PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Smery vetra a Guláška / Šamorín / Hamuliakovo / Kráľová

» Návrat na prehľad tém

» Milan   
Milan
12.08.2003 10:04:12
Smery vetra a Guláška / Šamorín / Hamuliakovo / Kráľová

Už dlhšie počúvam rôzne protichodné odporúčania, presvedčenia ba až dogmy týkajúce sa toho, na aký smer vetra treba chodiť na ktoré z vyššie uvedených revírov. Tak sa mi zdá, že najčastejšie počujem, že južný je najlepší na Guláške. Pravdu povediac, ja som si už viackrát lepšie zajazdil na smery bližšie k severu (možno to bola náhoda) a južný sa mi nezdá o nič pravidelnejší ako ostatné smery. Vôbec sa mi zdá (nech ma guláškári nezabijú), že je tam najnepravidelnejší vietor hneď po Zlatých, ktoré z dôvodu nemožného vetra osobne ani nepovažujem za revír. Na Guláške je dobrá akurát tá čistá voda a holé baby. :) Ale sú ľudia, čo nepravidelný vietor a menší priestor považujú za výhodu, lebo človeka núti viac robiť obrátky a sledovať hladinu - niečo na tom bude. No a Kráľová? Podľa mňa vietor super, ešte som tam nezažil niečo veľmi nepravidelné, ale musím podotknúť, že som tam dokopy nebol asi ani desať krát, takže sa beriem s rezervou. Voda - chutí dosť mizerne, lepšie papuľniakov neskákať ;). A Dunaj - povedal by som, že príchuť vody je o chlp lepšia ako na Kráľovej a vietor rovnako dobrý. Ale fakt by som rád poznal názory najmä tých, ktorí sú tam častejšie a majú prehľad o tom, na ktorý smer vetra sa treba vybrať niekam inam - a kam. A mimochodom, minule som si na Kráľovej pri Kaskádach fest dorezal nohy, čo sa mi na Dunaji ešte nestalo a na Guláške samozrejme tiež nie. Máte podobné skúsenosti?

» Pridaj príspevok k téme

Martin4 Martin4   12.08.2003 o 10:04

RE: Smery vetra a Guláška / Šamorín / Hamuliakovo / Kráľová

Ked mozem odporucit tak do Samorina alebo do Hamuliakova na Dunaji sa najviac oplati prist na S - SZ vietor. Z tychto smerov neexistuju ziadne veterne prekazky, a vietor (ked fuka:)) je rovnomerny bez akychkolvek vypadkov. Na SV sa da tiez spolahnut, aj ked ma jednu malu chybu. Je to zo smeru kde su stromy medzi starou a novou hradzou, ale kedze vodna hladina Dunaja je zopar metrov vyssie ako priestor medzi hradzami nie je to az taky velky problem.

Na Juzak sa da tiez jazdit aj v Smorine aj v Hamuliakove, aj ked nebyva az taky silny ako by sme si vacsinou zelali. No sem tam sa vyskytne aj nejaka vynimka. Vtedy si treba davat pozor najma v Hamuliakove, kde ked sa nechas odniest vetrom severne tak ti hrozi poskodenie finky. Plytke dno okolo 30 - 50 cm sa tam moze objavit uplne bezne aj 100 metrov od brehu.

Kedze na Z a V vetry som nejazdil ani v Hamuliakove ani v Samorine, neviem posudit, ale asi sa nevyskytuju casto. Ked mate niekto ine skusenosti, rad sa poucim.

Celkove hodnotenie: najlepsi je SZ, S, potom SV. V najhorsom sa da aj J, JV, JZ.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou