Diskusia - WINDSURF - Je windsurfing nebezpečný šport?
» Milan
18.08.2003 14:11:38 |
Je windsurfing nebezpečný šport? Uzavrel som životnú poistku a uviedol som si do dotazníka, že robím rekreačne windsurfing. Na to konto mi znížili poistnú sumu o 2,6% pri zachovaní pôvodne dohodnutého poistného. Pozná niekto prípad, že by pri windsurfingu niekto prišiel o život? Podľa mňa som za volantom ohrozený niekoľkonásobne vyšším rizikom. Ďalší prípad nehoráznej diskriminácie surfistov! (Keby sa ma niekto chcel pýtať, prečo som bol taký sprostý a písal to tam - je tam klauzula, že ak zamlčím niečo podstatné, poisťovňa môže odstúpiť od zmluvy a nepochybujem, že by to s prehľadom urobili, keby prišlo na platenie...)
|
Milan
18.08.2003 o 14:11 |
RE: Je windsurfing nebezpečný šport? Vďaka za info, Ondrej, tuším dám tej svojej finančnej poradkyni po riti - poisťovňu mi vybrala ona aj zmluvu so mnou spisovala ona, ale musím povedať, že ma varovala, že to možno kvôli tomu znížia... No nič, už som to podpísal, zaplatil a tých 2,6% som rozchodil, ale môže to byť užitočné aspoň pre ostatných. --- Mimochodom, keď som sem túto tému nahadzoval, dúfal som, že rozpútam trošku širšiu debatu o bezpečnosti tohto športu - nielen v súvislosti s poistkami. Vo štvrtok 14.8. som bol s Martinom a Kubikesom surfovať v Hamuliakove a mali sme šťastie - po hodinke - dvoch slabého vánku sa rozpútal taký silný vietor, že som v ňom nevydržal jazdiť v kuse ani hodinu. No a v takom silnom vetre, v pútkach, trapéze, zavesený nad hladinou a v dobrej rýchlosti som nabehol na plytčinu. Len škrkla fina a už som letel dopredu, ani neviem poriadne ako, len ma potom bolelo stehno, v plaváku tri diery a jedna v plachte. Tie diery boleli oveľa viac ako to stehno, ale v podstate sa mi nič nestalo a musím povedať, že od momentu, keď zavadila fina o dno, som to absolútne nemal pod kontrolou. Keby som v takej rýchlosti zahučal trebárs na snowboarde, asi by som dopadol horšie. Chcem tým povedať, že si myslím, že windsurfing je jeden z najbezpečnejších športov - pokiaľ sa človek netrepe na nejaké 30-metrové vlny alebo sólo cez Atlantik. Hoci aj to má určite svoje čaro...
|
Ondrej.I.
18.08.2003 o 07:26 |
RE: Je windsurfing nebezpečný šport? Na Slovensku je okolo 30 poisťovní a 8 hypotekárnych bánk. Myslím, že je si z čoho vybrať. Každá má pre výpočet rizika iné pravidlá. Riziko je ohraničené aj stupňom výkonnosti, teda či daný šport robíš rekreačne, alebo ako profesionálny športovec - registrovaný preteká, čo treba do zmluvy tiež označiť. Súhlasím s tebou, že je dobré uviesť druh športu, nakoľko by mohlo byť v opačnom prípade krátené plnenie. Je ale vecou finančného poradcu, čo ti poradí, teda čo napíšeš do zmluvy a akú farbu tej zmluvy Ti doporučí. Robím v tejto oblasti už štvrtý rok a vybavujem pre mojích klientov stavebné sporenia, hypotéky, majetkové, životné a úrazové poistky, investičné poradenstvo a to všetko vrátane doživotného servisu, teda aj vinkulácií, aj poistných udalostí. Takéto prípady pre mojích klientov riešim napríklad aj výberom viacerých poisťovní za menej peňazí, čo má priaznivý vplyv na dokazovanie rizika a dá sa docieliť aj dostupnosť vkladaných peňazí do poistenia a dokonca aj s vyššími výnosmi. Je dobré sa poobzerať okolo seba, či niekoho takého nepoznáš ( prípadne tvoja dcéra zo snowboardu ).
|
Milan
12.08.2003 o 10:53 |
RE: Je windsurfing nebezpečný šport? emo: Nemyslím si, že by tam mal byť problém, ale jeden nikdy nevie... Môže ma napríklad trafiť šľak a zhodou okolností môžem práve stáť na surfe a z toho by sa poisťovňa potom podľa mňa určite vyzula. A nerád by som nechal rodinu s nesplatenou hypotékou na krku... Kaso: Z rovnakého dôvodu vylúčenie surfovania z poistného krytia nič nerieši. Ja inú možnosť nevidím - iba ak doloženie nejakých štatistík dokazujúcich, že windsurfing jednoducho nie je rizikový šport.
|
emo
12.08.2003 o 10:08 |
RE: Je windsurfing nebezpečný šport? Naozaj neviem, načo si to tam písal. Sám tvrdíš, že pri WS sa Ti nič nestane. Ak ťa teda zrazí automobil a dôjde k plneniu zo strany poisťovne, myslíš ža niekto bude skúmať či náhodou rekreačne nesurfuješ?
|
Kaso
11.08.2003 o 15:23 |
RE: Je windsurfing nebezpečný šport? Clovece napriek tomu ze aj ja mam zivotnu nikdy som sa takouto myslenkou nezaoberal. Pokial ma pamät neklame vo vseobecnych podmiekach zivotneho poistenia by mala byt klauzula vo vyluke z poistneho len pri udalostiach, ktore mozu nastat pri ucasti na sportovych sutaziach a pretekoch. Skus si dokladne precitat VPP, resp. pravna rada nie je na zahodenie.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou