Radsej prezijem to, ze mi to nalavo nejde az tak dobre :-)

SršeŇ SršeŇ   28.10.2002 o 09:34

to audino

...len ty pekne ostan aj nadalej orientovany na baby a nic neprehodnocuj ;-)

audino audino   28.10.2002 o 08:52

to Srsen, zahroid

Chalani, podla toho co tu pisete, by som mal byt asi lavak. Najvyssi cas sa nad sebou zamysliet a prehodnotit svoju orientaciu :-)

SršeŇ SršeŇ   27.10.2002 o 22:54

to zahroid

...aby som ta ukludnil, ja som zasa pravak, ale na surfe jednoznacen lava noha vpredu ;-)

Pablo Pablo   26.10.2002 o 00:56

To s tym pravactvom a lavactvom sa mi az tak nezda. Ja som lavak (pozor, nie lavy) a ide mi to presne opacne. Vsetko co som sa ucil mi islo pocas ucenia lepsie s pravou nohou vpredu...plazove a vodne starty, naskakovanie do putok...Takze neviem, alebo som vychyl vymykajuci sa normalu, hehe.
Ale tu Ti asi neporadim. Asi je to tak s kazdou cinnostou (pamatam si presne na to iste ked som sa ucil korculovat), takze chce to len trening, trening a trening.

audino audino   25.10.2002 o 16:18

Moje skusenosti s danym problemom su nasledovne. Ja som pravak a s pravou nohou vpredu mi ide lepsie skoro vsetko. Napr. plazovy start na pravu stranu mi isiel skoro bez ucenia, kdezto na lavu stranu som vzdy potreboval vacsie usilie. Takisto dostat sa do slapiek je jednoduchsie s pravou nohou vpredu. Ale urcite je to iba problem v nasich zemepisnych sirkach, pretoze keby castejsie fukalo, viac by sme jazdili a za chvilu by sme ziaden rozdiel ani nepostrehli :-)

SršeŇ SršeŇ   25.10.2002 o 13:21

No ono sa to ci je clovek lavak alebo pravak prejavuje takmer vo vsetkom. Ale co sa tyka surfovania, nemalo by to mat prilis dramaticky vplyv, lebo putka ta jednoducho nepustia aby si zaujal nejaku diametralne odlisnu polohu na jednej strane od toho ako stojis na druhej strane. Problem by som skor hladal v o par centimetrov posunutom trapezovom uvazku. Dalsia vec, ktoru citim na sebe (tiez sa mi lepsie jazdi s lavou nohou v predu ;) je to, ze mam jednoducho lavu ruku slabsiu ako pravu a ked mam na staznovej strane lavu ruku, tak zvladam zajazdit bezproblemov ten isty vietor, ktory mi pri jazde opacnym smerom uz robi problemy, lebo vtedy lava ruka jednoducho nestaci na rahnovej strane udrzat tie napory ako vedela v opacnom smere prava - automaticky musis vypustit trochu vetra a ides pomalsie. A v poslednom rade je to asi najcastejsia pricina, ze asi nikdy sa nechodi fakt kolmo na vietor a proste jednym smerom si nastupavas viac ako druhym a preto sa ti to cele zda ze ides pomalsie.

Martin4 Martin4   25.10.2002 o 10:44

Hm, zaujimave zistenie. Cely problem moze spocivat v tom ze nejdes dostatocne na bocny vietor. Skus naklonit plachtu viac dopredu, co ta otoci este viac po vetre. Mozno to bude aj tym ze vietor trochu zmeni smer a tebe sa moze zdat smer sa nezmenil, no aj vtedy treba naklonit plachtu viac dopredu...

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou