PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Zaciatok pre very big boy ...

» Návrat na prehľad tém

» Althalus   
Althalus
09.08.2005 19:48:13
Zaciatok pre very big boy ...

Ahoj,

Kazdy rok chodim na Peljesac konkretne na miesto LOVISTE, prechadzam Kucistom, Viganj, Orebic atd ... Vzdy ked prechadzam a vidim kopec plachiet na mori oci sa roziaria a je tu vola skusit to. Pred 6 rokmi som robil profesionalne kulturistiku a yoseikan a vazil som 92kg ... No teraz od kedy som zenaty a nerobim nic iba programujem mam 135kg ....

Skuste poradit co kupit ci to vobec pri mijej vahe ma vyznam, kde sa to naucit? Atd ... Vsetko co sa da ...

Dakujem VOPRED odchadzam 28.07.2004 - 15.08.2004 - Peljesac (Loviste)

» Pridaj príspevok k téme

i-Riki i-Riki   09.08.2005 o 19:48

RE: Zaciatok pre very big boy ...

2 ABBE
Ak to naozaj so surfom myslis vazne, tak je najlepsie schudnut .Vlastna skusenost 2m vyska pred rokom 120 kg teraz 101 kg. Ak nie asi zostanes pri rekreacnom surfovani. Totiz dostat sa do sklzu pri tej vahe potrebujes velku plachtu a silne ruky. U mna to znamena 8.4 plachta 7-9m/s sa dostavam do sklzu co pri 87 kg vahe potrebuje 7m plachtu okolo 70kg vahe 5,8. A cim je vacsi surf a plachta tym je tazkopadnejsi.

ABBE ABBE   03.08.2005 o 03:20

Ahojte,

mám veľmi podobný problém. Mám cca. 130 kg, výška 190. Na dovolenke v Taliansku som si tento rok (2005) prvý krát zaplatil základný kurz windsurfu a zvládam nasadnutie, jazdu v miernom vetre a miernych vlnkách (pre zábavu rodiny). Horšie je to s obratom, lebo kým ostatní si po plaváku pobehujú ako sa im zachce, ja mám veľa práce so stabilitou keď mi nepomáha plachta. Ale išlo to!

ALE - a to je hlavné - zapáčilo sa mi to a chcel by som v tom pokračovať. Tento rok idem ešte v Auguste do Chorvátska a chcel by som si kúpiť nejaký kompletný surf na moju veľkosť na začiatok, najlepšie z bazáru.

Keď som si na www.windsurfing.cz vypočítal orientačný objem plaváka, tak mi vyšlo 240 litrov - ani nemám potuchy či sa také "lietadlové lode" vôbec vyrábajú.

Vedel by  mi niekto poradiť, ako najlepšie/najrýchlejšie postupovať, resp. s kým/kde sa poradiť?

Althalus Althalus   31.07.2004 o 13:53

HELLOS z dalekeho Peljesacu ... Je tu spica vetricek pofukuje a kopec surfistou na mori ... Odporucam prist:) :) :) Je to parada :)

Althalus Althalus   20.07.2004 o 09:39

Dik za info, a sa tesim ze aj take hovado ako ja moze skusit nieco tak krasne ako surfovat :) na vode ....

Beldi Beldi   19.07.2004 o 17:28

V Košiciach je dobrý zdroj na surfy firma TOMIREX. Sídli na ceste, ktorá vedie okolo Carfuru a NAY elektrodomu. Majú tam veľkú tabuľu. Vyhľadaj majiteľa Ing.Mira Blaška. Je to vinikajúci sufista a iste ti poradí. Odvolaj sa na mňa, je to môj dobrý kamarát. On dodáva aj surfy do Capricornu, ale u neho to kúpiš lacnejšie bez papierov.

Althalus Althalus   19.07.2004 o 13:10

A este jedna otazocka. kde v KE by som vedel nieco kupit. Nove - Pouzivane atd aku znacku a preco zatial viem ze dosku 200l - a plachtu ...

Milan Milan   19.07.2004 o 09:44

audino, keď som čítal tvoju odpoveď, v súvislosti s chudnutím a neoprénom som si spomenul na svoje začiatky, keď som si ako chudobný človek dovolil kúpiť len základný výstroj a žiadny neoprén. Jazdil som tri týždne v kuse, zimu som ani veľmi necítil, ale keď som sa potom doma postavil na váhu, bolo tam o 5 kg menej, čo je pri mojej mušej váhe dosť podstatný rozdiel. Nehovorím, že to odporúčam, ale možno by sa tu dalo zabiť viacero exemplárov otravného hmyzu jednou ranou.

audino audino   19.07.2004 o 08:35

Ja len, že pre človeka, ktorý sa učí, je výtlak o 25 vyšší, než je váha surfistu zúfalo málo (135kg vs. 160l). Tam by skôr pasovalo niečo minimálne okolo 200l. A zrejme bude treba kúpiť aj bicykel alebo nejaký iný prostriedok na aeróbne aktivity podporujúce chudnutie. Obávam sa, že pri svojej hmotnosti budeš mať aj dosť problémy zháňať neoprén. A to nesmieš podceňovať, lebo ak by si chcel jazdiť iba v dňoch, kedy sa dájazdiť bez neho, tak si u nás moc nezajazdíš, prípadne by si musel chodiť stále k moru.

Beldi Beldi   19.07.2004 o 07:42

Ahoj Althanus!

Myslím,že tvoja váha nebude problém, hlavne keď si športový typ a máš dobrú motoriku. Čo sa týka plaváku, doporučujem ti široký lplavák s objemom cca 160 l. Je dosť stabilný na učenie, a keď sa naň postavíš, ešte z neho niečo bude nad vodou. Ale počkaj si na názor ostatných. Plachtu doporučujem na Peliešas aspoň 6,3 a 8,2. Toto mám odskúšané. Na peliešac idem toho roku už 4. krát a termíne od 1.8.04 do 13.8.04. Budem v kempe vo Vigani, tam kde je požičovňa a škola surfingu. Sú pri vchode zásatvky ARROVS. Poznávacie znamenie je Seat Ahambra s rimavskosobotskou značkou, tmavosivá metalíza. Ak ma vyhľadáš, môžeme hodiť reč a niečo by som ťa aj naučil.

Napíš mi na viktor@rsnet.sk

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou