Diskusia - WINDSURF - menšia výbava
» Juraj
10.02.2007 22:04:21 |
menšia výbava Mám 95 kg, 138l plavák a 7m plachtu. Uvažujem o kúpe menšej výstroje okolo 115l plavák a 6m plachta. Chcem sa ale opýtať skúsenejších, ako by to bolo, keď by sa mi zdalo, že kombinácia 138l/7m je veľká v danom vetre a ja by som šiel na vodu: 1. s kombináciou 138l/6m alebo 2. s kombináciou 115l/7m Aký by v tom bol rozdiel? Diki za komentáre.
|
Juraj
06.11.2006 o 21:53 |
RE: menšia výbava Tak, ako každý rok, som tu opäť s témou "zmenšovanie výbavy". Na jar som si zadovážil 98l plavák freewave a 5m plachtu (pre 97kg). Je to paráda. Väčšinou som jazdil na ňom 5,8 ala boli aj dni (asi tri), keď som vytiahol 5-ku, a raz mi bola aj tá 5-ka veľká. A teraz otázka: Ako by to bolo, keby 98l/5m bolo veľa a použil by som: 1. 98l a 4,5-4,2 plachtu (plachty sú už ale mimo doporučovaný rozsah pre daný plavák) alebo 2. 80-90l a 5m plachtu Sú to možno trochu odvážne teórie, u nás len málo použiteľné, ale keď sa neopýtam, nebudem vedieť. Vopred ďakujem za komentáre
|
Wsurfer
13.03.2006 o 10:40 |
RE: menšia výbava No Powerbox je lepsi z hladiska prenosu sil - ma vyssiu zakladnu ukotvenu v plavaku. Je to najrozsirenejsi typ. US-box - pouziva sa hlavne vo wave plavakoch ktore maju velmi tenku zadnu cast plavaku, pretoze jeho zakladna nie je taka vysoka ako u Powerboxu - ale tym aj je schopna prenasat mensiu silu ako PB. Normalne by to nemalo vadit US box sa aj tak pouziva na tie najmensie finy od cca 26 cm nizsie, takze posobiace sily su tam mensie ako napr u 40cm finy. Vyhodou US je tiez moznost posuvania v pozdlznej osi plavaku - trimovanie na rychlost alebo na obraty. Zaroven nevyhodou je spominana mensia pevnost ukotvenia v plavaku. V principe si US box alebo PB nemozes vybrat - su dane rozhodnutim vyrobcu do akych typov a velkosti plavakov ich budu montovat. Jedine si mozes vybrat medzi dvomi vyrobcami ktori ponukaju zhruba zrovnatelne plavaky s roznymi boxami. Potom je to o preferenciach. Ja napr. by som uprednostnil PB ak taka moznost je uz len koli vacsiemu vyberu, dostupnosti nahradnych fin a nezanedbatelne je tiez ze vsetky moje plavaky su s PB a aj sada nahradnych fin co mam je tohto systemu.
|
Juraj
12.03.2006 o 21:02 |
RE: menšia výbava Aké máte skúsenosti s fin boxom? Pri plavákoch cca 95l sa už dá vybrať Power Box alebo US Box. Treba sa zamýšľať pri výbere plaváka aj nad typom fin boxu? Ďakujem
|
Juraj
19.11.2005 o 21:44 |
RE: menšia výbava Ďakuejm zatiaľ za komentáre. Ešte by ma zaujímalo, aký typ si vybrať (wave, freestyle, freewave, ...) Diki
|
i-Riki
08.11.2005 o 20:45 |
RE: menšia výbava
|
Pablo
08.11.2005 o 17:34 |
RE: menšia výbava 6,5 na 95 kg sa mi zda na slovenske podmienky zalostne malo. To si poriadne zajazdis par dni do roka.
|
Matvej
04.11.2005 o 08:59 |
RE: menšia výbava Napr ja vazim tiez 95 kg cca ...bez neoprenu. Pozivam ako velku plachtu 6.5 m2. Vacsinou to jest 90 percent vetrou jazdim s nou. Zakladny plavak mam 115 litrov. Vacsinou jazdim s nim. Ak moc nefuka poziciam si od mojej zeny 130 litrovy plavak. Je to poznat ten rozdiel. Plachtu mam 6.5 m2 kedze vacsia sa mi zda uz blbost...ale to je moj nazor. Ak fuci poriadne davam si mensiu plachtu 5.4m2 a plavak 115 litrov a ak este viac tak beriem si plavak vytlak cca 92 litrov. Malokedy jazdim s mensou plachtou. Semo tamo som vytiahol aj 4.8m2. cervene more, raz na Dunaji a raz tusim v Senci...Samozrejme na nejakom wave spote by bolo asi 92 litrov vela a bodol by nejaky mensi cxize cca 82 litrov a adekvatna plachta k sile vetra, no bohuzial taky plavak nemam kedze zatial na takom wave spote som este nebol ... :( Asi by som sa rozmlatil a moj material by som zrejme rozmlatil tiez... :(
|
Matvej
04.11.2005 o 08:53 |
RE: menšia výbava Ja osobne by som uvazoval o minimalne dvoch plavakoch a minimalne 2 az 3 plachtach... Ono jedna plachta a jeden plavak he urcite malo. :(
|
Juraj
26.10.2005 o 21:56 |
RE: menšia výbava Rok ubehol ako voda. Zadovážil som si plavák 115l a plachtu 5,8m a už som na tom aj niečo odjazdil. Viackrát sa mi však stalo, že aj táto kombinácia 115l/5,8m/95kg mi bola veľká (Kráľová, Orava, Istria). Tak znovu uvažujem o zmenšovaní výstroje. Vychádza mi cca 95l plavák a 5m plachta. Znovu vás chcem poprosiť o komentáre (odstup plavákov a plachiet, aký typ plaváka vybrať, ...) Ďakujem
|
Slavmiro
28.09.2004 o 09:46 |
RE: menšia výbava Nazdar!
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou