PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - menšia výbava

» Návrat na prehľad tém

» Juraj   
Juraj
10.02.2007 22:04:21
menšia výbava

Mám 95 kg, 138l plavák a 7m plachtu. Uvažujem o kúpe menšej výstroje okolo 115l plavák a 6m plachta. Chcem sa ale opýtať skúsenejších, ako by to bolo, keď by sa mi zdalo, že kombinácia 138l/7m je veľká v danom vetre a ja by som šiel na vodu:

1. s kombináciou 138l/6m

alebo

2. s kombináciou 115l/7m

Aký by v tom bol rozdiel?

Diki za komentáre.

» Pridaj príspevok k téme

Štulo Štulo   10.02.2007 o 22:04

RE: menšia výbava

Aha, pardon neprečítal som si staršie príspevky. Čo už...

Štulo Štulo   10.02.2007 o 22:01

Rozdiel 20 litrov výtlaku medzi 150 a 130 je síce v jazdných vlastnostiach dosť markantný, no stále to ešte hodne presahuje hmotnosť jazdca. Čím viac sa výtlak dosky blíži hmotnosti jazdca, tým jemnejšie by malo byť odstupňovanie.
No ale pôvodná otázka bola čo menšieho ako 138l. Asi všetci sme si mysleli, že chceš zvoliť kombináciu 2 dosiek 138 a 80l.
Keďže vysvitlo že už máš aj 98 freewave to trochu mení situáciu, no nie?

Juraj Juraj   10.02.2007 o 14:37

Veľmi ste ma nepotešili . Asi sa prihlásim do supertelo II .

Z posledných 5 výjazdov (od 2.11.2006) na Kráľovej prišiel 4-krát aj taký vietor, kde mi bol FW98l/5m veľký (asi skôr široký - 62cm). Nebolo to na dlho, ale rád by som mal vtedy niečo menšie. Možno je 80l trochu úlet, ale aj FW98 sa mi zdal najpr ako úlet a teraz je to paráda. Samozrejme bude to hlavne k moru. Sám som zvedavý .

Teraz ma skúste trochu povzbudiť , čo a ako naladiť. Nech trochu pomudrujeme .

Diki

Štulo Štulo   09.02.2007 o 20:19

Súhlasím s predchádzajúcim. Na tvoju váhu v podmienkach Slovensko a okolie na tej 80-ke veľmi nepojazdíš.
Myslím, že lepšia voľba by bol nejaký 95 freewave, ktorý využiješ a na Kráľovej v kľude usurfuješ aj toho kirila. A na nejakom radikálnom revíri(kam nechodíme často) sa wave doska určite dá požičať.
Týmto ťa ale od tvojho zámeru nechcem nejako odrádzať. Len tu tak mudrujeme.

Wsurfer Wsurfer   09.02.2007 o 16:07

pripajam sa k mircovi: 80 l plavak pri 95 kg zivej vahy je trosku nepomer. Musis byt extremne dobry surfista a plavak budes mat na pravidelne vylety do Poza alebo podobnej lokality. Na Slovensku si zajazdis iba ak bude prechadzat nejaky dalsi Kyrill alebo iny orkan. Inak zelezne pravidlo na wave plavaky je ze litraz odpoveda  vahe jazdca +- 5 kg.

i-Riki i-Riki   09.02.2007 o 14:02

2 Mirc, asi Juraja nepoznas osobobne, ma nieco pod 2m takze zoseba vychadzajuc asi tazko by zhodil 20kg.:)

mirc mirc   09.02.2007 o 12:28

trosku nekonstruktivna otazka, ale ... schudol si aspon 20 kg ? :) Alebo budes jazdit len na mori s tym plavakom ? Neviem si celkom predstavit ako budes s 95 kg jazdnit v nasich podmienkach na 80 litroch ...

Juraj Juraj   08.02.2007 o 09:31

Ďakujem za komentáre ... a poprosím Vás o ďalšie .

Rozhodol som sa pre 80l wave plavák. Aké máte skúsenosti s pozíciou pútok, finy, jazdca? Dať ich dopredu? dozadu? v akých podmienkach ako? zamýšľať sa nad tým?

Ďakujem

To Štulo: Doporučovaný rozsah plachiet pre plavák udáva výrobca. A my si s tým máme poradiť .

w00kiee w00kiee   10.11.2006 o 13:33

Ahoj, ako pozeram tak co clovek to nazor

Ja som donedavna jazdil jedinu dosku 144 litrov, sirka 65 cm s plachtami 8.0 a 6.6, pri silnom vetre a chope nad 60-70 cm som uz mal dost problemy, preto som tento rok kupil Starboard S-Type 115l, sirka 64 a jazdim s tymi istymi plachtami, na "velkej" doske som odvtedy prakticky nejazdil ... je fakt ze na triky to chce nieco mensie, na speed mi tato kombinacia vyhovuje. Do extremneho vetra (nad 10m/s) som nedavno kupil plachtu 4.6 a mozno casom dokupim nieco okolo 90 litrov. Moj nazor je ten ze do miestnych podmienok pre pokrocileho jazdca je vytlak tak 115-120 litrov optimalny, pre more a extremne situacie sas hodi nieco male. Ak chces jazdit aj vo vyslovene slabom vetre tak si nechaj aj velky plavak, ale zalezi skor na jeho sirke a fine, nez na vytlaku ... btw. moja vaha je 85 kilogramov

Štulo Štulo   07.11.2006 o 11:34

Možno teraz tresnem blbosť, ale myslím že dolné ohraničenie veľkosti plachty je skôr ohraničenie vhodnosti danej dosky pre veterné podmienky (vlny, chop...)

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou