PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - menšia výbava

» Návrat na prehľad tém

» Juraj   
Juraj
10.02.2007 22:04:21
menšia výbava

Mám 95 kg, 138l plavák a 7m plachtu. Uvažujem o kúpe menšej výstroje okolo 115l plavák a 6m plachta. Chcem sa ale opýtať skúsenejších, ako by to bolo, keď by sa mi zdalo, že kombinácia 138l/7m je veľká v danom vetre a ja by som šiel na vodu:

1. s kombináciou 138l/6m

alebo

2. s kombináciou 115l/7m

Aký by v tom bol rozdiel?

Diki za komentáre.

» Pridaj príspevok k téme

Wsurfer Wsurfer   28.09.2004 o 09:34

RE: menšia výbava

V princípe sú obe kombinácie možné, najmä ak máš plaváky modernejšieho tvaru - t.j. široké. Na 115 l sa určite dá v pohode jazdiť 7m, dokonca v jednom časopise označili moderné 115 l dosky za dosky pre plachty do 8m. Na druhú stranu na veľkom plaváku môžeš ísť z veľkosťou plachty akokoľvek dole - začiatočníci sa učia na 200 l doske so 4m plachtou, ale to asi nie je to na čo si sa pýtal. Menšia plachta v kombinácií s väčším plavákom znamená v extrémnom prípade že plachta bude na danú silu vetra stíhať ale doska nie - bude ňou príliš hádzať. Tebou udávané kombinácie sú však v pohode, v príncípe je medzi nimi tak malý rozdiel (ako medzi doskami tak aj medzi plachtami) že môžeš kombinovať všetko medzi sebou. Skôr si myslím že by si mal zväčšiť rozostupy medzi plavákmi aj plachtami.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou