PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Iniciatívni colníci

» Návrat na prehľad tém

» Milan   
Milan
24.11.2003 7:20:36
Iniciatívni colníci

Rád by som vedel, či sa niekomu z vás už niekedy stalo niečo takéto: Vracal som sa z Pelješacu a na hraničnom priechode Petržalka - Berg sa ma colník pýta:

- Čo to veziete?

- WS materiál.

- A máte doklad o tom, že ste ho aj vyviezli?

- Nie.

- A ako mám vedieť, že ste ho práve nekúpili vo Viedni na burze? Čo keď teraz zavolám odhadcu a preclím vám to?

"Tak to budeš dobrý hajzel," pomyslel som si, ale radšej som bol ticho.  Skončilo to tak, že som vyťahoval ešte mokrý neoprén a ukazoval som mu stan a spacák, aby som dokázal, že som naozaj bol kempovať a surfovať. Takže otázka znie - dávate si vystaviť potvrdenie o vyvážanom materiáli a keď áno, ako na to?

A keď už je reč o colníkoch, možno vám bude užitočná ďalšia moja skúsenosť, tentoraz z maďarským. Vracal som sa z Rumunska a hranicu som prechádzal niekedy o štvrtej ráno. Nikde nikoho a ten mamľas sa musel veľmi nudiť, lebo sa ma spýtal niečo po maďarsky a nutne potreboval odpoveď. Skúšal som mu vysvetľovať po anglicky, po rusky, po nemecky a dokonca aj po slovensky, že po maďarsky nerozumiem, ale on si stále húdol že "maďarul" alebo niečo také a opakoval tú otázku. Už to vyzeralo, že tam strávim svoju mladosť (to by som sa síce už tam ani nezdržal ), tak som začal rozmýšľať, čo tak asi môže odo mňa chcieť. Tak som si tipol, že sa pýta, kde som bol. Tak keď už asi 25. krát zopakoval tú svoju otázku, povedal som: "Romania?" Veľmi ho to potešilo, ešte pridal niekoľko maďarských viet a pustil ma ďalej. Takže takto na nich treba.

» Pridaj príspevok k téme

Bojovník Bojovník   20.05.2003 o 17:57

RE: Iniciatívni colníci

Sú to hlavy zadubené, už to vydržte a od budúceho roku ak dá boh (EU) nás môžu bozať na riť. Normálne si treba vypýtať tlačivo a napísať hlavné časti, poprípade výrobné čísla, názov výrobcu a počet kusov a nechať potvrdiť vývoz. Ale s Maďarmi mám zlé skúsenosti, lebo lúdia na človeku prachy a tak treba byť vytrvalo blbuvzdorný a nerozumieť nič.

Siťo Siťo   20.05.2003 o 16:08

Skuste chodit cez Kitsee. Tam nikdy nepytaju od surfistov colne vyhlasenia. Na Bergu skusaju co mozu a dost sa na tom bavia. 

audino audino   20.05.2003 o 15:49

Na nejaké rečičky o tom, že "to nebude potrebné" by som sa u tých hajzlíkov moc nespoliehal. A keď, treba si to vypýtať od neho písomne a orazítkované. Inak normálny spôsob je taký, že sa vyplní doklad o vývoze tovaru neobchodného charakteru, colník ti ho potvrdí a je to.

Fór je v tom, že každý colník má iný názor na to, ako má byť dané tlačivo vyplnené.

Sme skrátka na Slovensku

Viktor Viktor   20.05.2003 o 15:45

minuly rok som isiel na istriu so surfom a mal som opacnu skusenost.

Ked som si chcel nechat potvrdit od nasich colnikov, ze vyvazam surf (treba seriove cislo nalepene na surfe), tak mi colnik povedal, ze zbytocne zdrzujem, ze aj tak to nebudem potrebovat.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou