PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Ruky a Mozole

» Návrat na prehľad tém

» Murko   
Murko
15.06.2004 18:03:56
Ruky a Mozole

Aloha.. Urcite poznáte ten pocit, keď jazdíte 3 dni v kuse a chceli by ste este minimálne ďalsie tri, ale odisli prsty a dlane. Poradte co je na to najlepsie...???(rukavice,lepiace pásky, alebo nejazdiť..)

» Pridaj príspevok k téme

Štulo Štulo   15.06.2004 o 18:03

RE: Ruky a Mozole

Ja používam na mozole veľmi spoľahlivú vec: ružová tabletôčka. Volala sa kedysi ibuprofen, potom ibufein a teraz ibalgin. Najlepšia je však zhrubnutá koža. Ani tá však nevydrží niekoľko big day-ov za sebou. Éééj bodaj by som mal teraz takéto trampoty!

spiso spiso   15.06.2004 o 15:55

ahojte....este celkom dobra vec na jazdenie su tzv mozolniky...pouzivaju ich gymnasti pri cviceni na hrazde...nesmyka sa vnich a mozole zarucene nebudu...a co je hlavne ze nevadia pri jazde..aspon mne nie

Egos Egos   14.06.2004 o 15:22

Rukavice pomahaju uplne super a nasiel som si v auparku cyklisticke s kevralovymi dlanami a musim povedat, ze sa mi v nich jazdi celkom fajn. Ak sa jazdi par dni za sebou, krv zacina striekat nie tam kde prsty vyrastaju , ale tam kde koncia rukavice, cize na bruskach poslednych clankov... no.. ved nemusime to tu v latincine, ze? A este jedna vec, ked je kosa, je v nich dva krat taka a rychlo krehnu ruky.... teda ak sa stale mocis vo vode..

Daniel Daniel   14.06.2004 o 08:07

Audino nie si sam co ma problem s anatomickym pomenovanim zaciatku prstov ,) takze ked sa tu najde niekto kto to vie nech nam to napise aby sme sme nezili v nevedemosti

Daniel Daniel   14.06.2004 o 08:03

HI, odporucam Ti klasicke cyklisticke rukavice. Ja v nich jazdim asi 5 rokov a pluzgierov mam o 80 % menej ako bez. Tym ze nie su celkom uzavrete nestracas citlivost, ale zaroven chrania koniec dlane a zaciatok prstov kde od startovacieho lana byvaju pluzgiere najcastejsie.

ALOHA.

audino audino   14.06.2004 o 08:02

Z vlastných skúseností môžem povedať nasledovné. Pokiaľ som jazdil úplne bez rukavíc, mozole som mal aj na mieste, kde z dlane vyrastajú prsty (bohužiaľ neviem presný anatomický názov) a aj na prstoch na konci stredného článku. Odkedy používam rukavice, tak ich mávam už iba na prstoch. Spočiatku som si na rukavice nevedel zvyknúť, mal som ruky také mľandravé a chvíľami som mal pocit, že v nich nič neudržím. Ale po pár jazdeniach sa to polepšilo. Trápenie sa pri nejakej inej činnosti pomôže síce pri zhrubnutí kože v inkriminovaných miestach, ale to je slabá útecha, nakoľko hlavným problémom je to, že sa pohybuješ v mokrom prostredí a potom už nie je veľký rozdiel medzi kožou normálnou a zhrubnutou. Pokiaľ sa mi mozole prederú až do krvi, riešim to leukoplastom a jazdím v pohode ďalej.

Milan Milan   14.06.2004 o 00:01

V rukaviciach sa dlho jazdiť nedá.  Lepiace pásky som neskúšal, možno by to stálo za pokus.  Najlepšie sú "urobené ruky" - v našich podmienkach si ich človek ťažko udrží surfovaním, ale keď občas zájdeš do fitka a nebudeš pri cvičení s činkami používať rukavice, budeš mať ruky ako baník. Ale keď už sa dopracuješ pri surfovaní ku krvavým rukám, lepšie sú rukavice ako nejazdiť, teda aspoň podľa mňa

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou