Diskusia - WINDSURF - beaufortova stupnica - rychlost vetra
» Odo
07.09.2006 14:46:23 |
beaufortova stupnica - rychlost vetra
|
Wsurfer
07.09.2006 o 14:46 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra To Pablo: ja netvrdim ze 12 m/s v narazoch neustojis. Ja tvrdim ze 20 m/s v narazoch neustojis. A pokial vazis 90 tak nas deli menej ako 5 kilo. To durif: nie je to o minulosti zo zahrobia, je to podla mna vecna chyba stranky - pociatocny prispevok vzdy zobrazuje datum a cas posledneho prispevku a teda nevies kedy autor prispevku svoju otazku polozil. Vies iba ze to bolo pred najstarsim datumom prvej odpovede. Teda v tomto pripade viac ako pred dvoma rokmi. Kedy som nan aj reagoval. A teraz po dvoch rokoch niekto na diskusiu nadviazal.
|
Pablo
05.09.2006 o 12:34 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra To windsurfer: My tazsi (90+) tych dvanast so 6,5 ustojime, aj ked idealne je do 10 m/s. Takze ak mal ten tvoj borec 65 kil, tak samozrejme hovoril blbosti, ale zase bohorovne tvrdit, ze sa v takom vetre so 6,5kou jazdit neda, je tiez hovadina P.S. A mam anemometer, takze odhad sily vetra mam v oku :) TO Odo: Ta tvoja stranka, co uvadzas v prispevku, nefunguje. Iba FYI
|
durif
05.09.2006 o 10:52 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra ... By ma zaujímalo, z akej minulosti sa nám hlásia borci (27.8.2004). To ešte sme netušili ako dopadnú voľby
|
topko
05.09.2006 o 09:42 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra dost nazorne
|
topko
05.09.2006 o 09:41 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra celkom nazorne
|
audino
27.08.2004 o 22:49 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra Nebolo to náhodou 20 uzlov? Lebo 20m/s to je normálne tak na plachty pod 4m. A tiež si myslím, že ujazdiť 6,5m plachtu pri 20m/s je holý nezmysel.
|
Slavmiro
27.08.2004 o 09:34 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra -v utorok som ujazdil 6,5-ku, keď na brehu bolo namerané 12-13 m/s, bol som pri tom. Na vode boli poryvy, občas, určite aj silnejšie. A blbosť bola, v ten deň brať 5-ťku na vodu. Takým som ukazoval, v stúpaní, chrbát, kým oni šusovali na bočák.
|
Wsurfer
27.08.2004 o 09:02 |
RE: beaufortova stupnica - rychlost vetra Určiť silu vetra nie je až taký problém, pokiaľ máš aspoň vreckový anemometer. Problém je skôr s tými ktorí ho nemajú a stanovujú silu vetra odhadom. Potom vydávajú napr. 6 m/s za 12. Rybárska latina. Minule mi jeden borec tvrdil ze jazdil v 12 m/s a v nárazoch že ustál 20 m/s (!!!) so 6,5 m2 plachtou, čo je evidentná blbosť a spadá do kategórie vyššie uvedenej. Inak celkom zábavná stupnica sily vetra je na windguru: http://www.windguru.cz/vh/bft.htm
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou