Diskusia - WINDSURF - Jazda vo vlnach
» Daniel
19.07.2004 11:44:40 |
Jazda vo vlnach Chcem sa spytat na par trikov ako jazdite vo vlnach. Ked ide vlna 1 - 1,5 m zboku, ciastocne oproti tak ze ju lizem chrbtom, ked otvorim plachtu aby som jej po vetre usiel niekedy to skonci katapultom, ked drzim smer, pripadne plachtu este viac zavriem tak mi vlna casto podmyje nohy a vo vode zom tak isto Ako na to?
|
Roman
19.07.2004 o 11:44 |
RE: Jazda vo vlnach Podľa mňa máš 3 nasledovné možnosti, ak nechceš, aby Ti vlna podtrhla nohy a trochu Ťa zomlela: 1. Využiješ vlnu ako pekný odrazový mostík - vyostríš a urobíš pekný skok. 2. Ujdeš vlne po vetre - musíš mať peknú rýchlosť, aby si to stihol a musíš vedieť jazdiť i tvrdo zadobočný kurz. 3. Budeš robiť pekný wave riding - tak, ako to vidíš občas v telke alebo na videu. Aj to sa treba učiť jazdiť. Urobíš napr. vtedy, keď nemáš dostatočnú rýchlosť na to, aby si vlne ušiel. Takže záver je taký, že nesmieš čakať, čo s Tebou vlna urobí, ale musíš aktívne jazdiť a postupne zhadzovať zo seba strach. Veľa šťastia vo vlnách. Roman Malík, SVK 35. PS: Veľmi pekné a lacné pojazdenie na vlnách je na baltickom pobreží Poľska: Leba, Karvia na vietor JZ, Z, SZ, Wladyslawovo a celý Hel na vietor, SZ, S. Treba si len počkať na frontu.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou