Diskusia - WINDSURF - Literatura
» slimak
12.08.2005 21:42:02 |
Literatura Cafte, date mi niekto typ na nejaku dobru literaturu, kde by som si mohol nasprtat nieco o surfovani, plavakoch a proste o vsetkom co sa tyka WS?
|
Wsurfer
12.08.2005 o 21:42 |
RE: Literatura
|
Kalo
12.08.2005 o 12:21 |
RE: Literatura Windsurfmania and Method od Marca Segnanu a Hariho Negriho je fajn. Mam ju z LDG, ale nejako som tam zavahal, tak som si ju nechal poslat. Da sa objednat cez ich oficialnu stranku surfsegnana.it. Aj s postovnym to vyjde cca 23EUR. Ostatne uz Zahroid napisal.
|
Pablo
22.04.2003 o 12:34 |
RE: Literatura U nas je problem nieco kvalitne dostat. Mozno treba skusit v niektorom zo shopov pri Neusiedler see, ale tam budu mat (predpokladam) zvacsa nemecku literaturu (ak nehovoris po nemecky smola). Ja som si doniesol coolovu knizku z Lago di Garda (vola sa Windsurf mania and method - napisal ju isty pan Segnana, ktory tam vlastni aj surfovu skolu). Videl som ju v Torbole na viacerych miestach (v surfshopoch, dokonca aj v nejakej trafike) v anglickej, nemeckej a talianskej mutacii. Kniha je fakt velmi kvalitna - rozdelena do viacerych casti. Na uvodnych stranach popisuje vybavenie, typy plavakov, co na seba a podobne veci, ktore ale uz mierne skuseny surfista ovlada. Kazdopadne nieco sa dozvediet moze (napr. je tam aj fyzikalne vysvetleny sklz, o ktorom tu diskutujete) Najvacsiu cast tvoria popisy trikov a manevrov od tych najzaklednejsich, cez rozne druhy jibov a tackov az po bodydrag a loopy. Spracovane je to velmi super s perfektnym popisom co treba presne robit(manik sa zaoberal didaktikou ws a je to vidno) a doplnene je to fotkami (kazdy manever je vzdy nafoteny v sekvenciach - cca 7-10 zaberov). Osobne mozem povedat, ze som sa podla nej naucil dost vela. Vodny start, ktory sa mi pred tym vobec nadaril som po prestudovani prislusnej kapitoly zvladol na treti pokus. Fakt to usetri vela casu, ako ked sa veci ucis metodou pokusov a omylov (vlastnych). Takze ak sa chystas tento rok na LdG, alebo nejaky Tvoj znamy, urcite si tu knihu daj doviest (ja sa tam chystam takmer urcite niekedy v juni, tak ak by bol zaujem, mozme hodit rec niekde na Gulaske a dohodnut sa, ze Ti to donesiem)
|
SršeŇ
01.04.2003 o 23:05 |
to Audino No tomu sa hovori na Majku z Gurunu , ona tiez chodila po hladine a nikto nevidel ten wawe potopny pod hladinou
|
audino
01.04.2003 o 14:09 |
RE: Literatura A este sem niekto napise, ako sa vola sposob jazdy na malom plavaku, ked ste po kolena alebo po clenky vo vode. Nevie to nahodou Srsen s jeho 80 litrovou bojovou ponorkou? :-)
|
Martin4
01.04.2003 o 12:34 |
RE: Literatura Neboj sa Milan, je to v pohode definicia... Ja by som este dodal ze je to stav, ked sa plavák zacne kĺzat (odvodene od slova sklz) po vode, t.j. vtedy ked sa dostanes z pomalej plavby - vytlacnej do rychlejsej - sklzovej... Medzi tymito dvoma typmi plavieb pri vacsich plavakoch vsak rozdiel nie je taky velky ako pri mensich doskach. Takze ked mas vacsi plavak (napr. so stredovou plutvou) tak ten rozdiel ani nemusis zbadat, lebo plavak sa po hladine klze aj ked ide pomalsie. Aj ked je pravda ze rozdiel tam je a po case uz budes vediet presne definovat okamih ked sa dostanes "do sklzu". Pri mensich doskach pri pomalsej jazde ju mas ponorenu vo vode, az ked dosiahnes vyssiu rychlost tak sa plavak vynori a zacne sa klzat po vode. Tam je ten rozdiel vidiet ovela viac. Hadam by uz aj stacilo
|
Milan
31.03.2003 o 19:36 |
RE: Literatura No ja by som sa to pokúsil definovať ako stav, pri ktorom sa pri určitej rýchlosti skokom zníži ponor plavidla aj odpor vody voči jeho pohybu a následne sa zvýši jeho rýchlosť. Subjektívne máš pri tom pocit, že si stratil nejaké závažie a že voda ako keby stvrdla. Už nejdeš v nej ale po nej. (Aj klzáky majú dva režimy plavby - pri pomalom sú ponorené ako obyčajné člny a pri rýchlom očividne z vody vylezú na jej hladinu.) --- Čo na to odborníci? Kto ma za tú amatérsku definíciu zdr... vyhreší prvý?
|
slimak
31.03.2003 o 15:43 |
RE: Literatura Caute, este jedna otazka,/urcite ich bude este kopec/. Sakra, vsade sa stretavam s pojmom sklz, dostat sa do sklzu. Co to je, vysvetlite mi to, pls? Mozno aj jazdim v sklze len o tom neviem :) diky hosi
|
SršeŇ
27.03.2003 o 11:30 |
RE: Literatura Tak toto som pre teba vygoogloval , ked nieco z toho zozenies, daj mi vediet co to vlastne je
RÙŽIÈKA, I. Základy techniky a metodiky windsurfingu. Gaudeamus, HK 1999
|
Martin4
26.03.2003 o 11:29 |
RE: Literatura Caf. Ja viem konkretne len o jednej knihe o windsurfingu, ktora vysla dokonca v slovencine... Vola sa to Windsurfing, a predavaju to v predajni lacnych knih na Obchodnej. Su tam vsak iba uplne zaklady takze nie je to nic moc... Keby si chcel nejake frontloopy tak sa opytaj Srsna ... Inac tie obrazky tuto v texte su bohovske...
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou