PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Neusiedler see - zkusenosti???

» Návrat na prehľad tém

» oliva   
oliva
01.08.2003 10:59:46
Neusiedler see - zkusenosti???

Máte někdo jakékoliv rady a zkušenosti se surfováním na Neusiedlersee??? Co se týká větru (mám pocit, že reálně tam fouká víc, než se uvádí v předpovědích), přístupu k vodě, cen v kempech ...

Poraďte prosím. Ď.

» Pridaj príspevok k téme

Wsurfer Wsurfer   01.08.2003 o 10:59

RE: Neusiedler see - zkusenosti???

Nasiel som na nete presne udaje o poplatkoch v Podersdorfe: Dospely: 4 EUR WS:3,5 EUR Po 14:00 hod: 2,5 EUR WS po 14:00 hod: 3 EUR Takze trochu lepsie ako som udaval povodne. Presne udaje z: http://www.powerhalse.at/magazin/podersdorf/preise.htm

Wsurfer Wsurfer   31.07.2003 o 11:34

Neusiedler See - najlepsi pristup k vode a surfovanie je v dedinke Podersdorf (nie Posendorf! taka nie je). Este pred vstupom do dediny je tabula Nordstrand ( severna plaz) tam treba odbocit do prava. To plati samozrejme pri ceste od mesta Neusiedl. Vstup je spoplatneny ak si dobre pamatam tak 4,5 EUR za osobu + 4 EUR za surfovu vybavu. Po 14:00 su zlavy tusim na 2,5 EUR za osobu a cca 3 EUR za surf. Po 17:00 je vstup zdarma - babky biletarky maju fajront a zavory sa otvoria. Komu sa to zda vela moze ist zadarmo k vode po cely den tak ze vstupi do vody pri majaku. Autom sa k vode ist neda nikde, treba preniest vybavu asi cca 100-200 m, k majaku este o cosi dalej. Voda je plytka najhlbsie miesto ma cca 2,2 m, priemerne je to vsak 1,5 m takze prakticky sa da stat uplne vsade. Je to velka mlaka, aj farbou vody. Voda na jazdenie, aj pre svoju plytkost je strasne rozbita - chop. V Podersdorfe na Nordstrande byvaju pravidelne svetove pohare (zazil som tam live Naisha aj Dunkerbecka a kopu inych velicin zo sveta WS)a tzv. Surfopening - nieco ako zahajenie surfovej sezony. Oboje zacina vzdy tyzden-dva pred prvou majovou nedelou a trva vzdy az do nej. Surfopening je vlastne prezentacia firiem, kde sa da zapozicat najnovsi material a zajazdit si (cca 10EUR na hodinu ale je to individualne). Surfshopy: priamo na Nordstrande je pobocka Upside Down Shopu (hlavne sidlo v Neusiedli), Surfshop Schneider a trochu dalej v Podersdorfe je Surf Shop One kde su slovenski majitelia! Uff, snad to bolo vsetko co treba vediet.

Kaso Kaso   29.07.2003 o 10:26

Vzhladom na skutocnost, ze sa aj ja dlhsiu dobu chystam surfovat na Neusiedler See je tu par informacii, ktore som ziskal od mojich rakuskych kolegov: 1. Udajne dobre meisto je zo strany Posendorf am See (blizsie k HU hraniciam)oficialne to uvadza aj predajna SURF INSEL Wien, z A4 je potrebne sledovat tabule Neusiedler am See - Weiden am See, odbocka Posendorf am See 2. Pristup s vercajchom a autom by mal byt prakticky az k vode, udajna taxa za vstup sa pohybuje na urovni 4 - 5 EUR (to mam vsak iba z ustneho podania) a neviem ci tu nevystupuju aj doplnujuce polatky 3. Podla mojich odhadov by cena za kempovanie nemala prekrocit 20 EUR/noc/osobu.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou