PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Ako sa perú neoprény

» Návrat na prehľad tém

» Milan   
Milan
17.02.2004 14:24:56
Ako sa perú neoprény

Túto otázku sme riešili včera so Sršňom, teda vlastne Sršeň sa ma na to pýtal a ja som mu povedal, čo som si zapamätal z toho, čo mi povedal Rosi, keď som sa ho na to (už najmenej dvakrát) pýtal. Takže: môžu sa prať v práčke, používa sa bežný prášok, 30 °C, program na jemnú syntetiku bez odstreďovania, neoprén treba vyvrátiť. A prečo to píšem do diskusie?

1) Neviem ako vy, ale ja si to periem tak raz za rok (pred krátkym zimným spánkom) a za ten rok to stihnem s prehľadom zabudnúť. Takže bude fajn vedieť, kde ten návod zase o rok hľadať.

2) Možno niekto používa iný spôsob - bolo by fajn podeliť sa o skúsenosti. Možno niekto zistil, že neoprén vydrží aj štyridsiatku alebo aj odstreďovanie (?).

» Pridaj príspevok k téme

SršeŇ SršeŇ   17.02.2004 o 14:24

RE: Ako sa perú neoprény

co blaznis , ja si neopren periem

Milan Milan   16.02.2004 o 22:41

Ty brďo, to si ty na tej fotke?

SršeŇ SršeŇ   16.02.2004 o 11:10

wsurfer, suhlasim ze oplachnutie neoprenu moze byt postacujuce po surfovani na gulaske, ale ked stravis vacsinu sezony na dunaji alebo kralovej tak nevypranim tamojsieho humusu si zarabas na pekny kozny problem :) tu mas pre inspiraciu

Milan Milan   13.02.2004 o 11:56

Zhodou okolností to robím presne rovnako a tiež nemám pocit, že sa mi doňho niekto vyš. ..pinil, ale keď si uvedomíš, že sa ti z tela celý rok do toho neoprénu utierajú tuky, čo vylučuje pokožka, tie vlažnou až teplou vodou určite dokonale nezmyješ, takže nejaký ten tenzid je aspoň raz za rok nanajvýš žiaduci. Ale uznávam, že kým ho necítiť (ten neoprén), nemôže to ešte byť s tými rozkladajúcimi sa tukmi také zlé a pranie môže počkať. Ale skôr či neskôr ten moment príde a podľa mňa je lepšie mu radšej predísť.

Wsurfer Wsurfer   12.02.2004 o 21:44

Neviem páni ako vy ale ja robím čistenie neoprénu po každom použití. Vyvrátim ho na ruby a dôkladne osprchujem vlažnou až teplou vodou. Nechám ho vysušiť a skladujem ho na vešiaku. Stále rubovou stranou na vrch! Do normálneho stavu ho prevraciam až pred nasledujúcim použitím.Nemusím ho teda prať a pri ďalšom použití neoprénu nemám pocit že sa doňho niekto vyš.....pinil.

SršeŇ SršeŇ   10.02.2004 o 12:59

jj, mne si uz pomohol. prvy krat po par rokoch mam cisty neopren

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou