Diskusia - WINDSURF - Zimné radovánky
» audino
04.04.2005 13:29:52 |
Zimné radovánky Mili surfistickí kolegovia. Domnievam sa, že väčšia časť z vás sa v zimnom čase venuje lyžovaniu alebo inej podobnej úchylke a teda by ste mi vedeli poradiť. Rozhodol som sa, že by stálo za úvahu urobiť upgrade zimnej výbavičky. Odkedy som si naposledy kupoval lyže, veľa sa zmenilo a tak absolútne nemám prehľad o tom, čo je vlastne momentálne na trhu k dispozícii, lebo tých carvingových a necarvingových lyží je neúrekom a vôbec neviem, aká dľžka, aký polomer vykrojenia je optimálny a tak. Ak by ste mali nejaké užitočné informácie, prípadne linky na testy materiálu, ktoré by mi boli nápomocné pri rozhodovaní sa, bol by som vám za ne veľmi povďačný.
|
tool
04.04.2005 o 13:29 |
RE: Zimné radovánky chybicka se vloudila, tie freeridove lyze maju samozrejme vacsi polomer (20m a viac)
|
tool
04.04.2005 o 13:28 |
RE: Zimné radovánky no aj ked je uz trochu neskoro a aj ja ako clovek zavisly na lyzovani uz pomyslam zase na vodu a vietor, tak davam do pozornosti stranku www.ski-review.com, kde su testy a hodnotenia roznaych (hlavne freeridovych) lyzi. carving je zabava, ale je obmedzena len na zjazdovku a aj to len upravenu. ale zabava sa zacina hlavne mimo zjazdoviek. urobit zopar oblukov v hlbokom snehu na sirokych lyziach s mensim polomerom je uplny orgazmus. toto je to co vrelo odporucam ja.
|
Slavmiro
18.02.2005 o 10:20 |
RE: Zimné radovánky ja osobne lyžujem veľmi dobre ale už am to baví výrazne menej ako WS. Mám dokonca nové carv lyže, venujem sa svojim deťom, žene v zdokonalovaní lyž.techniky. Ale pre mňa osobne to nie je až také terno, dosiahol som (dávno) svoje fyzické limity zjazdového lyžovania. Tento rok som začal so snowboard-om. Na WS to síce nemá, ale mňa to uspokojuje lebo je čo zlepšovať. Mám tvrdé "rejsové" viazanie a tieto dosky sa daju bazároch kúpiť za lacný peniaz. Boty mám univerzálne (skialpinistické) takže je totál pohoda, šlapať, "prezuť" na lyže a tak pod. Higly Recommneded.
|
Beldi
13.01.2005 o 18:32 |
RE: Zimné radovánky Ahojte surfisti! Ak má niekto záujem o carvingové lyžovanie, doporučujem stránku www.carv.cz Je tam úplne všetko. Mám aj CD, ktoré bolo prílohou časopisu CARV. Je to inštruktáž od A po Z s perfektnými zábermi. Vrele dopporučujem Ahojte BELDI P.S. Dôfam, že pri takomto počasí sa čoskoro stretneme na vode
|
brcko23
09.01.2005 o 11:04 |
RE: Zimné radovánky Ahojte surfisti,istý čas som sa neozval.Od poslednej surfovačky z Premantury.A sú tu zimné radovánky.I ked je zatial zima skúpa na sneh boli sme si už zasnoubortovť na Donovaloch.Ale chcem reagovať na príspevok o kiteskitingu.Ja ho jazdim.Kúpili sme u Sitárovcov kite komorový 4m2 a na snouborde jazdím za pomoci vetra už od 4-5 m/s.Ked je silnejší dá sa aj skákať.Vlani mám odjazdených 15 hodin.Tohto roku len dve.Tu na dolniakoch (okolie Levic)boli optimalne iba raz.Je to fain zábava no i posilovačka näjme na ruky.Cenove je to prijatelné.8000.- kite a stačí starší snowbord.Ale dá sa jazdiť s korčulami na lade v lete po asfalte.Má to výhodu ked jazdíš po poli nemusíš čakať v rade na vlek. brčko
|
gabriell
02.12.2004 o 13:11 |
RE: Zimné radovánky samozrejme. hovori sa tomu snowkiting. najlepsie je pouzit komoraca. velkost zalezi samozrejme od vetra, ale cca 4m2 ti budu stacit v pohode. ak potrebujes este nejake info kludne daj vediet
|
Slavmiro
02.12.2004 o 11:33 |
RE: Zimné radovánky Ahoj All!
|
marekson
25.11.2004 o 15:50 |
RE: Zimné radovánky Zdravim vospolok. Lina: No ja osobne som bol doteraz zastancom klasickeho zjazdoveho lyzovania, avsak pred rokom sme sa z brachom do toho obuli a ideme na ostro. Ja som investoval tento rok do ATOMIC SX 7.2, R 15 a som zevdavy co to bude za lyzu. Cital som ich charakteristiku a dufam, ze nezlyhaju:). Vzhladom na moju postavu (187cm) som chcel mensie lyze, ale kupil som vysku 170. Obavam sa, ze budu vysoke, su mi trosku nad bradu ... chcel som 165 - to by boli optimalne, avsak nerobia sa. Myslim, ze by nebol ood veci sa stretnut neikde v Tatrach a prehodit par slov na chvilocku. Ja som z Pezinka (20 km od BA) a 28.12. idem do Popradu. Co Ty na to?
|
marekson
25.11.2004 o 15:50 |
RE: Zimné radovánky Zdravim vospolok. Lina: No ja osobne som bol doteraz zastancom klasickeho zjazdoveho lyzovania, avsak pred rokom sme sa z brachom do toho obuli a ideme na ostro. Ja som investoval tento rok do ATOMIC SX 7.2, R 15 a som zevdavy co to bude za lyzu. Cital som ich charakteristiku a dufam, ze nezlyhaju:). Vzhladom na moju postavu (187cm) som chcel mensie lyze, ale kupil som vysku 170. Obavam sa, ze budu vysoke, su mi trosku nad bradu ... chcel som 165 - to by boli optimalne, avsak nerobia sa. Myslim, ze by nebol ood veci sa stretnut neikde v Tatrach a prehodit par slov na chvilocku. Ja som z Pezinka (20 km od BA) a 28.12. idem do Popradu. Co Ty na to?
|
audino
11.01.2004 o 16:52 |
RE: Zimné radovánky Takže lyže už mám kúpené. Ak by mal niekdo záujem dozvedieť sa zaujímavé veci o carvingu všeobecne, o technike jazdy o výbere materiálu, našiel som celkom zaujímavú a obsiahlu stránku, ktorá obsahuje aj sekciu o WS. Je to http://www.carv.cz/
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou