Diskusia - WINDSURF - Iniciatívni colníci
» Milan
24.11.2003 7:20:36 |
Iniciatívni colníci Rád by som vedel, či sa niekomu z vás už niekedy stalo niečo takéto: Vracal som sa z Pelješacu a na hraničnom priechode Petržalka - Berg sa ma colník pýta: - Čo to veziete? - WS materiál. - A máte doklad o tom, že ste ho aj vyviezli? - Nie. - A ako mám vedieť, že ste ho práve nekúpili vo Viedni na burze? Čo keď teraz zavolám odhadcu a preclím vám to? "Tak to budeš dobrý hajzel," pomyslel som si, ale radšej som bol ticho. Skončilo to tak, že som vyťahoval ešte mokrý neoprén a ukazoval som mu stan a spacák, aby som dokázal, že som naozaj bol kempovať a surfovať. Takže otázka znie - dávate si vystaviť potvrdenie o vyvážanom materiáli a keď áno, ako na to? A keď už je reč o colníkoch, možno vám bude užitočná ďalšia moja skúsenosť, tentoraz z maďarským. Vracal som sa z Rumunska a hranicu som prechádzal niekedy o štvrtej ráno. Nikde nikoho a ten mamľas sa musel veľmi nudiť, lebo sa ma spýtal niečo po maďarsky a nutne potreboval odpoveď. Skúšal som mu vysvetľovať po anglicky, po rusky, po nemecky a dokonca aj po slovensky, že po maďarsky nerozumiem, ale on si stále húdol že "maďarul" alebo niečo také a opakoval tú otázku. Už to vyzeralo, že tam strávim svoju mladosť (to by som sa síce už tam ani nezdržal ), tak som začal rozmýšľať, čo tak asi môže odo mňa chcieť. Tak som si tipol, že sa pýta, kde som bol. Tak keď už asi 25. krát zopakoval tú svoju otázku, povedal som: "Romania?" Veľmi ho to potešilo, ešte pridal niekoľko maďarských viet a pustil ma ďalej. Takže takto na nich treba.
|
audino
24.11.2003 o 07:20 |
RE: Iniciatívni colníci Aha, no tak to ešte vymákneš v apríli. Ale teraz je mi ťažko odhadovať čo bude na veľkú noc. Možno pôjdem, možno nie.
|
Milan
23.11.2003 o 12:37 |
RE: Iniciatívni colníci Tak to si úplne vedľa, audino, lebo na Veľkú Noc celkom určite ideme na Pelješac a určite nás nebude menej ako desať. Mimochodom, nechceš sa pridať?
|
audino
28.10.2003 o 11:42 |
RE: Iniciatívni colníci Ja teda naviem chlapi, ale do mája 2004 už asi málokto pôjde s hračkami von a potom už nebudeme mať čo riešiť.
|
Wsurfer
28.10.2003 o 09:20 |
RE: Iniciatívni colníci Ja som podobny problem vyriesil takto: dal som si od colnikov vystavit doklad ze vyvazam ws, podla moznosti co najvseobecnejsie (bez udania znacky vyrobneho cisla a pod. - aby bol papier univerzalne pouzitelny) a narobil som si z neho kopie. Ked idem teraz naspat z nejakej akcie v Neusiedli, vzdy mam pripravenu takuto kopiu o tom ze som dany material vyvazal. Musim sa vsak priznat ze som ten papier zatial nikdy nepotreboval.
|
bobane
27.10.2003 o 15:46 |
RE: Iniciatívni colníci sú to pakovia... teda možno nie všetci, ale ja som ich zopár stretol... konkrétne poľsko slovenská hranica.... prvý krát som sa vracal a chvala bohu, že fúkalo a cajk som mal mokrý, lebo inak by ma po dvoch hodinách trápenia zaclili... druhý krát som cestoval do poľska, poučený z krízového obdobia som chcel iniciatívne nejaké razítko, že cajk vyvážam, no nenašiel sa jeden jediný, včetne vedúceho colnice, ktorý by bol ochotný moj zdrap papiera oraziť s odovodnením toho, že to je moj osobný majetok a športová pomocka a na čo chcem nejaké razítko, nech sa odvolám na neho, že mi to schválil. samozrejme na druhý deň keď som sa vracal ten pako v službe nebol a opakovalo sa dvojhodinové vysvetľovanie.... čo v takom prípade? jedine sa modliť, aby človek nenatrafil na iniciatívneho blbca!
|
SršeŇ
10.07.2003 o 12:14 |
RE: Iniciatívni colníci ...no a teraz mi to este povedz po slovensky , nerozumiem z toho ci teda mozu robit problemy alebo nie .
|
Kaso
09.07.2003 o 13:05 |
RE: Iniciatívni colníci Pre tych ktorym colnici zneprijemnuju zivot predkladam vycuc z colneho zakona Dovoz a vývoz tovaru neobchodného charakteru Tovarom neobchodného charakteru sa rozumie tovar, ktorý je príležitostne prepustený do navrhnutého colného režimu, a ktorý je vzhľadom na charakter a množstvo určený na súkromné alebo osobné použitie príjemcu alebo cestujúceho a členov jeho domácnosti, alebo sa má odovzdať ako dar. Osoby, ktoré prepravujú tovar cez štátnu hranicu sú povinné prihlásiť tovar tovar a predložiť ho spolu s dokladmi, ktoré sa naň vzťahujú k colnej kontrole. A. Oslobodenie tovaru od dovozného cla Zákon NR SR č. 238/2001 Z.z. (Colný zákon) o. i. ustanovuje podmienky, za ktorých je tovar neobchodného charakteru dovážaný cestujúcim, zasielaný v zásielkách nepatrnej hodnoty, resp. v drobných zásielkách tovaru neobchodného charakteru oslobodený od dovozného cla. Na účely tohto zákona je § osobným majetkom tovar určený na osobné používanie fyzickej osoby alebo na uspokojovanie potrieb jej domácnosti, najmä zariadenie domácnosti, bicykle a motocykle, motorové vozidlá určené na prepravu osôb a ich prívesy, obytné prívesy, rekreačné plavidlá a športové lietadlá, zásoby domácnosti primerané obvyklým požiadavkám domácnosti, domáce zvieratá a zvieratá na jazdecké účely, prenosné nástroje a prístroje potrebné na výkon povolania tejto osoby, ktorý vzhľadom na druh a množstvo vylučuje jeho dovoz na obchodné účely,
|
Maky
23.05.2003 o 13:46 |
RE: Iniciatívni colníci Viktor : Mne to iste povedal na cesko-slovenskej hranici, jeden pako, a druhy den ma buzeroval, ze odkial to veziem. Najlepsie je aspon papier, napisany rucne a nech tam cvikne peciatku ako do pasu. To staci. Potvrdzujem, ze sami nevedia aky doklad je potrebny, ale niekedy to bez dokladu ide tazko.
|
SršeŇ
21.05.2003 o 21:22 |
RE: Iniciatívni colníci Ja som na hranici vyplnil tlacivko sposobom "windsurfing komplet, HiFly, biely" Dostal som k tomu razitko a uz nikto nikdy ten papier nechcel vidiet. Ale bez razitka ani na krok
|
Ivan
20.05.2003 o 18:46 |
RE: Iniciatívni colníci Je to momentálne v norme. Ja som bol minulý víkend na hranici Česko-slovenskej prehľadávaný a sekírovaný skoro hodinu, včetne karavanu. Sú teraz predráždení, lebo im konečne došlo, že sú na čiare zbytoční a od budúceho roka nezamestnaní. Vraj ich prepustia so služby asi 3 000. Samozrejme som im to prskol do ksichtu.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou