Diskusia - WINDSURF - WS material v kempe
» Juraj
08.02.2003 15:27:00 |
WS material v kempe Ako (a či vôbec) si zabezpečujete plaváky a plachty proti ukradnutiu, keď bývate v kempe v stane.
|
mirc
08.02.2003 o 15:27 |
RE: WS material v kempe Toto je vcelku dobra idea :)) skusim nieco podobne zostrojit :) Ale este som Ti xcel napisat, aby si to s tou doverou neprehanal .. ja som na tom presne naopak ako ty .. doteraz som ludom doveroval, ale sezona 2002 ma poucila .. Uz aj moju starsiu vybavu budem zamykat .. :))
|
Branco
07.02.2003 o 13:25 |
RE: WS material v kempe No, ja este tolko k tomuto, ze ked nemas surf so stredovou plutvou,co je nas uz asi vacsina, tu potom nastava ten problem,ako ten surf vlastne zamknut.Jedna vec je pustit lanko cez footstrapy,co bohvie ake zabezpecenie nie je.No ak je niekto trosku sikovnejsi (a to podla mna surfisti su)a trosku pouvazuje, moze si vyrobit nejaku drobnu vecicku z pevneho materialu,ktoru ked zalozi do kolajniciek na miesto bezca (teda tam,kde normalne zabijete plachtu k doske) a potom cez nu (nusi byt spravne navrtana) zalozi nejaky dobry zamok (kladku), ta potom moze zamedzit vysunutiu takejto vecicky z kolajniciek.Do takto zalozenej kladky mozes navliect potom aj oba konce nejakej retaze alebo lanka zakonceneho okami.A okolo coho zachytis retaz,alebo lanko,to je uz na tebe.Snad sa to da pochopit,ale da sa vymysliet X sposobov (veciciek), ktore sa nejakym sposobom daju zamknut do kolajniciek nejakou kladkou.Staci len trochu predstavivosti.Ja som si take nieco vyrobil. No a zamknutie plachty. Dlhe pevne ocelove lanko (v Baumaxe maju aj izolovane) zakoncis ockami (su na to sposoby) a klasicky omoces cez rahno,stazen (to hovorim o nastrojenej plachte) a opat o nieco zamknes obidva konce kladkou.Mam aj take nieco.No priznam sa, posledne sa smazim doverovat ludom a zo dva roky som uz vystroj nijako nezaistoval,ked som niekde bol.To bol taky osial,ked som si prvy krat kupil tovarensku vystroj.Snad sa neoklamem a nesklamem v ludoch,lebo ked sme tak raz debatili na Ruzinej o WS na Jadrane, tak sa tam spomenul nejaky madar,ktoreho vymakli ako slohol karbonovy stazen.A to vraj ho chlap vymakol hned, ked ho kradol, ale si to vychutnal a dal ho chytit strazcami az ked madar odchadzal z kempu.Neviem, ci to je pravda,ale urcite sa kradne aj v tejto oblasti.
|
mirc
26.01.2003 o 23:15 |
RE: to mirc Mas pravdu! Takze ostava verit, ze sa nam tie partie budu vyhybat vsak :)) Nech radsej otravuju otravnych rybarov :))
|
SršeŇ
26.01.2003 o 21:36 |
to mirc No mas celkom pravdu. Ak sa niekto rozhodne, ze ukradne akurat moj plavak alebo plachtu tak tomu asi nezabrani ocelove lanko. Ale to mas rovnako s autami, ak sa niekto rozhodne ze ukradne akurat to tvoje nepomoze ti ani alarm ani multlock... Ale to su zlodeji ktori idu na iste a fakt je tazko branit sa im. Ale ak pojde okolo partia podnapitych teenagerov a budes mat plavak polozeny len tak na zemy, urcite sa im to bude zdat ako strasna sranda minimalne ho zobrat a hodit niekde do vody ale ked tam budes mat ci len ten ocelovy drot barz aj pretiahnuty cez footstrapy, tak sa na to vykaslu a budu sa bavit na niecom inom. Aka kolvek prekazka, ktoru polozis do cesty pripadnemu zlodejovi, hoci je aj prekonatelna, podstatne znizi (i ked nie uplne) sancu ze sa zobudis do krasneho veterneho rana pri vode - ale bez naradia ;-)
|
audino
21.01.2003 o 13:14 |
RE: WS material v kempe Na plavaky som v nejakom katalogu videl taky "bazmek" ktory sa zamkne do boxu namiesto finy.
|
Štulo
21.01.2003 o 10:20 |
RE: WS material v kempe Pridam aj ja svoju uvahu a par skusenosti na tuto temu:
|
mirc
20.01.2003 o 18:32 |
RE: WS material v kempe Hmm, to je celkom dobra idea Srsen, ale co mame robit my, ktori stredovu plutvu nemame ?? A navyse, nemyslis, ze ak by Ti niekto xcel cajznut plavak, alebo plachtu tak by ho zastavil bicyklovy zamok ?? zabudni ... na to stacia lepsie klieste, prip noznice na plech ... a zlodeji su taky vybaveni, ze sa Ti bez vacsich problemov dostanu do garaze a vybielia ... taky kus hrubsieho drotu ich nezastavi ... len tolko :))) Ale neprajem nikomu Ti taketo trampoty - je to fakt o nervoch ... :)))
|
SršeŇ
14.01.2003 o 20:26 |
RE: WS material v kempe ...dosku som si zamykal takym dlhym bicyklovym zamkom o stresny nosic (mam v strede dieru na plutvu) a plachtu som mal dalsim podobnym zamkom zamknutu s kamaratovou plachtou dokopy.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou